Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Борівський район налагоджує міжрегіональну співпрацю

Борівський район Харківської області підписав угоду про співпрацю з Рахівським районом Закарпатського регіону. Про це в інтерв’ю газеті «Слобідський край» повідомив голова Борівської РДА Володимир Сенчук. За його словами, найближчим часом планується підписати подібну угоду з одним із районів Бєлгородської області.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 6085,8км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 968,07 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 261 одиниць техніки і 299 дорожніх робітників. Станом на 25 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 25 січня, о 10.00 на базі ВАТ «Точприлад» (вул.Серпова, 4) розпочнеться виїзна нарада з питань вивчення позитивного досвіду впровадження електричного опалення виробничих і офісних приміщень. О 12.00 в актовій залі ХГУ "Народна українська академія" (вул.Лермонтовська, 27) відбудеться молебень у каплиці Святої Тетіани на території академії. По закінченню молебня о 13.00 в актовій залі академії розпочнеться посвячення першокурсників у студенти, а о 14.00 там же відбудеться прес-конференція викладачів ХГУ "НУА". О 16.00 у великому залі Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського (пл.Конституції, 11/13) розпочнеться традиційна зустріч представників керівництва області, міста, Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації Харківського регіону зі студентами вузів Харкова.

У дитячій художній галереї «Чарівна мелодія фарб» відбудеться відкриття виставки «Світ нескінченно різний»

26 січня 2011 року, о 13.00 в Дитячій школі мистецтв № 6 Дзержинського району (м.Харків, вул. Архітекторів, 30-а) в постійно діючій дитячої художньої галереї «Чарівна мелодія фарб» відбудеться відкриття художньої виставки «Світ нескінченно різний».  

Обласна адміністрація є центром книжкової столиці України. Олександр Красовицький

Як зазначив 24 січня під час відкриття виставки, приуроченої до 20-річчя Незалежності Україна, генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, в Харкові книги завжди користуються попитом.

В Харкові буде відкрито меморіальну дошку скульптору Михайлу Лисенко

26 січня о 12.00 відбудеться відкриття меморіальної дошки скульптору, народному художнику СРСР Михайлу Лисенко на будівлі за адресою вул. Культури, 9-а, де він жив і працював до Великої Вітчизняної війни.  

У Харкові видається найбільше книг як за накладами, так і за найменуваннями. Віктор Круглов

Як зазначив 24 січня під час відкриття виставки, приуроченої до 20-річчя Незалежності України, директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов, Харків по праву може називатися столицею друкарства України.

Ми прагнемо залучити до нашої культурної акції всю творчу еліту Слобожанщини. Євген Савін

«Презентувавши дану виставку, ми сподіваємося залучити до участі в нашій культурній акції всю творчу еліту Харківського регіону. Тих людей, які внесли свій вагомий внесок у формування та розвиток культури Харківщини і всієї України за час її Незалежності», - заявив сьогодні в ході урочистої церемонії відкриття книжкової виставки та виставки художніх робіт,присвяченій 20-річчю Незалежності України заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Хотілося б, щоб такі виставки стали традиційними. Наталія Матюх

Виступаючи на відкритті книжкової виставки, присвяченої 20-річчю Незалежності України, член Харківської обласної організації Спілки письменників України, поетеса Наталія Матюх прочитала вірша та висловила побажання, щоб такі заходи проводилися частіше і стали традиційними.

У Харкові сьогодні започатковується багато доброго. Віктор Ковтун

Відомий харківський художник Віктор Ковтун, чиї роботи представлені на виставці, присвяченій 20-річчю Незалежності України, відзначив велике значення, яке мають для культурного життя Харкова подібні заходи. За його словами, на сьогоднішній день в Харківській області проводиться багато хороших заходів, які обіцяють стати згодом традиційними.

Відкриттям книжкової виставки та виставки художніх робіт ми почали цикл святкових заходів, присвячених 20-річчю Незалежності України. Євген Савін

Відкриттям книжкової виставки та виставки художніх робіт у фойє Будинку рад розпочався цикл святкових заходів, присвячених 20-річчю Незалежності України. Про це сьогодні в ході урочистої церемонії відкриття виставки сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Сьогодні ми не просто представили продукцію харківських видавців, а почали святкування 20-річчя Незалежності нашої країни, - зазначив Євген Савін.- Ми вирішили розпочати з літератури та художніх творів, але виставка буде розширюватися. Ми плануємо, що до Дня святкування 20-річчя Незалежності України виставка буде включати в себе всі прояви творчості наших земляків. Я впевнений, що це буде грандіозна виставка».

На книжковій виставці можна побачити симбіоз різних напрямів творчості. Вікторія Маренич

Як зазначила у ході відкриття книжкової виставки та виставки художніх робіт, приурочених до 20-річчя Незалежності України, начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич, подібний захід в Харківській області організовано вперше. За її словами, особливість цієї виставки в тому, що вона об'єднує літературу й образотворче мистецтво навколо загальної теми.

26 січня відбудуться установчі збори для формування громадської ради при облдержадміністрації

26 січня 2011 року о 16.00 відбудуться установчі збори для формування громадської ради при облдержадміністрації. На порядку денному – визначення кількісного складу громадської ради та обрання її персонального складу. Збори відбудуться у Центрі культури Київського району за адресою вул. Скрипника, 7, початок реєстрації о 15.00.

У фойє Будинку рад відкрилися книжкова виставка та виставка художніх робіт

24 січня в фойє Будинку рад розпочала роботу книжкова виставка-ярмарок та виставка художніх робіт. Захід присвячений 20-річчю Незалежності України і є продовженням пересувної книжкової виставки-ярмарку продукції харківських видавництв, організованої управлінням у справах преси та інформації ХОДА.

25 січня відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

25 січня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-16-12 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції».  

Відбувся фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар-2011»

21-23 січня 2011р. в Чугуївському районі відбувся 17-й Міжнародний фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар», організаторами якого виступили Чугуївська райдержадміністрація та виконком Чугуївської міської ради.   

25 січня – Тетянин день

25 січня о 16.00 у Великій залі Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського відбудеться щорічна традиційна зустріч представників керівництва області, міста, Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації Харківського регіону зі студентами ВНЗ Харкова. Зустріч під назвою «Гармонія в нас та в оточуючому світі» приурочена до Тетяниного дня. У ході зустрічі студенти матимуть змогу обговорити актуальні для студентства питання з керівництвом області, міста та навчальних закладів. В програмі заходу також – прес-конференція та святковий концерт.  

У Харкові вивчатимуть позитивний досвід впровадження електричного опалення виробничих та офісних приміщень

25 січня о 10.00 в Харкові на базі ВАТ «Точприлад» (вул. Серпова, 4) відбудеться виїзна нарада з питань вивчення позитивного досвіду впровадження електричного опалення виробничих та офісних приміщень. У нараді візьмуть участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, начальники управлінь облдержадміністрації, керівники Харківського міськвиконкому, ректори навчальних закладів, керівники підприємств та установ. У ході наради учасники зможуть оглянути опалювальні цехи та котельні ВАТ «Точприлад», яке на даний момент вже освоїло виробництво автономної електричної опалювальної системи, призначеної для обігріву і гарячого водопостачання приміщень.  

Михайло Добкін про улюблену музику

Відповідаючи на запитання у ході он-лайн конференції в прес-центрі газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що не є прихильником якогось певного стилю в музиці.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2720 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 1067 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 169 одиниць техніки і 208 дорожніх робітників. Станом на 24 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.  

Парк розваг в ЦПКіВ ім. Горького - некомерційний проект. Михайло Добкін

Парк розваг, який планується відкрити в у ЦПКіВ ім. Горького до Дня захисту дітей у 2012 році, є некомерційним проектом, і окупиться не раніше, ніж через 30 років. Про це заявив у ході он-лайн конференції в прес-центрі газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область може розраховувати на великий обсяг фінансування об'єктів Євро-2012

Харківська область в 2011 році може розраховувати на великий обсяг фінансування об'єктів Євро-2012. Про це повідомив в ході он-лайн конференції в прес-центрі газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Думаю, бюджет 2011 року буде краще 2010-го, ми отримали 101 млрд. 300 млн. грн. додатково до того бюджету, який був прийнятий у березні: це і дороги, і медичне обладнання, і Євро-2012», - відзначив глава області.  

У 2011 році в Харківській області планується відремонтувати ряд магістралей державного значення

У ході он-лайн конференції в прес-центрі газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів про плани облавтодору з приводу будівництва доріг державного значення на території Харківської області. «Плани дуже амбітні. По-перше, це будівництво дороги I категорії Харків – Київ до кордону з Полтавською областю. Це чотири смуги в один бік і чотири в інший, з розділовою територією, зі спеціальним освітленням - найсучасніший автобан», - повідомив голова області.

Збірна Іспанії підшукує в Харкові базу до Євро-2012

Збірна Іспанії з футболу розглядає можливість розташуватися на харківській турбазі під час Євро-2012. Про це повідомив в ході он-лайн конференції в прес-центрі газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в якості одного з двох варіантів представники збірної розглядали базу «Сонячний», яка належить Південній залізниці і знаходиться у П'ятихатках. Голова облдержадміністрації повідомив, що на турбазі були виконані всі заплановані на попередній рік роботи, і зараз будівельні роботи не ведуться через невідповідні погодні умови. «База буде відремонтована і здана як сучасний спортивно-готельний комплекс під Євро-2012 і згодом стане місцем відпочинку дітей і співробітників Південної залізниці», - додав він.  

У 2011 році вул. Сумська буде відремонтована і розширена

Вулиця Сумська буде відремонтована і розширена в цьому році. Про це повідомив в ході он-лайн конференції в прес-центрі газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ці роботи не були завершені в минулому році з банальної причини: ті компоненти, які були необхідні на будівництво нової дороги і укладання асфальту, в країні просто закінчилися. Неможливо було купити бітум, неможливо було купити щебінь. Занадто великі темпи взяла України в 2010 році, і багато нових доріг було збудовано», - повідомив голова ХОДА.  

Питання відновлення автобусного маршруту Харків-Грайворон вирішується на рівні Прем'єр-міністрів

В даний час питання відновлення автобусного маршруту Харків-Грайворон вирішується на рівні Прем'єр-міністрів Російської Федерації та України. Про це повідомив в ході он-лайн конференції в прес-центрі газети «Комсомольська правда в Україні» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

В Будинку Рад відкриються книжкова виставка та виставка художніх робіт, присвячені 20-річчю Незалежності України

Сьогодні, 24 січня, о 14:00 у фойє Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 1 пов.) урочисто відкриється книжкова виставка та виставка художніх робіт, присвячені 20-річчю Незалежності України. Це перший захід, організований управлінням у справах преси та інформації ХОДА, в межах святкування 20-річчя Незалежності України. Акція продовжує започатковану управлінням пересувну постійно діючу виставку-ярмарок продукції харківських книжкових видавництв, яка минулого року відвідала всі райони Харківської області.

Я отримую колосальне задоволення від поїздок у сільські райони. Михайло Добкін

Відповідаючи на запитання про схожість і відмінності в роботі міського голови та керівника області в ході он-лайн конференції в прес-центрі газети «Комсомольська правда в Україні», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що дуже багато проблем, які доводилося вирішувати в місті, переплітаються з його нинішньою роботою на обласному рівні: «Ті ж питання комунального господарства, охорони здоров'я, освіти».

Події дня

Сьогодні, 24 січня, о 14:00 в фойє Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 1 пов.) урочисто відкриються книжкова виставка та виставка художніх робіт, присвячені 20-річчю Незалежності України.

Все, що попередня влада давала суспільству, працювало тільки на роз'єднання. Михайло Добкін

«Той кредит довіри, який був у президента Віктора Ющенка в 2005 році, давав йому можливість об'єднати всю країну, і в єдиному пориві за 5 років зробити такий якісний ривок в економічному, соціальному, гуманітарному плані, що ми сьогодні вирішували б зовсім інші питання. Але ця команда упустила всі можливості, розвалила все, що до неї було побудовано, а сьогодні її представники навчають нас, як потрібно робити. Їхній час був, але вони його не використали. Все, що вони давали суспільству, працювало тільки на роз'єднання і виховувало радикально налаштованих молодих людей», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін у ході суспільно-політичного ток-шоу« Шустер LIVE »на Першому національному телеканалі.

Архів документів