Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін взяв участь в урочистому відкритті II етапу Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини!» в Куп'янському районі

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистому відкритті II районного та міського етапу Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини!» за участю дітей м.Куп'янськ та Куп'янського району. «Сьогодні в Куп'янському районі свято спорту та здоров'я. Слобожанщина подарувала Україні багатьох спортсменів і тренерів, які внесені до Книги слави Олімпійського руху. Наша земля багата талантами, а також цікавими ідеями. Одна з них - проведення Малих Олімпійських ігор. З року в рік прихильників цієї ідеї стає все більше і більше», - сказав у привітальній промові голова Харківської облдержадміністрації.

Михайло Добкін оглянув систему теплопостачання селища Ківшарівка

У ході робочої поїздки до Куп'янського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав котельню сел. Ківшарівка.  Теплопостачання м. Куп'янська забезпечує ХОКП "Дирекція розвитку інфраструктури території". Підприємству передано в експлуатацію 30 котелень та 7 теплорозподільних станцій, на яких встановлено 115 котлів потужністю 389,98 Гкал/год. Система теплопостачання знаходиться у незадовільному стані: ступінь зношеності устаткування і теплових мереж становить 40-60%. Найбільш проблемними є системи теплопостачання у сел. Ківшарівка і сел. Куп'янськ - Вузловий.

Михайло Добкін відвідав фермерське господарство «Хорошко Л.М.»

Сьогодні в рамках робочої поїздки до Куп’янського району голова ХОДА Михайло Добкін відвідав фермерське господарство «Хорошко Л.М.», яке займається вирощуванням, переробкою і продажем продукції сільськогосподарського виробництва. У господарстві є в наявності олійниця, млин, лінія по виробництву макаронних виробів, хлібопекарня та мережа магазинів у м. Куп'янськ. Підприємство працює без посередника, що дозволяє знижувати вартість продукції.

Михайло Добкін відвідав Куп’янську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для розумово відсталих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Під час робочої поїздки до Куп’янського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для розумово відсталих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.Він подарував школі відеокамеру. У відповідь йому вручили ікону Казанської Божої Матері, вишиту учнем школи. Інтернат потребує ремонту даху на спальному корпусі, на що вже виділено 199 тис. грн. з обласного бюджету. Роботи будуть проводитись влітку, коли діти будуть відпочивати в оздоровчому таборі.

У селі Соколове Зміївського району вшанували подвиг радянських і чехословацьких воїнів в роки Великої Вітчизняної війни

7 березня у с. Соколове Зміївського району відбувся урочистий мітинг та церемонія покладання квітів до братської могили полеглих у роки Великої Вітчизняної війни радянських і чехословацьких воїнів. З нагоди відзначення 68-ї річниці їх героїчного подвигу до Зміївського району прибула чеська делегація, до складу якої ввійшли аташе з питань оборони Чеської Республіки в Україні полковника Зденєк Кубічек, 1-й секретар Посольства Чеської Республіки в Україні Мілан Екерт, почесний консул Чеської Республіки в м. Харків Олег Чигирінов, а також Радник Посольства Словацької Республіки Марек Шафін.

Стартувала Х літня Універсіада України з бадмінтону

У Києві відбулись перші змагання Х літньої Універсіади України з бадмінтону. В турнірі взяли участь 48 кращих спортсменів-студентів з 12 областей України, з яких 3 студенти НТУ «ХПІ» та 1 студент Харківської державної академії фізичної культури. Як повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА, на рахунку харків’ян – 2 золоті, 3 срібних та 1 бронзова медалі. В командному заліку збірна команда Харківської області посіла перше місце. На другому місці – команда Дніпропетровської області, на третьому - збірна команда Миколаївської області.

Юні боксери з Балаклійщини вибороли путівки на Чемпіонат України

Наприкінці лютого на базі Харківської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Восток» відбувся чемпіонат області з боксу серед школярів 1997-1998 років народження. Учасниками змагань стали близько сотні спортсменів з різних районів Харківщини. Як інформує офіційний сайт Балаклійської РДА, вихованці відділення боксу Балаклійської дитячо-юнацької спортивної школи взяли участь у змаганнях і показали блискучі результати.

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна в Куп'янський район

Сьогодні Голова ХОДА Михайло Добкін перебуває з робочою поїздкою у Куп'янському районі Харківської області. В ході візиту голова облдержадміністрації відвідає спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат для розумово відсталих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; ознайомиться з роботою фермерського господарства «Хорошко Л.М.»; огляне котельні філії ХОКП «ДРІТ» «Куп'янського підприємства теплових мереж» в сел. Ківшарівка та проведе особистий прийом громадян. Також Михайло Добкін візьме участь в урочистому відкритті II районного, (міського) етапу Малих Олімпійських «Діти Харківщини!» за участю дітей м.Куп'янськ та Куп'янського району.

Стартував фінальний етап І Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

У Харкові на базі Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди відбулося урочисте відкриття фінального етапу І Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. У фінал конкурсу вийшли 55 учнів загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації, які стали переможцями обласного етапу.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області протягом минулої доби на автошляхах області працювало 82 одиниці техніки і 121 дорожніх робітника. Станом на 10 березня 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

11 березня 2011 року о 11.00 в Малій залі Будинку рад відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації, голови комісії Володимира Бабаєва.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у лютому не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж лютого 2011 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.  

В Дергачівському районі відзначили День народження Тараса Шевченка

В Дергачівському районі відбулися заходи з нагоди Дня народження Т.Г. Шевченка. В заходах взяли участь голова райдержадміністрації Володимир Кацуба, голова районної ради Михайло Бушев, Дергачівський міський голова Олександр Лисицький, колективи державних установ, депутати, представники громадських організацій.

У Дергачах підбили підсумки першої річниці президентства Віктора Януковича

В приміщенні редакції районної газети «Вісті Дергачівщини» відбулася прес-конференція голови Дергачівської райдержадміністрації Володимира Кацуби для районних ЗМІ з приводу першої річниці перебування на посаді Президента України Віктора Януковича. Підсумувавши головні досягнення першого року президентства Віктора Януковича, голова Дергачівської райдержадміністрації наголосив на 2 найважливіших, на його думку, досягненнях: вибудовано вертикаль влади та почалися масштабні реформи.

Сьогоднішній подарунок Харківської обласної адміністрації найцінніший для нас за останні роки. Ірина Батировська

Як зазначила 9 березня завідуюча сектором Літературно-меморіального музею Шевченка на Тарасовій горі Ірина Батировська, передача колекції видань «Кобзаря» у фонд музею - це дуже цінний подарунок. «Сьогоднішній подарунок Харківської обласної адміністрації найцінніший для нас за останні роки. Ці книги охоплюють весь період видання з часів Тараса Шевченка, дореволюційні видання, а також видання радянського періоду. Це дуже цінний подарунок, адже ми знаємо, як важко знайти кожен «Кобзар», тому ми дуже вдячні жителям Харківської області за цей безцінний подарунок», - сказала вона.

Сьогодні країна єдина, як ніколи. Михайло Добкін

Як зазначив 9 березня в Каневі голова ХОДА Михайло Добкін, такі особистості, як Тарас Шевченко, об'єднують Україну. Також єднанню українців сприяють акції, подібні до тієї, яку ініціювала Харківська обласна адміністрація - мова йде про передачу унікальної колекції видань «Кобзаря» Літературно-меморіальному музею Шевченка на Тарасовій горі. «Сьогодні країна єдина, як ніколи, і цьому сприяють подібні акції. Ця унікальна колекція деякий час перебувала в приватній колекції, але дуже скоро було вирішено передати ці книги до Канева, де вони стануть надбанням всього народу», - підкреслив Михайло Добкін.

На Красноградщині завершилась Зимова Першість району з футзалу сезону 2011 року

З 5 лютого по 7 березня 2011 року в спортзалі Красноградської ДЮСШ кожної суботи та неділі проводилась матчі Зимової Першості району з футзалу. 12 команд підприємств та організацій району в запеклій боротьбі завойовували крок за кроком право оволодіти званням Чемпіона Зимової Першості району. За рішенням районної федерації футболу, всі команди складались тільки з жителів Красноградщині.

Харків - це книжкова столиця України. Віктор Круглов

«Харків - це книжкова столиця України, тому що більше 70% книг і більше половини всіх найменувань друкується в нашому місті, харківськими видавництвами. Це багато про що говорить», - зазначив 9 березня генеральний директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов.

Книга «Лускунчик» харківського видавництва «Ранок» буде випущена додатковим накладом

Книга «Лускунчик» харківського видавництва «Ранок» з ілюстраціями Марини Пузиренко, якій присуджено премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки, буде випущена додатковим накладом до 2012 року. Про це 9 березня повідомив генеральний директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов.

Харківській художниці присуджено премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки

Харківська художниця Марина Пузиренко стала лауреатом премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2010 рік. Перемогу в номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» їй принесла книга «Лускунчик» видавництва «Ранок».

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за лютий 2011 р. становив 100,9%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Харківщина подарувала Шевченківському національному заповіднику у Каневі унікальну колекцію видань «Кобзаря»

Під час урочистостей у Шевченківському національному заповіднику у Каневі з нагоди 197-ої річниці від дня народження Великого Кобзаря Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Юрій Сапронов передали в подарунок музею унікальну колекцію видань «Кобзаря» різних років, починаючи з 1860 і до 1998 року, яка зберігалася у харківських колекціонерів. Всього зібрання налічує 109 книг. «Ми не могли залишити цю колекцію в нашому місті і вирішили в день народження Кобзаря передати її від імені всієї територіальної громади Харківської області національному меморіалу Шевченка», - зазначив Михайло Добкін.  

Вихованці дитбудинку допоможуть презентувати книгу Мілен Демонжо

Шефство управління у справах преси та інформації над Краснокутським дитячим будинком не обмежується лише матеріальною допомогою. Начальник управління Вікторія Маренич обіцяє сприяти в організації безоплатних екскурсій до зоопарку, парку культури і відпочинку ім. Горького, цирку та планетарію. Вражена дитячим співом, вона виношує ідею участі дітей у презентації книги французької кінозірки Мілен Демонжко «Рассказы о животных» в російському перекладі.

До початку проведення весняно-польових робіт наявна техніка буде підготована на 100%. Віталій Алексейчук

«Я задоволений підготовкою техніки до весняно-польових робіт. На сьогоднішній день практично на 97% готові трактори, на 100% - культиватори, на 94% - сівалки. Я думаю, що до початку проведення весняно-польових робіт техніка буде на 100% вся підготована», - заявив під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, у деяких господарствах рівень готовності досяг більше 100% за рахунок закупівлі нової техніки.

Квіти лягли до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку у Каневі

Делегація керівництва країни на чолі з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим поклала квіти до підніжжя пам’ятнику Тарасу Шевченку на його могилі у Каневі. В урочистостях також взяли участь заступник глави адміністрації президента України Ганна Герман, голова Харківської ОДА Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Управління у справах преси та інформації  ХОДА передасть Краснокутському дитячому будинку 2 бойлери

До кінця опалювального сезону дві групи Краснокутського дитячого будинку отримають від управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації по бойлеру ємністю 70 літрів. Про це повідомила під час візиту до закладу начальник управління Вікторія Маренич.

Благодійність – це потреба душі. Вікторія Маренич

Під час першого візиту до Краснокутського дитячого будинку управління у справах преси та інформації облдержадміністрації вивчило потреби цієї установи і вирішило взяти шефство над нею. Як і обіцялося, наступним подарунком дітлахам стала автоматична пральна машина і запас прального порошка до неї.

Колекція видань творів Шевченка повинна стати надбанням держави. Юрій Сапронов

«Років 15 тому я дізнався про наявність у харківських колекціонерів такої Шевченкіани, і коли зовсім випадково ця колекція потрапила мені до рук, я показав її голові ХОДА Михайлу Добкіну, і було вирішено, що ця колекція повинна стати надбанням всієї держави,- сказав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. - 109 книг, зібрані в цю колекцію, не можуть просто залишитися в Харкові, хоча вони могли б прикрасити будь-яку бібліотеку. Вони обов'язково повинні потрапити до меморіалу Шевченка в Каневі. Це - безцінна колекція».  

Поновлено навчання керівників сільгосппідприємств та начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій

Після трирічної перерви поновлено навчання керівників сільгосппідприємств та начальників управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій. Про це повідомив під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Сільгосппідприємства Харківської області планують отримати близько 600 млн.грн. кредитів

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, цього року сільгосппідприємства Харківської області планують отримати близько 600 млн.грн. кредитів. У 2010 році обсяг отриманих кредитів склав близько 500 млн.грн.

Архів документів