Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Впровадження енергозберігаючих технологій на Харківщині буде заохочуватися

Впровадження енергозберігаючих технологій на Харківщині буде заохочуватися

«Впровадження енергозберігаючих технологій залежить від прямої зацікавленості керівників підприємств. Буде справедливо, якщо в наступному році ми в обласному та районних бюджетах закладемо кошти на компенсацію кредитної ставки тим підприємствам, які будуть брати кредити на придбання обладнання для заміни неефективних енергоємних агрегатів, вузлів та іншого устаткування», - зазначив у ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.

Також він повідомив, що наступного року планується розробити звернення до Кабінету міністрів з приводу внесення змін до національного законодавства з тим, щоб зацікавити бюджетні організації, які в даний час не мають мотиву шукати шляхи економії, тому що всі їхні витрати на енергоносії оплачує держава. Губернатор пропонує ввести в Харківській області пілотний проект, відповідно до якого частина зекономлених організацією коштів буде спрямована на її подальший розвиток та матеріальне заохочення співробітників.

"50% зекономлених коштів відійде державі, 25% буде направлено на інші енергозберігаючі технології для цього підприємства і розвиток матеріально-технічної бази, а ще 25% - на премії керівникам і співробітникам, які брали участь в роботі і забезпечили відповідний результат», - зазначив Михайло Добкін.

Теги