Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в Близнюківському районі

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в Близнюківському районі. Під час прийому до заступника голови Харківської облдержадміністрації звернулися 11 осіб.

До Євро-2012 на території музейного комплексу Г.С. Сковороди буде зведено церкву

Національний меморіальний літературний музей Г.С. Сковороди стане одним із об’єктів, які буде включено до екскурсійних маршрутів Євро-2012. «Сковородинівка – туристичний центр, навколо якого ми можемо зробити 3 маршрути», - розповів журналістам голова Золочівської РГА Ігор Горішній.

Для туристів Євро-2012 буде підготовано єдиний календар культурних заходів Харківщини

Як нагадав під час прес-туру об’єктами, які будуть включені до туристичних маршрутів Євро-2012, начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, на період з 8 по 20 липня 2012 року – час, коли на Харківщині відбудуться футбольні матчі Євро-2012, буде підготовано спеціальний календар, до якого увійдуть всі найяскравіші театральні постанови, виставки та культурні заходи. Також до календаря будуть включені туристичні маршрути Харківщини.

Про стан підготовки районів області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу та весняної повені

Під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій був розглянутий стан підготовки районів області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу та весняної повені. Зазначалося, що в період можливої весняної повені в зони підтоплення та затоплення можуть потрапити близько 18 тис. подвір’їв із загальною кількістю населення до 60 тис чоловік.

Сковородинівка готується приймати туристів під час Євро-2012

Сьогодні в Харківській області відбувається організований управлінням культури і туризму Харківської облдержадміністрації прес-тур по основним туристичним об'єктам регіону. Першим пунктом туру став меморіальний музей Г.С. Сковороди в с.Сковородинівка. Цей музей повинен стати туристичним центром Золочівського району, навколо якого розробляються 3 туристичні маршрути.

Будівництво спортивного комплексу ГПУ «Шебелинкагазвидобування» у селищі Червоний Донець Балаклійського району планується завершити протягом кількох місяців

Голова правління НАК «Нафтогаз Україна» Євгеній Бакулін оглянув хід будівництва спортивного комплексу ГПУ «Шебелинкагазвидобування» у селищі Червоний Донець Балаклійського району. Для завершення будівництва необхідно майже 8 мільйонів гривень, загальна вартість будівництва - 49 мільйонів гривень. За умови безперебійного фінансування роботи планується завершити за 2-2,5 місяця.

У Харківській області проводиться ревізія лікарняного автотранспорту

Одним із основних питань, над розв’язанням якого наразі в працюють в Харківській області, є забезпечення районних та сільських лікарень автотранспортом. Як повідомив 10 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на даний момент на Харківщині проводиться ревізія лікарняного автотранспорту, а перед головними лікарями медичних установ поставлено питання про придбання машин.

В Харківській області планується запровадити єдиний кардіологічний простір

Кожен фельдшерсько-акушерський пункт області буде оснащений системою «Телекард». Це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Нам повинна допомогти в організації швидкої невідкладної допомоги турбота, яку ми розпочали в 2010 році, придбавши 270 систем «Телекард». Цього року ця робота буде продовжена, і таким чином кожен ФАП буде оснащений телекомунікаційним обладнанням, завдяки якому можна буде передати кардіограму в обласний центр», - зазначив він.

За 2 місяці 2011 року Харківська область отримала 13 мільйонів гривень на газифікацію населених пунктів регіону

Як повідомив сьогодні в ході наради з питань розвитку газопромислової галузі голова правління НАК «Нафтогаз Україна» Євгеній Бакулін, в 2011 році триватиме реалізація програми по газифікації сіл і селищ України. Зокрема, це стосується і Харківської області. За його словами, сьогодні на зустрічі з головою області Михайлом Добкіним буде обговорюватися питання подальших планів по газифікації Харківщини.

Всі фельдшерсько-акушерські пункти області повинні бути повністю укомплектовані персоналом. Ігор Шурма

Задля надання якісної медичної допомоги всі фельдшерсько-акушерські пункти Харківської області повинні бути повністю укомплектовані персоналом. Про це сказав в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В 2011 році в Харківській області продовжиться будівництво лікарень. Ігор Шурма

Як повідомив 10 березня у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в 2011 році на Харківщині буде продовжено роботу з будівництва лікарень. Зокрема, планується завершити будівництво дільничної лікарні в Липцях, яка готова вже на 90%, також планується розробити типовий проект сільської лікарні в селі Ватутіно. Також буде вирішуватися проблема Дергачівської ЦРЛ.

Жителі села мають бути забезпечені високоякісною медичною допомогою

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відзначив, що після завершення реформування системи охорони здоров’я і формування чіткої вертикалі підпорядкування медичних закладів, на перший план виходить якісна робота медичного персоналу та забезпечення жителів села високоякісною медичною допомогою.

Голова правління НАК «Нафтогаз Україна» Євген Бакулін під час наради на Харківщині окреслив основні шляхи розвитку підприємства

Відкриваючи нараду, присвячену перспективам розвитку газодобувної галузі, голова правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін відзначив необхідність визначення, як найбільш ефективно вкласти кошти підприємства для того, щоб найближчим часом отримати максимальну віддачу. «Сьогодні перед нами стоїть завдання, щоб в найближчі роки ми розробили план, який би дозволив збільшити видобуток вуглеводнів в Україні. Це стосується як родовищ на суші, які нам належить відкрити і розробити, так і розробки нових родовищ у шельфі Чорного моря», - сказав він.

Ми змінюємо філософію надання медичної допомоги на території Харківської області. Михайло Добкін

У Харківській області триває робота, яка покликана зробити медичну допомогу доступною кожному мешканцю регіону. З цією метою в сільській місцевості відкриваються ФАПи та медичні амбулаторії, а всі медустанови області обладнуються новою технікою. Також вирішується питання санавіації.

Спекуляції на темі чемпіонату Європи 2012 року в Україні опозиційними силами - чистий популізм. Юрій Сапронов

Під час програми «Час влади» заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відповів на озвучені цього тижня заяви від імені опозиційної політичної сили щодо марності і непотрібності «Євро-2012» для України.  «Спекуляції на тему потрібності або не потрібності чемпіонату Європи 2012 року в Україні - чистий популізм. Такі проекти необхідні нашій державі, так як вони не тільки стимулюють розвиток інфраструктури територій, але і сприяють просуванню позитивного іміджу регіонів України в усьому світі», - зазначив він.  

Харків отримав найвищу оцінку з чотирьох міст, приймаючих Євро-2012. Юрій Сапронов

Як розповів в ефірі програми «Час влади» на обласному державному телебаченні віце-губернатор Юрій Сапронов, в ході робочої наради з делегацією експертів УЄФА на чолі з Мартіном Калленом та директором Турніру в Україні, керівником МОК «Євро 2012 Україна» Маркіяном Лубківським 4 березня Харків отримав найвищу оцінку з чотирьох міст, приймаючих Євро-2012.  

Останній приїзд Мартіна Каллена до Харкова поставив крапку над сумнівами скептиків, чи здатний Харків прийняти Євро-2012. Михайло Добкін

Як підкреслив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, в ході підготовки до Євро-2012 всі харків'яни показали максимально ефективну роботу заради спільної справи. «У березні 2006 року ми вскочили в останній вагон поїзда, в останній день подавши заявку на право бути запасним містом для Євро-2012. За не дуже тривалий період завдяки територіальній громаді і кожному харків'янину ми досягли високого права бути вже основним містом. І останній приїзд Мартіна Каллена до Харкова поставив крапку над сумнівами скептиків, чи здатний Харків з його інфраструктурою і можливостями провести такий великий європейський форум. Ми продовжуємо виконувати взяті на себе зобов'язання, кожна людина працює на своєму місці. Це спільний успіх всієї територіальної громади», - підкреслив голова області.

У Балаклійському районі розпочалася нарада з питань розвитку газопромислової галузі

Сьогодні на базі Палацу культури ГПУ «Шебелинкагазвидобування» у Балаклійському районі розпочалася нарада з питань розвитку газопромислової галузі. У нараді беруть участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, голова правління НАК «Нафтогаз України» Євгеній Бакулін і директор ГПУ «Шебелинкагазвидобування» Юрій Фесенко.

Подарована колекція видань «Кобзаря» - вклад територіальної громади Харківщини в авторитет України. Михайло Добкін

На сьогоднішній день створений в Шевченківському національному заповіднику в Каневі за сприяння Президента України музей Тараса Шевченка - це музей європейського рівня, національна гордість України. Саме тут, на думку голови ХОДА Михайла Добкіна, повинні знаходитися всі унікальні експонати, пов'язані з життям і творчістю видатного українського митця. Тому саме цьому музею була передана в дар колекція з 109 книг-видань «Кобзаря» різних років.  

Харківська область планує подарувати Літературно-меморіальному музею Шевченка на Тарасовій горі перше видання «Кобзаря»

Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, до наступної річниці від Дня народження Тараса Шевченка планується подарувати Літературно-меморіальному музею Шевченка на Тарасовій горі перше видання «Кобзаря». За його словами, це стане гідним продовженням акції, ініційованої Харківською областю в цьому році, коли музей у Каневі отримав від Харківщини 109 книг Тараса Шевченка.

Всі районні та міські бібліотеки Харківської області отримали унікальне видання Тараса Шевченка

Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в центральні бібліотеки усіх районів та міст обласного значення передано унікальне видання Тараса Шевченка. Ця книга включає в себе всю прозу і поезію Кобзаря, а також його малюнки.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області протягом минулої доби на автошляхах області працювало 84 одиниці техніки і 123 дорожніх робітника. Станом на 11 березня 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

Питання забезпечення теплом жителів селища Ківшарівка - на контролі обласної влади

Для вирішення проблеми з постачанням теплом населення сел. Ківшарівка необхідне освоєння близька 12-13 млн гривень з бюджетів усіх рівнів для будівництва 2-ої черги котельні. Про це в ефірі програми обласного державного телебачення «Час влади» заявив голова ХОДА Михайло Добкін: «На жаль, ті 20 млн, які були витрачені в 2009 році на будівництво котельні, не вирішили повністю завдання, і необхідно ставити додаткові потужності, щоб температура в квартирах була не 13 - 15 градусів, як зараз, а відповідно до нормативів.

Ми зробимо все від нас залежне, щоб максимально зняти фінансові питання з керівництва Куп'янської школи-інтернату. Михайло Добкін

У ході програми «Час влади» на обласному державному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін поділився своїми враженнями від візиту до Куп'янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для розумово відсталих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: «Я сьогодні був в черговий раз вражений добротою людських сердець, які в непростих умовах працюють з проблемними дітьми. Ті люди, які пов'язали свою долю з такою роботою, кожен день здійснюють маленький подвиг. Частинку своєї душі вони віддають тим, хто цього особливо потребує».  

Події дня

Сьогодні, 11 березня, об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Будуть розглянуті питання: І. Про хід підготовки районів області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені. ІІ. Затвердження переліку споживачів, на яких поширюється обмеження електропостачання до рівня екологічної броні. ІІІ. Заходи щодо захисту населення і територій області від зсувонебезпечних процесів. ІV. Про створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони. Стан пожежної безпеки у житловому секторі. V. Про стан безпеки систем газопостачання у Харківському регіоні та попередження нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті. О 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: про хід підготовки сільськогосподарських підприємств області до проведення комплексу весняно-польових робіт.

Податковий інспектор має стати для бізнесмена партнером і порадником. Юрій Сапронов

Податкова інспекція має знаходитися в партнерських відносинах з бізнесом. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Крім того, що податкові органи повинні беззаперечно виконувати норму Податкового кодексу, яка передбачає піврічний мораторій на штрафні санкції під час адаптаційного періоду після введення Податкового кодексу, податківець має стати повноцінним партнером і порадником для бізнесмена, як це прийнято в країнах Європи. Підприємець повинен думати не про те, як захиститися від податкового інспектора, а про те, яку цінну пораду він може від нього отримати», - сказав Юрій Сапронов.

Сільгосппідприємства Харківської області знаходяться в більш вигідному становищі перед земельною реформою, ніж підприємства інших регіонів. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час робочого візиту до Куп'янського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сільгосппідприємства Харківської області знаходяться в більш вигідному становищі перед земельною реформою, ніж підприємства інших регіонів. «Свого часу колишній губернатор Олександр Масельський доклав всіх зусиль для того, щоб зберегти позиції великотоварних сільгосппідприємств. Він не дав розпаювати їхню землю, і залишив підприємства, у яких 3, 5, 10 тис. га землі. У деяких інших областях цього не зробили. Минув час, і ми побачили, наскільки мудрою була ця людина. В наших підприємств напередодні земельної реформи абсолютно інші можливості і перспективи, ніж у тих підприємств, які володіють невеликими площами землі», - зазначив Михайло Добкін.  

Спеціалізовані навчальні заклади для дітей з особливими потребами забезпечені всім необхідним. Михайло Добкін

Як відзначив 10 березня під час робочої поїздки до Куп'янського району голова ХОДА Михайло Добкін, спеціалізовані навчальні заклади Харківської області отримують всебічну підтримку від місцевої влади. Силами обласного бюджету потрібно вирішувати тільки найбільш серйозні питання.

Харківщина – краща серед регіонів України за індексом споживчих цін

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс споживчих цін у лютому 2011 року до січня 2011 року склав 100,3% при аналогічному показнику по Україні 100,9%. «Цей показник Харківської області став кращим серед регіонів України. Індекс споживчих цін по продуктам харчування по області у лютому 2011 року до січня 2011 року склав 99,8%, тобто був дефляційним, що також є одним з кращих результатів серед регіонів України», - зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов.  

Реалізація проекту зі створення великих оптових сільгоспринків та будівництва теплиць розпочнеться цього року

Як повідомив у ході брифінгу за підсумками робочого візиту до Куп'янського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сьогодні в області є 3 оптових майданчика, які відповідають всім необхідним критеріям і розглядаються в якості баз для створення великих оптових сільськогосподарських ринків.  

Архів документів