Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На тлі загрози нової рецесії у світі Україна може залучити інвесторів у реальний сектор економіки. Юрій Сапронов

На тлі загрози нової рецесії у світі Україна може залучити інвесторів у реальний сектор економіки. Юрій Сапронов

Виступаючи сьогодні перед учасниками Третього міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», віце-губернатор Юрій Сапронов акцентував увагу на тенденції, які спостерігаються у світовій економіці. «За прогнозами експертів МВФ, низки провідних банків, загроза нової рецесії все ще реальна. На позаминулому тижні МВФ і СОТ серйозно переглянули свої прогнози глобальної економічної активності. На їхню думку, найбільшу занепокоєність викликає ситуація в Європі. І сфера виробництва, і сфера послуг у зоні євро вперше за два роки вступили у вересні в зону спаду, про що свідчить зведений індекс ділової активності Markit Economics», - заявив він.

За словами Юрія Сапронова, на цьому тлі Україні має всі шанси стати однією з «тихих гаваней» для «довгих грошей» - інвестицій в реальний сектор економіки, в першу чергу, в сільське господарство і розвиток переробної промисловості. 

«Адже на основі даних МВФ, що знизив минулого тижня прогноз зростання світового ВВП, прогноз зростання ВВП України покращено у 2011 році до 4,7%, в 2012 році - до 4,8%. І навіть прогнозне уповільнення зростання ВВП України в 2013-2016 роках до 4% при зниженні інфляції до 5% - непогані показники стабільності економіки в стагнуючому світовому ринку», - зазначив заступник голови ХОДА.