Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов окреслив завдання регіональної влади в економічній сфері

Юрій Сапронов окреслив завдання регіональної влади в економічній сфері

«Ставши віце-губернатором Харківської області, я поставив перед собою три головні завдання. Перша і основна - перестати «кошмарити бізнес» з боку силових, контролюючих, перевіряючих, дозвільних структур. Друга - дати адекватну інформацію про регіон, можливості організації та розвитку бізнесу в ньому. На сайті облдержадміністрації в режимі он-лайн доступний економічний атлас Харківської області, ви тримаєте в руках нове видання Книги інвестора, в яку ми постаралися вкласти максимально корисну інформацію про регіон. Третя проблем - максимально спростити початок і ведення бізнесу для іноземного інвестора в регіоні, умовно «провести за руку кожного інвестора крізь усі бюрократичні перепони», - зазначив сьогодні заступник губернатора Юрій Сапронов в ході пленарного засідання «Інвестиційна привабливість України починається з інвестиційної привабливості регіонів» Третього міжнародного економічного форуму.

За словами віце-губернатора, з третім та другим завданнями регіональна влада досить успішно справляється, підтвердженням чому є підвищений інтерес до регіону з боку його традиційних і нових партнерів.  

«Але перше завдання - перестати «кошмарити бізнес» - не так легко вирішити не тільки в масштабах області, а й держави в цілому. Адже за великим рахунком, це завдання - боротьба з корупцією. Президент України дуже жорстко налаштований щодо вирішення даної проблеми. Глава держави оголосив про нову державну Стратегію боротьби з корупцією. І я впевнений, що ця «лавочка» найближчим часом в Україні закриється. І закриється назавжди. Тільки в Харківській області в діловодстві знаходиться близько 150 різних справ проти співробітників різних державних гілок влади», - повідомив Юрій Сапронов.

Він також нагадав учасникам Форуму, що в Україні триває регуляторна реформа, метою якої є скорочення дозвільної системи приблизно на 90% для відповідності сучасним європейським стандартам, а Харків став одним з піонерів з впровадження на практиці європейських підходів у роботі дозвільних структур з бізнесом, відкривши в 2011 Єдиний дозвільний центр.