Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

При Головному управлінні економіки Харківської облдержадміністрації діє телефонна «гаряча лінія»

Відповідно до Протоколу селекторної наради Прем’єр-міністра України, проведеної 08.09.09. щодо актуальних питань розвитку та підтримки підприємництва, з метою впорядкування бізнес-середовища і встановлення постійного зв’язку з підприємцями при Головному управлінні економіки Харківської облдержадміністрації діє телефонна «гаряча лінія» за номером 757-40-07.  

В Дергачах відбувся спільний особистий прийом громадян

В Дергачах відбувся спільний особистий прийом, що проводився керівництвом райдержадміністрації та районної ради за участю керівників районних служб і правоохоронних органів. У прийомі брала участь перший заступник голови обласної ради Олена Олешко.

На газифікацію Харківської області у 2011 році необхідно 270 млн. грн. Василь Без’язичний

За інформацією Управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації, для реалізації плану газифікації населених пунктів та соціальних об'єктів Харківської області у 2011 році необхідно близько 270 млн. грн. «З метою визначення плану газифікації області на 2011 рік було зібрано інформацію щодо об'єктів газифікації, виготовлена проектно-кошторисна документація, проведений аналіз звернень громадян, органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій», - повідомив 18 березня в ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Василь Без’язичний.  

В 2011-2012 роках планується завершити будування газопроводу у Великобурлуцькому районі

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.08.09 №1001-р. у 2011-2012 роках планується добудувати за кошти НАК «Нафтогаз України» 10,7 км газопроводу смт. Великий Бурлук - смт. Приколотне Великобурлуцького району. «На сьогодні вже введено в експлуатацію 3,6 км цього газопроводу, що надало можливість підключити до газопостачання три села: Заміст, Буряківку та Горяне», - повідомив в ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Василь Без’язичний.

В 2010 році на будівництво об'єктів газопостачання області було витрачено більше 25 млн. грн. Василь Без’язичний

«В минулому році сума витрачених коштів на будівництво об'єктів газопостачання в Харківській області склала більше 25 млн. грн.», - повідомив 18 березня в ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Василь Без’язичний.

В 2010 році в Харківській області введено в експлуатацію більше 120 км газопроводів

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Василь Без’язичний, у 2010 році в Харківській області введено в експлуатацію більше 120 км газопроводів, газифіковано майже 6 тис. квартир і домоволодінь.

Відбулися урочистості з нагоди Дня землевпорядника України

В актовій залі ХНАУ ім. В.В.Докучаєва відбулися урочистості з нагоди святкування Дня землевпорядника України – свята всіх працівників землевпорядної служби і землевпорядних організацій, спеціалістів, які забезпечують раціональне використання земель у нашій області. Участь у святкуванні взяли заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук, начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Ігор Зубрич, начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища Роман Квартенко, начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко, заступник директора департаменту архітектури, містобудування та земельних відносин – начальник управління земельних відносин Харківської міської ради Борис Баронін.

Новоосинівський сільський Будинок культури посів III місце на Всеукраїнському конкурсі клубних закладів у сільській місцевості

Рішенням журі Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості за підсумками 2010 року володарем III місця став Новоосинівський сільський Будинок культури Куп’янського району Харківської області.  Обласний етап конкурсу проводився на Харківщині в період з вересня по грудень 2010 року. У ньому взяли участь сільські Будинки культури різних форм власності з 27 районів Харківської області. Метою конкурсу стало вивчення, вдосконалення та активізація діяльності клубних установ у сільській місцевості, пошук нових форм і методів культурного обслуговування населення, залучення уваги державних органів влади до проблем культури села,піднесення престижу працівників клубних закладів у сільській місцевості. 

Міжнародний конкурс малюнку для дітей віком від 8 до 10 років

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту запрошує дітей віком від 8 до 10 років взяти участь у конкурсі малюнків з призовим фондом 1000 євро, що організовує Європейський Союз на тему рівності між жінками та чоловіками. Темою цьогорічного конкурсу є "Жили-були дівчинка і хлопчик, і вони хотіли разом зробити світ краще ...". Усі роботи повинні бути оформлені на папері формату А4, де малюнок розташовується з одного боку, а прізвище, ім’я, вік, клас та адреса школи з іншого. Малюнки надсилати в термін до 20 травня 2011 року за адресою: вул. Хрещатик, 29, кв. 48, м. Київ 01001, Україна.

Відбувся круглий стіл «Роль ґендерної просвіти на сучасному етапі»

17 березня в Музеї історії Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна відбувся круглий стіл «Роль ґендерної просвіти на сучасному етапі» за участю керівників районних (міських) ґендерних ресурсних центрів та представників громадських організацій ґендерного спрямування. Як зазначила заступник начальника Головного управління – начальник управління у справах сім’ї та молоді Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова, даний захід має за мету підбиття підсумків Ґендерного марафону «Ми рівні, бо ми того гідні!», що був присвячений 100-річчю Міжнародного дня прав жінок 8 Березня, та окреслення планів подальшої взаємодії в сфері ґендерної просвіти.

Харківська область посіла 2 місце у змаганнях з самбо за програмою V спортивних ігор України серед молоді з неолімпійських видів спорту

З 11 по 13 березня 2011 року у м. Луцьк на базі обласної СДЮШОР відбулися фінальні змагання з самбо за програмою V спортивних ігор України серед молоді з неолімпійських видів спорту. Харківська область посіла друге місце у загальнокомандному заліку, поступившись м. Києву. Третє місце посіла Волинська область. Харківські спортсмени вибороли 19 медалей: 2 золоті, 5 срібних та 12 бронзових. Володарями золотих медалей стали Анастасія Шевченко (вагова категорія 60 кг.) та Данило Ткачов (вагова категорія 74 кг, бойовий розділ).

Михайло Добкін бере участь у Міжнародному економічному форумі держав - учасниць СНД

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін у складі делегації України бере участь в роботі Міжнародного економічного Форуму держав - учасниць СНД «20 років разом: досвід співробітництва та перспективи», який відбувається сьогодні в Москві. Очолює делегацію Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв. Крім пленарного засідання під час Форуму планується проведення п'яти спеціалізованих секцій, а також дискусійного майданчика «Розвиток ділового клімату в СНД. Презентація можливостей» та церемонія нагородження лідерів бізнесу держав - учасниць СНД. Для участі в роботі Форуму запрошені високопоставлені представники державних органів, ділових і фінансових кіл, вчені, політологи, економісти з держав - учасниць СНД, експерти Європейського Союзу.

Кожний туристичний об’єкт в Харківській області буде мати облікову картку туристичної інфраструктури

ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» розробить облікову картку туристичної інфраструктури для кожного туристичного об’єкту Харківської області. Картка матиме інформацію про існуючу та заплановану інфраструктуру туристичних об’єктів (точки громадського харчування; медичний пункт; місце для паркування; готель та ін.). Перша облікова картка розроблена для Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди. Про це повідомив директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області протягом минулої доби на автошляхах області працювало 82 одиниці техніки і 121 дорожній робітник. Станом на 18 березня 2011 року проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

ХНАТОБ поставив балет «Тисяча і одна ніч» на сцені Львівського оперного театру

 17 березня артисти Харківського національного академічного театру опери та балету виступили перед львівськими глядачами з балетом «Тисяча і одна ніч» Фікрета Амірова. Спектакль відбувся в рамках акції «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!», яка біла ініційована головою ХОДА Михайлом Добкіним та головою Львівської області Михайлом Цимбалюком. Балет «Тисяча і одна ніч» став другим спектаклем, який харківська трупа поставила на Львівській сцені. Балет «Тисяча і одна ніч» і оперу «Князь Ігор» львівські глядачі оцінили дуже високо. Господарі сцени подякували харківським артистам за виступ і пообіцяли найближчим часом приїхати в Першу столицю. 

Події дня

Сьогодні, 18 березня, об 11:00 в Харківському національному аграрному університеті ім. В. Докучаєва (Харків, сел. Комуніст - 1) відбудуться урочистості з нагоди відзначення професійного свята Дня землевпорядника; о 12:00 в Українському науково-дослідному інституті протезування, протезобудування та відновлення працездатності (м. Харків, вул. Клочківська, 339) розпочнеться засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: про підсумки роботи по підвищенню рівня газифікації населених пунктів області у 2010 році та завдання на 2011 рік (планове питання); о 16:00 в Палаці культури Червонозаводського району (Харків, пл. Руднєва, 19А) розпочнуться урочисті заходи з нагоди відзначення професійного свята Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення.

Дороги до музею Г.С. Сковороди будуть відремонтовані

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з керівником «Облавтодору» і обговорив питання ремонту доріг в 2011 році. За словами глави ХОДА, будівництво та реконструкція доріг буде фінансуватися з декількох джерел. Один з них - це фінанси «Облавтодору», який буде мати бюджетні і позикові кошти. Крім того, дорожні роботи будуть фінансуватися за програмою підготовки до Євро-2012 і з державного бюджету, тому що в цьому році вперше дорожній збір не залишається в місцевих бюджетах, а спрямовується до Києва, і потім буде розподілятися між усіма областями.

Ми будемо намагатися зробити так, щоб туристи не відчували жодних незручностей під час відвідуванні музею Г.С. Сковороди. Михайло Добкін

У Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди є ряд проблемних питань, які потребують вирішення. Про це повідомила сьогодні під час відвідин музею головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним директор установи Наталія Мицай. Зокрема, це стосується ремонту під'їзних доріг до села Сковородинівка і самого музею, відсутність зони паркування та ряд інших.  Як зазначив Михайло Добкін, в даний час вже підготовлено ряд доручень, які дозволять привести до ладу дороги, а також об'єкти інфраструктури.

Михайло Добкін відвідав Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди

Голова ХОДА Михайло Добкін відвідав Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди. Після відвідин музею губернатор Харківської області відзначив, що музей нашого великого земляка знаходиться в прекрасному місці і прекрасному стані.  

Юрій Сапронов взяв участь у нараді по роботі Єдиного дозвільного центру

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов взяв участь у нараді з керівниками дозвільних органів по роботі Єдиного дозвільного центру в Харкові.  Під час наради віце-губернатор зазначив, що надмірна забюрократизованість процесу оформлення дозвільних документів у регіоні й у країні в цілому була і є однією з причин, що стримують не лише розвиток місцевого бізнесу, а й прихід серйозного іноземного інвестора.  

Відбулося друге засідання Спільної українсько-російської демаркаційної комісії

15-17 березня 2011 року в м. Харків відбулося друге засідання Спільної українсько-російської демаркаційної комісії, створеної відповідно до Угоди між Україною і Російською Федерацією про демаркацію українсько-російського державного кордону від 17 травня 2010 року.  

Засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

Завтра, 18 березня 2011 року, о 12.00 в Українському науково-дослідному інституті протезування, протезобудування та відновлення працездатності (м. Харків, вул. Клочківська, 339) відбудеться засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. На засідання запрошені: члени обласного комітету, голови районних (міських) комітетів доступності, депутати Харківської обласної ради, голови обласних громадських організацій інвалідів.

21 березня відбудеться спільне засіданні колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

В понеділок, 21 березня 2011 року, о 10.00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська,64, ІV-й поверх) відбудеться спільне засіданні колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. У порядку денному будуть розглянуті такі питання:

Харківщина та Львівщина будуть обмінюватися дітьми та молоддю. Ігор Шурма

В рамках налагодження співпраці між Харківською та Львівською областями планується організувати обмін дітьми, студентами та молодими кадрами. Про це у Львові повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Усі звикли, що діти зі сходу України мають приїхати на захід та навчатися традиціям. Але цей рух не має бути одностороннім. Діти з Галичини теж мають їхати до Харківської, Донецької областей і дивитися, де кується економічна незалежність держави. Більше того, прекрасна природа Слобожанщини - це ідеальне місце для чудового відпочинку. Цього року на Харківщині працюватиме 40 таборів, в яких можна оздоровити дітей», – підкреслив Ігор Шурма.

Харківський та Львівський українські драматичні театри обміняються виставами у форматі малої сцени. Ігор Шурма

Як повідомив у Львові заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, наступним кроком в рамках акції «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!» стане обмін виставами у форматі малої сцени Львівського драматичного театру ім. Марії Заньковецької та Харківського українського академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Артистів Харківського національного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка вітали оваціями на Львівській сцені

16 березня артисти Харківського національного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка поставили на сцені Львівського оперного театру оперу «Князь Ігор». Як зазначила генеральний директор Харківського національного театру опери та балету Любов Морозко, цю оперу у виконанні харків’ян хотіли послухати самі львів’яни. «Спочатку ми хвилювалися за цей вибір, адже опера велика і серйозна, але потім ми заспокоїлися і сьогодні ми дуже раді, що привезли львів’янам цей твір. «Князь Ігор» - це візитівка нашого театру, адже саме землями Слобожанщини Ігор вів свої дружини на бій з половцями», - сказала Любов Морозко. 

Харківщина і Львівщина роблять перші кроки в економічній співпраці. Ігор Шурма

Як повідомив у Львові заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, сьогодні вже налагоджується економічна співпраця між Харківською і Львівською областями. «Цього року Харківщина закупила у Львові 101 автобус та тролейбус на суму 300 млн. грн. Харківською міською радою до Львова вже перераховано 241 млн. грн., ще 24 млн.грн. з державного бюджету перераховано за ті автобуси, які будуть обслуговувати харків’ян щодня. Мені здається, що 300 млн. грн. – це хороший початок економічної співпраці між двома регіонами і добрі гроші, які поповнили скарбничку Львівщини для виплати заробітної плати», - сказав Ігор Шурма. 

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян, під час якого вирішувалися не лише особисті питання соціально-побутового характеру, а й проблеми територіальних громад. Зокрема, розглядалися соціальні потреби Куп’янська, благоустрій селищ, ремонт автомобільних шляхів, отримання земельних паїв.

Сьогодні ми робимо перші кроки в реалізації договору між Харківською та Львівською обласними адміністраціями про співпрацю в гуманітарно-культурній сфері. Ігор Шурма

Як зазначив у Львові заступник голови ХОДА Ігор Шурма, гастролі ХНАТОБу у Львові стали першим кроком у налагодженні тісної співпраці між двома регіонами. «Сьогодні ми робимо перші кроки в реалізації договору між Харківською та Львівською обласними адміністраціями про співпрацю в гуманітарно-культурній сфері», - підкреслив він. 

Акція «Харків-Львів: мистецтво об’єднує серця!» - велика подія для нас. Тадей Едер

Генеральний директор Львівського національного театру опери та балету Тадей Едер відзначив велике значення, яке мають для культурного життя Львівщини гастролі Харківського національного театру опери та балету. «Це перший приїзд на сцену Львівського театру такої великої трупи артистів з Харкова. Це велика подія для всіх людей мистецтва, адже харків’яни привезли те, що нас поєднує – нашу історію, яка втілена в опері «Князь Ігор». Вони привезли не просто класику, а історію, що дає нам змогу ще раз подивитися на себе», - підкреслив він. 

Архів документів