Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Учасники всеукраїнського семінару запропонували створити Раду управлінь у справах преси та інформації

В ході обговорення актуальних питань інформаційної політики держави та розвитку електронних і друкованих ЗМІ на всеукраїнському семінарі начальник управління у справах преси та інформації Вінницької облдержадміністрації Світлана Василюк запропонувала створити на громадських засадах Раду управлінь у справах преси та інформації, яка сприяла би координації діяльності цих структур, вивченню і поширенню досвіду. Учасники семінару підтримали пропозицію.  

Харківський регіон з кожним роком стає все більш привабливим для іноземних туристів. Михайло Добкін

Харківський регіон з кожним роком стає все більш привабливим для іноземних туристів. Про це сьогодні в ході відкриття II виставки «Харківська туристична бієнале» та IV Туристичного форуму «Харків: партнерство в туризмі» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Кожен район області має знайти свою родзинку, яка буде привабливою як для українців, так і для іноземців. Михайло Добкін

«Туризм є важливою складовою економіки багатьох країн, в тому числі і на пострадянському просторі. У зв'язку з тим, що Харківська область завжди була більше промисловим регіоном, ми не маємо розвиненої туристичної інфраструктури, відпрацьованих маршрутів. Фактично, ми створюємо з нуля нову тему для бізнесу і мешканців нашого регіону, які зможуть знайти себе в прийомі гостей, організації туристичних маршрутів, популяризації нашого краю і всіх його родзинок», - зазначив сьогодні на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін запропонував фінським компаніям взяти участь у конкурсі на приватизацію мережі комунальних аптек

«У нас є своя комунальна аптечна мережа, яка зараз шукає свого інвестора. Ми хочемо цілим комплексом передати її в одні руки з певними умовами щодо соціальних груп населення, тому якщо у вас є інтерес у цьому плані, ми готові надати всю інформацію. Це відкритий конкурс, можна взяти в ньому участь або для приватизації, або для оренди», - повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з делегацією Республіки Фінляндія.

Нас цікавлять будь-які просвітницькі програми, пов'язані зі здоров'ям наших громадян. Михайло Добкін

У ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним представники ряду фінських компаній, що працюють у сфері охорони здоров'я, висловили зацікавленість у реалізації соціальних проектів у Харківській області. Зокрема, компанія «Оріон» готова організувати на Харківщині програму підтримки працездатності людей з хворобою Паркінсона. Також компанія «Сантен» запропонувала Харкову допомогу в боротьбі з глаукомою. Як підкреслив у ході зустрічі Михайло Добкін, подібні ініціативи завжди знаходитимуть підтримку у керівництва області.

Харківському регіону необхідне партнерство бізнесу і влади. Юрій Гуренко

«Ми прийшли до висновку, що нашому регіону сьогодні необхідно партнерство бізнесу та влади. Недосконалість чинної законодавчої бази гальмує розвиток промислових підприємств регіону та всієї України. Ми абсолютно впевнені в тому, що цю базу необхідно вдосконалювати, - зазначив сьогодні в ході бізнес-форуму «Бізнес і влада - ефективна співпраця» начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської обласної державної адміністрації Юрій Гуренко. За його словами, сьогоднішній бізнес форум корисний тим, що в ньому беруть участь провідні представники легкої, харчової та переробної промисловості Харківського регіону. «Нашою метою є знайомство та обмін досвідом, а також ми хочемо ознайомитися з організацією виробництва на підприємстві», - підкреслив Юрій Гуренко.

Голова Національної спілки журналістів України відзначив роботу управління у справах преси та інформації ХОДА

Виступаючи у Вінниці на всеукраїнському семінарі з актуальних питань інформаційної політики держави та розвитку електронних і друкованих ЗМІ, голова Спілки журналістів України Ігор Лубченко відзначив роботу управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації щодо підтримки районних комунальних газет.

Тільки через труднощіі важку роботу можна досягти хороших результатів. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з делегацією Фінляндської Республіки голова ХОДА Михайло Добкін, незважаючи на всі складнощі, Україні необхідно до кінця пройти шляхом реформ.

Вихованці одного з дитячих будинків Харківської області поїдуть на відпочинок до Фінляндії

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з делегацією Республіки Фінляндія голова ХОДА Михайло Добкін, групу вихованців одного з дитячих будинків Харківщини планується відправити на відпочинок до Фінляндії. «Під час нашої розмови у мене народилася ідея відправити на відпочинок до Фінляндії невелику групу дітей з одного з дитячих будинків. Ми знайдемо спонсора, який би це оплатив», - відзначив голова області.

В ПрАТ «Філіп Морріс Україна» відбувся бізнес-форум «Бізнес і влада - ефективна співпраця»

15 квітня в конференц-залі ПрАТ «Філіп Морріс Україна» відбувся бізнес-форум «Бізнес і влада - ефективна співпраця». У заході взяв участь начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської обласної державної адміністрації Юрій Гуренко, заступник генерального директора ПрАТ «Філіп Морріс Україна» Бехзат Тюрегюн, а також керівники провідних підприємств харчової та легкої промисловості Харківського регіону.

Робота з покращення підприємницького середовища в Харківській області ведеться на постійній основі

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Президент України Віктор Янукович доручив головам всім державних адміністрацій в рамках діяльності регіональних комітетів економічних реформ до 1 травня забезпечити підготовку і затвердження комплексу заходів, спрямованих на поліпшення підприємницького середовища в регіонах.

Відкрилася II виставка «Харківська туристична бієнале» (доповнено)

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка відбулася урочиста церемонія відкриття ІІ виставки «Харківська туристична бієнале» та IV Туристичного форуму «Харків: партнерство в туризмі». Участь в урочистому відкритті взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні Крістер Міккелссон, Генеральний консул Чеської Республіки в місті Донецьк Антонін Мургаш, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, а також представники ряду іноземних делегацій.

Ми зацікавлені в інвестиціях у виробництво будь-якого напрямку. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході зустрічі з делегацією Республіки Фінляндія голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область у співпраці з будь-якою державою в першу чергу зацікавлена ​​в залученні інвестицій на промислові підприємства регіону.

В Україні обговорюють питання інформаційної політики

У Вінниці проходить Всеукраїнський семінар за участю начальників управлінь у справах преси та інформації облдержадміністрацій, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій на тему: «Актуальні питання інформаційної політики держави, розвитку електронних і друкованих ЗМІ». На ньому обговорять розвиток та проблеми інформаційного законодавства України, можливість створення електронних бібліотек періодичних видань та інші питання. Організатор семінару - Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення України.

Михайло Добкін зустрівся з делегацією Республіки Фінляндія

Сьогодні в Харкові з робочим візитом перебуває делегація Фінляндської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Фінляндії в Україні Крістером Міккелссоном. Голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з учасниками делегації і обговорив з ними перспективи економічного та гуманітарного співробітництва між Харківською областю та Фінляндією.

Система житлово-комунального господарства області відпрацювала під час осінньо-зимового періоду задовільно. Михайло Добкін

«Система житлово-комунального господарства області відпрацювала під час осінньо-зимового періоду задовільно. Зіграла свою роль серйозна підготовча робота багатотисячних колективів, які стоять за подачею тепла в будинки харків'ян, за всіма тими благами цивілізації, які сьогодні доступні великій кількості жителів нашого регіону», - зазначив під час програми «Час влади» в ефірі ХОДТРК голова ХОДА Михайло Добкін.  

У Харківській області формується список учасників програми «Доступне житло»

У 2011 році для Харківської області в рамках програми «Доступне житло» заплановано виділення з державного бюджету до 15 мільйонів гривень. Як повідомив 14 квітня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на ці кошти планується здати протягом року до 150 квартир.

У Харківській області впорядковано всі братські могили та меморіальні комплекси

Як повідомив 14 квітня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в Харківській області особлива увага приділяється благоустрою місць поховань воїнів Великої Вітчизняної війни, братських могил і меморіальних комплексів. «Всі 74 меморіальні комплекси, які знаходяться на території Харківської області, на даний момент приведені в належний стан, а 2 з них ще й капітально відремонтовані. Всі братські могили також вже в порядку», - підкреслив він.

У разі невиконання завдання із збільшення посівних площ під цукровий буряк заходи реагування будуть найжорсткішими. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» повідомив, що буде застосовувати найжорсткіші заходи до тих районів, які не виконають завдання щодо збільшення посівних площ під цукровий буряк.

У ході акції «За чисте довкілля» в Харківській області ліквідовано 30% несанкціонованих звалищ

Як зазначив 14 квітня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, робота з благоустрою територій в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» вже дає позитивні результати. «Ми вже провели в Харківській області 3 суботника з благоустрою території. На перший суботник, незважаючи на те, що він відбувся не в найкращу погоду, вийшли 207 тисяч осіб, у другому взяли участь 140 тисяч осіб, на третій вийшло 50 тисяч мешканців області, незважаючи на погану погоду. Я думаю, що 16 квітня, коли відбудеться Всеукраїнський суботник, у нас буде максимальна кількість учасників, тому що такої активності за останні 4 роки в Харківській області ніхто не спостерігав. На сьогодні спільними зусиллями ми прибрали 30% несанкціонованих звалищ, хоча це дуже кропітка робота, яка вимагає великих витрат людської праці», - зазначив Валентин Дулуб.

Наше головне завдання зараз - навести лад у своїй рідній домівці. Михайло Добкін

«Наше головне завдання зараз - навести лад у своїй рідній домівці. Необхідно очистити територію області від сміття, що накопичилося за довгу зиму, привести в порядок об'єкти благоустрою, скласти перелік першочергових робіт, які необхідно провести цього року під час підготовки всього житлово-комунального господарства до нового опалювального сезону», - зазначив під час програми« Час влади» в ефірі ХОДТРК голова ХОДА Михайло Добкін.  

У 2011 році збільшені посівні площі під гречку, цукрові буряки та бобові культури

У 2011 році посівні площі під гречку і під цукровий буряк збільшені в два рази. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, також збільшено площі під бобові культури, зокрема, сою та горох.  

До свята Великодня 10 000 освячених пасок будуть передані в дитячі будинки, будинки ветеранів і лікарні Харківського регіону

До свята Великодня 10 000 освячених пасок будуть передані до дитячих будинків, інтернатних закладів освіти, будинків ветеранів та лікарень Харкова та області.Про це в ході програми «Час влади» в ефірі ХОДТРК повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Ця акція відбудеться спільними зусиллями облдержадміністрації, обласної та міської ради, а також за підтримки хлібозаводу «Кулиничі», - зазначив він. - 23 квітня в Харківській Єпархії відбудеться церемонія освячення пасок, після чого депутати міської та обласної рад розвезуть їх у дитячі будинки, інтернати та лікарні Харківського регіону. Паски будуть освячені в Харківській єпархії та передані до кожної установи з любов'ю і надією, що свято Світлого Христового Воскресіння вдихне надію в кожне серце».

У Харківській області розробляється програма вивезення та утилізації ТПВ

Як повідомив 14 квітня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в області готується програма з вивезення та утилізації ТПВ. «Ми розробляємо систему вивозу та утилізації ТПВ. На сьогодні в Харківській області це проблема, але вона є там, де ніхто серйозно не займається цим питанням. Можна назвати як приклад той же Дергачівський, Вовчанський райони, де в населених пунктах виставлені сміттєві баки, є сміттєвози, які вивозять сміття. І таких прикладів можна наводити багато. Потрібна зацікавленість органів влади, місцевого самоврядування, і лише тоді можна досягти потрібного результату», - підкреслив заступник керівника області.

Харківська область одержала на проведення весняно-польових робіт понад 300 млн. грн. кредитів

Харківська область одержала 261 млн. грн. банківських кредитів і 52 млн. грн. кредитів з Аграрного фонду на проведення весняної посівної кампанії. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.  

Благодатний вогонь з Єрусалиму прибуде на Харківщину

Як повідомив під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення голова ХОДА Михайло Добкін, 21 квітня делегація Харківської області відправиться до Єрусалиму для того, щоб привезти в харківський регіон Благодатний вогонь зі Святої землі. «21 квітня невеличка делегація, яку я буду очолювати, відправиться до Єрусалиму. З благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира та на запрошення патріарха Єрусалимського Феофіла III наша делегація привезе до харківського регіону Благодатний вогонь, який з Харкова буде розданий у всі райони області, - зазначив Михайло Добкін. - Якщо це диво здійсниться, то я буду дуже радий внести свою маленьку лепту в цю дуже духовну і важливу справу для нашого регіону».

в області проведено 40% весняно-польових робіт. Віталій Алексейчук

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що станом на 14 квітня весняно-польові роботи проведено на площі понад 140 тис. га, що становить більше 40%.  

Події дня

Сьогодні, 15 квітня, о 12:00 у Харківському національному академічному театрі опери і балету імені М. В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відкриється II виставка «Харківська туристична бієнале». О 15:00 в малому залі Будинку рад розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками селекторної наради від 21 січня 2011 року з питання «Про введення в експлуатацію індивідуального житла в районах області та містах обласного значення». 2. Про стан розрахунків підприємств житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії. 3. Про стан розрахунків споживачів за комунальні послуги О 15:00 у конференц-залі готелю «Чічіков» (вул. Гоголя, 6/8) відбудеться ділова зустріч представників бізнес-делегації з Фінляндії з членами Європейської Бізнес Асоціації та представниками ділових кіл Харківського регіону (акредитація за телефоном: (057) 751 -82-06, Тетяна Чернецька). О 18:00 у великій залі Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченко (вул. Сумська, 9) відбудеться допрем'єрний показ вистави «Зойчина квартира» до 120-річчя від Дня народження Михайла Булгакова.

В області планується продовжувати будівництво блочних котелень

Як зазначив сьогодні на брифінгу за підсумками робочої поїздки до Харківського району голова ХОДА Михайло Добкін, за наявності фінансової можливості блочні котельні такого типу як в с.Хролі планується будувати у всіх районах області. «При цьому ми відмовляємося від дорогого імпортного обладнання для котелень, яке у нас ніде ремонтувати. Розміщуючи замовлення на наших підприємствах, ми створюємо нові робочі місця в рідній Харківської області. Навіщо нам стимулювати іноземні підприємства, якщо якість обладнання нашого виробництва як мінімум не гірша», - підкреслив Михайло Добкін.  

У Харківському регіоні буде реалізована програма доочищення питної води

«Сьогодні ми обговорюємо з головою Харківської облради ситуацію з доочищенням води в Харківському регіоні. Ця програма спрямована на збереження здоров'я населення. Дитячі садки, школи та лікарні повинні мати можливість отримувати абсолютно чисту підготовлену воду, яка буде відповідати всім необхідним стандартам», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

Архів документів