Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міра покарання підлітків повинна бути адекватною скоєним ними правопорушеням. Михайло Добкін

Міра покарання підлітків повинна бути адекватною скоєним ними правопорушеням. Михайло Добкін

«Досить велика частина підлітків, які перебувають у Курязькій виховній колонії, засуджені за такими статтями кримінального кодексу, за яким на законодавчому рівні можна було б змінити міру покарання. Це буде предмет окремої наради в облдержадміністрації. Міра покарання повинна бути адекватною скоєному правопорушенню. У нас люди, які сотнями гектарів крадуть землю, спокійно знаходяться на волі і відчувають свою безкарність, а покарання за крадіжку мобільного телефону в 15-16 років призводить до того, що у людини ламається життя», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, Харківська область підготує відповідні пропозиції щодо зміни законодавства, але вони повинні бути такими, щоб не погіршити криміногенну ситуацію в країні.

«Я не думаю, що крадіжка мобільного телефону підлітком, який до цього не здійснював злочинів, це особливо тяжкий злочин, який має приводити до ізоляції від суспільства. Звичайно, будь-яке порушення закону має нести за собою покарання, і це повинно бути нормою в нашому суспільстві. Але з іншого боку ми повинні розуміти, що це молоді люди, і ці вчинки іноді відбуваються абсолютно несвідомо. Я думаю, що в окремих випадках необхідно давати можливість ставати на шлях виправлення, не застосовуючи таку міру покарання як позбавлення волі», - підкреслив Михайло Добкін.

Теги