Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Першотравнева гімназія визнана "Сучасною освітньою установою-2011"

Гімназія с. Першотравневе Зміївського району отримала диплом "За активну участь в інноваційній модернізації національної системи освіти" Другої Міжнародної виставки "Сучасні навчальні заклади - 2011", яка відбулась в Києві з 2 по 4 березня. Першотравнева гімназія також внесена в каталог сучасних навчальних закладів - 2011.  

Світові негативні чинники безпосередньо відбиваються на економіці регіону. Юрій Сапронов

Основні негативні фактори, які безпосередньо відбиваються на економіці Харківської області - рекордне підвищення цін на продукти харчування, що спостерігається в Європі та світі в цілому, різкий стрибок цін на нафтопродукти, викликаний загостренням ситуації в країнах Північної Африки, а також дефіцит інвестиційного і венчурного капіталу і відсутність дешевих кредитних ресурсів у банків. Про це сьогодні в ході прес-конференції розповів заступник голови ХОДА з економічних питань Юрій Сапронов.  

Харківський національний театр опери та балету вперше гастролюватиме на Львівщині

15-17 березня в межах акції «Харків-Львів: мистецтво об'єднує серця!», яка покликана розширити міжрегіональне співробітництво між Харківською та Львівською областями, Львів відвідає Харківський національний академічний театр опери та балету ім. Миколи Лисенка. Трупа театру представить оперу Олександра Бородіна «Князь Ігор» та балет «Тисяча і одна ніч». Театр гастролюватиме на Львівщині вперше за усю історію своєї діяльності.

Відбулося розширене засідання колегії управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації вперше за два роки відбулося розширене засідання колегії управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, на якому обговорювалися підсумки роботи закладів культури і мистецтва у 2010 році, а також основні напрямки розвитку сфери культури на 2011 рік. У засіданні взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, заступники голів РДА та голів міст обласного значення, начальники відділів культури і туризму РДА та виконкомів міських рад,директори обласних установ культури і мистецтв.  

На Красноградщині відбулися змагання з шашок в залік районної Спартакіади серед коледжів і технікумів

10 березня 2011 року в Красноградському спортивному клубі «Олімп» відбулися змагання з шашок в залік районної Спартакіади серед ВНЗ І-ІІ рівня акредитації та профліцею. Це був перший з 9-ти видів спорту, змагання з яких відбудуться протягом 2011 року.

Сільгоспвиробництво області потребує овочесховищ. Юрій Сапронов

У Харківській області необхідно проінвентаризувати овочесховища і передати їх в безкоштовну оренду для виробників сільськогосподарської продукції. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Бізнес не будуть "кошмарити" податками

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у 2011 році податківці на третину скоротять кількість перевірок підприємців.  «Скорочення перевірок розпочнеться з другого кварталу. Таке рішення спрямоване на мінімізацію втручання податківців у діяльність сумлінних платників податків - представників малого бізнесу і «єдиноподатників». Бізнес - структура, що регулюється сама, головне - не заважати йому розвиватися, не "кошмарити" тих, хто - підкреслюю - працює «вбілу» і сумлінно платить всі податки. Податковий кодекс, до норм якого підприємці поки що тільки звикають, покликаний підтримати вітчизняний бізнес і стимулювати зростання економіки, а для цього вкрай важливо перевести відносини між податківцями та платниками податків у партнерське русло, як це прийнято у всьому світі»,- підкреслив Юрій Сапронов.

Кожен співробітник ЗМІ має знати, як надати першу медичну допомогу. Вікторія Маренич

У сучасних умовах дуже часто журналісти, а особливо репортери, опиняються під час виконання своїх професійних обов'язків з таких ситуаціях, які вимагають швидкого прийняття рішень. Нерідко мова йде не тільки про вирішення професійних питань, а й про надання першої медичної допомоги людям, що потрапили в екстремальні умови.

Події дня

Сьогодні, 14 березня, о 14:00 в малій залі Будинку Рад (м. Харків, вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться розширене засідання колегії управління культури і туризму ХОДА. На порядку денному питання «Про підсумки роботи закладів культури і мистецтв у 2010 році та основні напрямки по галузі культури на 2011 рік»; о 14:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Сапронова. Тема: «Що чекає на економіку Харківської області цього року?»  

У Харкові відбудеться розширене засідання колегії управління культури і туризму ХОДА

14 березня 2011 року о 14.00 в приміщенні Будинку Рад (м. Харків, вул. Сумська, 64, мала зала) почнеться розширене засідання колегії Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. На порядку денному питання «Про підсумки роботи закладів культури і мистецтв у 2010 році та основні напрямки по галузі культури на 2011 рік». В засіданні колегії візьмуть участь заступники голів районних державних адміністрацій, міських голів міст обласного значення, начальники відділів культури і туризму районних державних адміністрацій та виконкомів міських рад, директори обласних закладів культури і мистецтв.  

Процес розвитку туризму та туристичної інфраструктури в Харківській області йде своєю чергою. Дмитро Кузнєцов

На брифінгу за результатами прес-туру по екскурсійних маршрутах Харківської області до Євро-2012 начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов розповів про етапи розвитку туристичної сфери в регіоні. За його словами, процес розвитку туризму та туристичної інфраструктури в Харківській області йде своєю чергою.

Пішов з життя Петро Слонім

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов висловлюють глибокі співчуття з приводу смерті видатного громадського діяча, Почесного громадянина міста Харкова Петра Слоніма: "Петро Львович прожив довге, яскраве і плідне життя. Воно було повністю присвячене служінню Батьківщині, і в першу чергу - її самим юним громадянам. Петра Львовича з величезною любов'ю та повагою згадують у різних точках світу його вихованці. Він вчив любити і цінувати життя, жити цікаво і заради інших. Нехай світла пам'ять про славного сина харківської землі тих, хто знав і любив його, стане для рідних і близьких розрадою в ці хвилини".  

УВАГА! Зміна дати проведення заходу!

Запланована на сьогодні, 12 березня, прес-конференція заступника Міністра економіки України переноситься. Дата та час будуть повідомлені додатково.

Харківська область отримає 300 мільйонів гривень на безпроцентні кредити сільськогосподарським підприємствам

У рамках реалізації системи форвардних договорів між сільськогосподарськими підприємствами і Аграрним фондом України найближчим часом в Харківську область надійде 300 мільйонів гривень на безвідсоткові кредити аграріям. Про це 11 березня в ході селекторної наради повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Підвищення ціни на газ для населення має проводитися паралельно з підвищенням розмірів субсидій для малозабезпечених громадян. Євген Бакулін

НАК «Нафтогаз Україна» спільно з Урядом та НКРЕ веде планомірну роботу щодо скорочення різниці між собівартістю послуги і тарифом, за яким газ відпускається для населення. Про це під час брифінгу в Харкові заявив голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Євген Бакулін:

Треба сіяти ті культури, яких сьогодні потребує населення нашої області. Віталій Алексейчук

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук наголосив на необхідності виконання нормативів оптимального співвідношення культур у сівозмінах, затверджених постановою Кабінету міністрів № 164. «Треба, щоб не хто хоче сіяв що хоче, а постанова 164 та завдання, підписане губернатором, виконувались. Має закінчитися те свавілля, яке панувало до даного часу. Потрібно відноситись до своєї справи по державному: дотримуватись сівозміни та сіяти ті культури, яких сьогодні потребує населення нашої області», - заявив він у ході брифінгу по результатах селекторної наради.

Переговори щодо погашення заборгованості за спожитий Харківською областю газ найближчим часом дадуть свої результати. Євген Бакулін

Коментуючи підсумки зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним, голова правління НАК «Нафтогаз Україна» Євген Бакулін зазначив, що переговори щодо погашення заборгованості за спожитий Харківською областю газ найближчим часом дадуть свої результати. «Це дуже серйозне питання. Ми сьогодні працюємо над тим, щоб визначити реальні графіки погашення боргів і добитися їх зменшення. Є об'єктивні і суб'єктивні причини виникнення заборгованостей за спожитий газ. Одна з них - некомпенсована різниця в тарифах. Сьогодні ми обговорили всі ці питання. Думаю, найближчим часом з'являться конкретні зрушення в питанні погашення заборгованості Харківської області», - підкреслив Євген Бакулін.

Сільськогосподарські підприємства Харківської області готують техніку до весняно-польових робіт

Як повідомив 11 березня під час селекторної наради начальник ГУ агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич, на даний момент в області вже відремонтовано і повністю підготовлено до весняно-польових робіт 8622 одиниць тракторів, що становить 91%. У 2010 році на цю дату було відремонтовано 90%. Також до весни підготовлено 97% плугів, стільки ж сівалок та культиваторів.

У Харківській області проводяться семінари-навчання з механізаторськими кадрами

Для забезпечення технічної готовності сільськогосподарських підприємств Харківщини до посівної кампанії в області проводяться семінари-навчання з механізаторськими кадрами. Про це 11 березня в ході селекторної наради повідомив начальник ГУ агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич.

Харківська область повністю забезпечена насінням зернових культур. Ігор Зубрич

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник ГУ агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич, Харківська область на 109% забезпечена насінням зернових і зернобобових культур. Також ведеться активна робота щодо забезпечення господарств області насінням гречки. На сьогоднішній день його закуплено 1656 тонн з 1912 запланованих.

НАК «Нафтогаз Україна» у 2011 році планує направити на газифікацію Харківської області 80-100 млн.грн.

Як повідомив сьогодні на брифінгу після зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним голова правління НАК «Нафтогаз Україна» Євгеній Бакулін, на газифікацію населених пунктів Харківської області НАК «Нафтогаз Україна» у 2011 році планує направити 80-100 млн.грн.

Виставка «Харківська туристична бієнале» відбудеться у квітні. Євген Савін

Наступна виставка «Харківська туристична бієнале» відбудеться у квітні 2011 року. Про це в ході прес-туру по екскурсійним маршрутам до Євро-2012 повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Ми зможемо оглянути всі райони області і подивитися, які зміни відбулися в розвитку туризму», - зазначив він.  

Перспективи розвитку спортивної галузі Вовчанського району

Оглянувши комунальну установу «Вовчанська ДЮСШ», а також спортивні об’єкти району Євген Савін констатував, що для такої великої територіальної одиниці існуючі спортивні об’єкти не мають змоги задовольнити потреби всього населення у зайняттях фізичною культурою та спортом. Заступник голови ОДА пообіцяв розглянути можливість будівництва в районі фізкультурно-оздоровчого комплексу (ФОК) у 2012 році та облаштування вуличного спортивного майданчику за умови їх співфінасування з боку районної державної адміністрації.

Художня галерея ім. І.Ю. Рєпіна готова до прийому гостей з Європи

У ході прес-туру по екскурсійних маршрутах до Євро-2012 журналісти відвідали художню галерею ім. І.Ю. Рєпіна в Чугуєві. Галерея готова до прийому гостей з Європи. У зв'язку з тим, що при демонстрації експозиції виникає необхідність у використанні специфічної термінології, яка вживається при описі картин, прийомів малювання та виготовлення виробів народно-прикладного мистецтва, до проведення екскурсій будуть залучатися фахівці.  

Євген Бакулін оглянув будівництво другого ступеня Червонодонецької дожимної компресорної станції ГПУ «Шебелинкагазвидобування»

Сьогодні голова правління НАК «Нафтогаз Україна» Євген Бакулін під час візиту до Харківської області ознайомився з ходом будівництва другого ступеня Червонодонецької дожимної компресорної станції ГПУ «Шебелинкагазвидобування» (Балаклійський район). Будівництво розпочато у грудні 2010 року. Орієнтовний термін завершення - осінь 2011 року. Обсяг капітальних вкладень - 285,6 млн.грн. Термін окупності - 1 рік.

Харківська область має чудові перспективи з розробки нових газових родовищ. Євген Бакулін

«Харківська область має чудові перспективи як з розробки нових газових родовищ, так і у впровадженні нових технологій на старих родовищах. Впровадження нових технологій в старих родовищах - це тимчасова перспектива, яка дасть короткочасне збільшення обсягів видобутку газу. Тільки розробка нових родовищ дасть далеку перспективу щодо збільшення обсягів видобутку газу», - заявив сьогодні в Харківській області голова правління НАК «Нафтогаз України» Євгеній Бакулін.

У Вовчанському районі відроджується масовий спорт

У Вовчанському районі заступник голови ХОДА Євген Савін відвідав стадіон публічного акціонерного товариства «Вовчанський агрегатний завод» (ПАТ «ВАЗ»). Завдяки керівництву установи в районі відроджується масовий спорт. Влітку на стадіоні проводяться обласні та районні змагання з футболу, волейболу, пляжного волейболу, в яких беруть участь як працівники заводу, так і мешканці Вовчанську. Заступник голови ОДА залишився задоволений наявністю сучасного спортивного інвентаря для зимових видів спорту. Також Євген Євгенович ознайомився у Вовчанську з роботою районного будинку культури.  

Одним з туристичних об'єктів Євро-2012 стане «Висота маршала Конєва»

Національний меморіальний комплекс «Висота маршала Конєва» став другим об'єктом прес-туру по туристичних маршрутах Харківської області. Цей музей є унікальним за своєю архітектурою і єдиний в Україні. Його експозиція абсолютно доступна для людей з обмеженими можливостями, таке планування музею було передбачено ще при його проектуванні та будівництві. Екскурсії в музеї проходять із застосуванням звукових і візуальних ефектів: вибухають бомби, гармати, б'ється скло. Це відтворює атмосферу днів, коли відбувалися ці події, і дозволяє сильніше перейнятися ними. Після закінчення екскурсії туристам пропонується фільм на військову тематику.

Модель роботи Близнюківської ЦРЛ як комунального підприємства потребує доопрацювання та коригування. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з колективом Близнюківської центральної районної лікарні, на базі якої з 2006 року опрацьовується модель роботи закладу охорони здоров’я як комунального підприємства.

Музей-заповідник «Верхній Салтів» ввійде до одного з туристичних маршрутів області

10 березня під час робочої поїздки до Вовочанського району заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін відвідав комунальну установу „Історико–археологічний музей–заповідник „Верхній Салтів” с.Верхній Салтів. В ході візиту зазначалося, що протягом березня 2011 року керівництвом музею разом з Вовочанською РДА буде розроблено проект концепції розвитку закладу з метою включення його до туристичного маршруту Харківської області.

Архів документів