Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

5 жовтня в Харківській області планується завершити посів озимих культур на запланованих територіях

5 жовтня в Харківській області планується завершити посів озимих культур на запланованих територіях

 5 жовтня в Харківській області планується завершити посів озимих культур на всіх запланованих територіях. Про це повідомив заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку - начальник управління розвитку галузі рослинництва Харківської облдержадміністрації Василь Ярошенко.  

 «Посів озимих культур в області проводиться організовано та високою якістю зерна. Станом на 03.10.2011 року на території Харківської області засіяно 96% від прогнозованих площ, у той час як по Україні - 62%. Всі посіви проведені насінням еліти і 1-2 репродукції. У цьому році на 60 тисяч га засіяно більше насіння, ніж у 2010 році », - повідомив Василь Ярошенко. 

Він підкреслив, що в Харківській області є всі можливості засіяти заплановані площі озимих культур в допустимі строки. «У нас є достатня кількість насіння і мінеральних добрив. Сьогодні вже на 174 тисячах га є сходи озимих культур, а на полях ведеться догляд із захисту посівів від шкідників і хвороб, щоб в 2012 році мати хороший урожай», - доповнив він.