Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пенсійна реформа покликана змінити на краще фінансовий стан людей, які будуть виходити на пенсію. Ігор Шурма

Пенсійна реформа покликана змінити на краще фінансовий стан людей, які будуть виходити на пенсію. Ігор Шурма

«Пенсійна реформа покликана змінити на краще фінансовий стан людей, які будуть виходити на пенсію. Розмови про те, що пенсіонерам стане жити важче, не відповідають дійсності», - зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, на вимогу суспільства пенсійна реформа більше стосувалася спеціальних пенсій, які своїми надвисокими розмірами викликали нарікання. Відтепер, той, хто буде виходити на пенсію після 1 жовтня 2011 року, матиме обмежений розмір пенсії – 10 розмірів прожиткового мінімуму. «Але це не стосується тих 14 тис. пенсіонерів, які вже отримують пенсію більш високих розмірів, оскільки згідно з Конституцією України зменшити розмір пенсії не можна», - підкреслив Ігор Шурма.

Заступник голови ХОДА також зазначив, що певні обмеження торкнулися державних службовців. «Раніше розмір пенсії складав 90% рівня зарплати держслужбовця, тепер він буде обмежений 80%. Визначені чіткі граничні терміни перебування на держслужбі: чоловіки до 62 років, жінки до 60 років. При цьому інститут продовження перебування на державній службі тепер відсутній», - повідомив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що мешканці Харківщини можуть отримати всі необхідні консультації в районних відділеннях пенсійного фонду, де працюють професійні люди, які знають всі нюанси українського законодавства і можуть надати вичерпну інформацію.