Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В школах Харківщини традиційно відбувся Урок ґендерної рівності

В школах Харківщини традиційно відбувся Урок ґендерної рівності

29 вересня в загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області відбувся Урок ґендерної рівності. Цей Урок проводиться з 2007 року і його метою є підвищення ґендерної чутливості вчителів та виховання підростаючого покоління на засадах ґендерної рівності. Напередодні Уроку було проведено комунікативну кампанію «Ґендер очима дітей», під час якої відбувались екскурсії до Обласної художньої галереї «Мистецтво Слобожанщини» та відвідування виставки «ЇЇ сторія». В Обласному ґендерному ресурсному центрі було організовано виставку дитячих малюнків «Ґендер очима дітей».

 До Уроку ґендерної рівності було розроблено та видано листівку «На допомогу працівникам освіти» та книжкову закладку «Всі рівні! Всі гідні!», які було передано в районні (міські) відділи освіти та загальноосвітні навчальні заклади області.

Обласним ґендерним ресурсним центром були підготовлені та проведені Уроки ґендерної рівності для учнів 5-7 та 8-9 класів Харківської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст. № 14 Харківської міської ради та 7-х класів Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 77, під час яких учнів було ознайомлено з поняттями «ґендер», «ґендерна рівність», «ґендерні ролі», «дискримінація» та інше.