Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підвищити конкурентоспроможність країни допоможе застосування інформаційно-комунікаційних технологій

Підвищити конкурентоспроможність країни допоможе застосування інформаційно-комунікаційних технологій

Широке використання інформаційних і телекомунікаційних технологій, оформлене в систему «Електронний уряд», дозволить істотно підвищити ефективність функцій управління і знизити рівень корупції на середньому управлінському рівні, яка як раз і є причиною адміністративних бар'єрів і великих оперативних витрат. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

«Планується, що Уряд перейде до використання електронних документів в січні наступного року. Крім того, від розширення використання інформаційно-комунікаційних технологій значно виграє конкурентоспроможність Україні.

На сьогодні за даними Світового економічного форуму Україна посідає 89 місце з 139 країн за Глобальним індексом конкурентоспроможності, за індексом Технологічної готовності - 83 місце. Тим часом міжнародний досвід свідчить, що інформаційно-комунікаційні технології стають не тільки важливим інструментом у бізнес-стратегії, а й сприяють відкритості діяльності влади та спрощенню надання державних послуг. Харківщина зараз активно вивчає досвід нашого партнера - Татарстану - з впровадження електронного уряду», - резюмував віце-губернатор.