Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В реальний сектор економіки України та Харківської області приходить довгостроковий стратегічний інвестор в особі провідних транснаціональних корпорацій. Михайло Добкін

В реальний сектор економіки України та Харківської області приходить довгостроковий стратегічний інвестор в особі провідних транснаціональних корпорацій. Михайло Добкін

У Харкові розпочав свою роботу Третій міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». У своєму вітальному слові голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернувся до учасників форуму зі словами: «Виступаючи на торішньому форумі, я сформулював низку завдань і виклав основи нашого підходу до інвестиційної політики в Харківській області. Сьогодні хочу із задоволенням відзначити, що нам вдається тримати той інтенсивний темп роботи, який був заданий у 2010 році. Ми перейшли до якісних показників роботи в інвестиційній та зовнішньоторговельній сфері, розширили коло практичних контактів. У Харківщини з'явились реальні партнери», - заявив Михайло Добкін.

За його словами, Харківська область зуміла в непростий посткризовий час переламати тенденцію відтоку інвестиційних капіталів. Про це свідчить стабільна робота практично всіх компаній зі стовідсотковою або пайовою іноземною участю, які представлені на нашому ринку. «Також намітилася позитивна тенденція припливу інвестиційного капіталу в підприємства нашого регіону. За період 2010 рік - перше півріччя 2011 року в регіон прийшло 679 млн.дол. США іноземних інвестицій. Таким чином, за даним показником наша область стала третьою в загальноукраїнському рейтингу регіонів», - зазначив він. 

Також керівник області підкреслив, що завдяки політиці Президента та Уряду України, спрямованої на створення умов максимального сприяння іноземному інвестору в Україні, в реальний сектор економіки України та Харківської області приходить довгостроковий стратегічний інвестор в особі провідних транснаціональних корпорацій.