Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Влада йде від популістських гасел та обіцянок попереднього керівництва країни. Михайло Добкін

Влада йде від популістських гасел та обіцянок попереднього керівництва країни. Михайло Добкін

Сьогодні в Києві підписано Меморандум про взаємодію та співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України».  Голова харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник заявив, що цей меморандум намічає конкретні напрями, за якими працюватиме уряд і чорнобильські організації у вдосконаленні законодавства України з питань соціального захисту чорнобильців. «Одним із найбільш вдалих пунктів цього меморандуму є створення консультативної ради, до якої входять представники органів влади та представники чорнобильських громадських організацій», - зазначив він.  

21 вересня відбулося перше засідання робочої групи на чолі з віце-прем'єр-міністром України Сергієм Тігіпко, яка займається доопрацюванням законопроекту «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» і реформою пільг для постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи та ветеранів. До складу групи ввійшло шість харків'ян. Її наступне засідання відбудеться 4 жовтня. 

«До приходу нинішнього уряду ніколи не робився глибинний аналіз законодавства про соціальний захист чорнобильців. Незважаючи на те, що закон був прийнятий в 1991 році, в нього 39 разів вносилися зміни, але не робився його глибинний аналіз. Тільки сьогодні намітилися ділові взаємини між владою та громадськістю», - зазначив Анатолій Вінник. 

У свою чергу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що чорнобильські організації Харківської області стояли біля витоків створення чорнобильського руху в Україні, і цей діалог між владою та громадськими організаціями відбувся в чому саме завдяки їм. 

«В даний час влада йде від популістських гасел та обіцянок попереднього керівництва країни і має намір ввести спеціальні соціальні виплати тим людям, які дійсно їх потребують», - підкреслив Михайло Добкін. 

Згідно з проектом бюджету на 2012 рік в ньому будуть закладені кошти для збільшення на 25% допомоги інвалідам-ліквідаторам 1986-90гг.