Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Харкові відбудеться семінар щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні ПРООП 14 квітня 2011 року проводить семінар на тему: «Практика застосування Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» на регіональному рівні».

Фонд «Серце до серця»  планує міжнародну поїздку на підтримку розвитку молодіжного волонтерського руху в Україні

В період з 30 квітня по 7 травня 2011 року з метою розвитку міжнародного молодіжного волонтерського руху, формування здорового способу життя серед дітей і молоді, а також виявлення та підтримки творчих ініціатив молоді планується міжнародна поїздка у Польщу, країни Прибалтики та Російську Федерацію. 

Кабінет міністрів виділить майже 40 млрд. грн. на розвиток космічної галузі

У ході урочистого відкриття пам'ятного знаку на місці спорудження монументу на честь космонавтів і працівників ракетно-космічної галузі Харкова голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження «Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері космічної діяльності на період до 2032 року». На реалізацію Концепції передбачається фінансування в розмірі майже 40 млрд. грн.  

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови Харківської облдержадміністрації звернулися 19 осіб. Питання, з якими мешканці Харкова та області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися пенсійного забезпечення, скерування на лікування в обласні медичні установи, надання матеріальної допомоги, встановлення групи інвалідності та ін.  

Пам'ятник на честь космонавтів і працівників ракетно-космічної галузі стане знаковим для Харкова. Михайло Добкін

Виступаючи на урочистому відкритті пам'ятного знаку на місці спорудження пам'ятника на честь космонавтів і працівників ракетно-космічної галузі Харкова, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін назвав цю подію даниною поваги нелегкій праці наших земляків на благо космічної промисловості. «Я абсолютно впевнений, що мине зовсім небагато часу, і на цьому місці буде поставлено гарний, знаковий для нашого міста монумент, який увічнить пам'ять і буде прославляти у віках тих, хто віддавав своє життя, знання, досвід і талант на благо своєї країни і для побудови нових ракет», - заявив голова ХОДА.

Офіційний сайт Харківської облдержадміністрації відтепер представлений у блозі «Twitter»

 З 12 квітня офіційний сайт Харківської облдержадміністрації представлений у блозі «Twitter». Адреса веб-сторінки - http://twitter.com/#!/kharkivoda.

Екологічні служби повинні більш жорстко ставитися до невиконання обов'язків по санітарному очищенню території області. Михайло Добкін

Державне управління охорони навколишнього природного середовища та Державна екологічна інспекція в Харківській області повинні активізувати роботу по притягненню сільських, селищних, міських голів, а також керівників профільних підприємств до відповідальності за невиконання обов'язків по санітарному очищенню території районів і міст. Про це сьогодні в ході наради, присвяченій проведенню Всеукраїнської акції «За чисте довкілля-2011», заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Відкрито пам'ятний знак на місці спорудження пам'ятника на честь космонавтів і працівників ракетно-космічної галузі Харкова

Сьогодні в Харкові, на перетині вул. Космонавтів з вул. 23 Серпня на місці спорудження пам'ятника на честь космонавтів і працівників ракетно-космічної галузі м.Харкова, які зробили свій інтелектуальний і трудовий внесок в освоєння космосу, був встановлений пам'ятний знак. В урочистій церемонії відкриття знаку взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, а також голова Харківської ради ветеранів космодрому Байконур Петро Струщенко і представники харківських підприємств ракетно-космічної галузі.  

Михайло Добкін звернув увагу голів РДА на забезпечення безпеки на пляжах

У ході наради, присвяченої проведенню Всеукраїнської акції «За чисте довкілля-2011», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернув увагу голів райдержадміністрацій на необхідність підготовки пляжів до сезону і забезпечення безпеки відпочиваючих.  «Не забувайте про підготовку місць загального користування на водоймах. Я перевірю, скільки в цьому році укладено і переукладено договорів з орендарями водойм, на предмет організації безпеки відпочиваючих і роботи рятувальних служб. Минулого року ця робота не була завершена, були райони, які взагалі цю роботу практично не проводили. Прошу «підтягнути хвости» в цьому питанні», - зазначив глава ХОДА.

Головам РДА необхідно посилити роботу з наведення порядку на територіях районів. Михайло Добкін

«Відвідуючи той чи інший район, я завжди сподіваюся, що наступний мій приїзд зменшить кількість сміття, яке розкидане на території районів. У 2010 році ми не пред'являли таких жорстких вимог, хоча постійно акцентували увагу на тому, щоб голови РДА створили в районах систему боротьби з несанкціонованими звалищами, склали план по очищенню території і найголовніше - закріпили території за тими, хто буде за ними стежити. Але я ще взимку попереджав, що в 2011 році ми будемо вживати відповідних заходів за невиконання цієї роботи. Голови райдержадміністрацій мають посилити роботу з наведення порядку територіях районів, і лише вони відповідають за все, що там відбувається», - зазначив у ході наради з благоустрою голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

У Харківській області буде створена спеціальна комісія з очищення лісосмуг

 Як повідомив сьогодні під час наради про хід проведення Всеукраїнської акції «За чисте Довкілля-2011» голова ХОДА Михайло Добкін, для очищення лісосмуг уздовж основних магістралей області буде створена спеціальна комісія.

В ХОДА відбувся урочистий прийом на честь Дня працівників ракетно-космічної галузі України

Сьогодні в залі офіційних делегацій Харківської облдержадміністрації відбувся урочистий прийом на честь Дня працівників ракетно-космічної галузі України. З професійним святом гостей привітав перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Володимир Бабаєв і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.. «Сьогодні визначний день. У цей день, 50 років тому, по радіо повідомили, що радянська людина 108 хвилин знаходилася у космосі та успішно приземлилася на території СРСР. Цією людиною був легендарний льотчик - космонавт Юрій Гагарін, який за 108 хвилин став найвідомішою людиною у світі, найпочеснішим гостем у будь-якій країні. Він віддавав собі звіт в тому, що йому першому довірили вийти в космос і тепер він несе величезну відповідальність перед ученими, розробниками і всією країною, - зазначив Володимир Бабаєв.

13 квітня відбудеться перша відправка солдат-строковиків до армії

13 квітня о 10.00 на Збірному пункті Харківського облвійськкомату (вул. Котлова, 205) відбудеться урочистий мітинг з нагоди першої відправки 30-ти солдат-строковиків в рамках призовної кампанії «Весна-2011». Про це повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України в Харкові. До перших двох команд увійшли 15 майбутніх десантників та 15 майбутніх службовців військ ППО.

Наради з питань благоустрою будуть проводитися регулярно. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час наради з благоустрою голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, такі наради будуть регулярними. «Ми будемо проводити їх 1 раз на тиждень. За підсумками сьогоднішньої наради будуть дані доручення, і через тиждень ми проаналізуємо їх виконання. Ми подивимося, що зроблено по санітарній очистці тих місць, які були продемонстровані сьогодні на слайдах, а також розглянемо нові місця, де існують несанкціоновані звалища сміття», - підкреслив Михайло Добкін.  

У харківській школі № 109 відбудуться навчання з ліквідації пожежі

13 квітня відбудуться тактико-спеціальні навчання «Дії органів управління, сил і засобів служб цивільного захисту у разі виникнення надзвичайної ситуації на території спеціалізованої загальноосвітньої школи 1-3 ступеня № 109».  У навчаннях беруть участь підрозділи Головного управління МНС України в Харківській області, Харківського міського управління ГУ МВС України, підрозділи обласної служби медицини катастроф, обласна і міська санітарно-епідеміологічні станції, аварійно-технічні бригади і формування, комунальні служби цивільного захисту м.Харкова.

У Харківській області проводиться робота з благоустрою територій в рамках акції «За чисте довкілля»

Як повідомив сьогодні під час наради про хід проведення Всеукраїнської акції «За чисте Довкілля-2011» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у 3 суботниках, які було проведено в регіоні з початку акції, взяли участь близько 410 тисяч осіб. Зусиллями мешканців області за 3 тижні в області ліквідовано 1556 із 4422 стихійних звалищ, зібрано і вивезено 32,14 тис.куб.м відходів і сміття; впорядковано 121 із 329 парків, 215 із 455 скверів, 1023 із 2461 дитячих та спортивних майданчиків; висаджено 7,1 тис. дерев, 1,35 тис. кущів, створено 54,4 тис.кв.м газонів і 0,3 тис.кв.м квітників, прибрано 7271 із 22196 тис.кв.м прибудинкових територій, а також 1001 із 1524 тис.кв.м прибудинкової території 860 закладів освіти та медичних установ.

Названо райони, які найкраще справляються з благоустроєм територій у рамках акції «За чисте Довкілля»

Заступник голови ХОДА Валентин Дулуб 12 квітня під час наради про хід проведення Всеукраїнської акції «За чисте Довкілля-2011» перерахував райони області, які домоглися найкращих результатів у рамках акції, а також ті райони і населені пункти, які працюють недостатньо активно.

Більшість українських підприємців потребують консультацій щодо ведення бізнесу

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, підприємці малої форми бізнесу часто не володіють усіма необхідними навичками для ведення власної справи і мають потребу в навчанні.

У цілому по області проведення акції «За чисте довкілля» не можна вважати задовільним. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні під час наради про хід проведення Всеукраїнської акції «За чисте Довкілля-2011» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, з початку акції було виконано багато різних робіт з благоустрою територій Харківської області. Тим не менше, найближчим часом необхідно реалізувати великий обсяг робіт, оскільки не всі райони однаково відповідально поставилися до поставлених перед ними задач.

Сьогодні 15-та річниця з дня смерті Олександра Масельського

12 квітня виповнюється 15 років з дня смерті екс-губернатора Харківської області Олександра Степановича Масельського. Вшанувати пам'ять видатного політика, державного діяча, вченого на його могилу прийшли голова ХОДА Михайло Добкін, його перший заступник Володимир Бабаєв, заступник керівника області Віталій Алексейчук. Також квіти до могили Олександра Масельського поклали голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, друзі і родичі колишнього губернатора Харківщини, харків'яни і гості міста.

Розпочалася нарада, присвячена проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля»

В малій залі Будинку Рад розпочалася нарада, присвячена проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». У ній беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, мери міст обласного підпорядкування та голови райдержадміністрацій.

Українська продукція має бути конкурентоспроможною. Юрій Сапронов

Україна йде по шляху переорієнтації від економіки споживання і торгівлі, яка переважала останні 20 років, до економіки виробництва. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Харківську ТЕЦ-3 планується модернізувати

Харківську ТЕЦ-3 планується модернізувати, щоб довести потужність виробництва електроенергії до пікової можливості. Для цього передбачається замовити декілька турбін на заводі «Турбоатом». Про це повідомив під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

«Білих ворон» має бути більше. Юрій Сапронов

Підприємства, які офіційно виплачують своїм працівникам повну заробітну плату, необхідно заохочувати. Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Біла» зарплата - це відрахування в пенсійний фонд і прибутковий податок, який є однією з основних складових місцевого бюджету. Підприємства, які працюють прозоро - це переважно великі компанії з іноземними інвестиціями, які з самого спочатку не уявляють, як можна працювати інакше, крім як відкрито і конкурентно. Серед недобросовісних вітчизняних «мінімізаторів» та «оптимізаторів» вони виглядають «білими воронами». Необхідно цілком заохочувати таку практику, щоб «білих ворон» було якомога більше», - зазначив віце-губернатор.

Причина тіньової виплати заробітних плат - відсутність в країні культури сплати податків. Юрій Сапронов

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, причиною тіньової виплати заробітних плат є відсутність в країні культури сплати податків.  «Проблема в тому, що в нас людина, яка обдурила державу і зуміла «мінімізувати» суму податків, є героєм в очах суспільства. Не сперечаюся - держава не завжди справедливо поводилась зі своїми громадянами, але практика «оптимізації» податків і виплати зарплати «в конверті» є неприйнятною для серйозних компаній. Прийшов час формувати громадську думку щодо неетичності виплати тіньових зарплат. Для цього важливий суспільний приклад залучення до відповідальності тих роботодавців, які ігнорують трудовий договір як базу відносин з працівником», - сказав віце-губернатор.

12 квітня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

12 квітня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-16-12 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції».  На запитання громадян будуть відповідати заступник начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров.

Події дня

Сьогодні, 12 квітня, об 11:30 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться нарада про хід проведення Всеукраїнської акції «За чисте довкілля-2011». О 12:00 в залі офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди святкування 50-річчя першого польоту людини у космос.

Найближчим часом ми проведемо в суспільстві широкі обговорення всіх змін, пов'язаних з новим податковим кодексом. Михайло Добкін

Як зазначив 11 квітня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, хвилювання з приводу нового податкового кодексу виникають в першу чергу через брак інформації. «Основна проблема нинішньої ситуації в країні - це те, що, сколихнувши величезний пласт усталених взаємин між чиновниками, бізнесом і суспільством, оголосивши і почавши серйозні структурні реформи практично всіх сфер життєдіяльності нашої держави, ми поки не змогли забезпечити інформаційну підтримку. А опозиція, граючи на невдоволенні людей, на проблемах, які притаманні всім реформам в будь-яких державах, ще більше цю ситуацію розхитує», - підкреслив голова області.

Людмила Гурченко вписала своє ім'я золотими літерами в історію Харкова. Михайло Добкін

Людмила Гурченко вписала своє ім'я золотими літерами в історію Харкова. Так сьогодні в ході програми «Зворотній зв'язок» оцінив роль актриси в історії міста голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Все, що нам необхідно зробити сьогодні - це втілити в життя те духовне, що залишилося в серці нашого міста від неї. Не випадково наші предки говорили, що повинен пройти якийсь час, щоб зуміти гідно увічнити пам'ять про людину, що пішла. Про велику людину, якою була Людмила Гурченко».  

Радикальний націоналізм - це шкода для міжнародного іміджу країни і для ситуації всередині неї. Михайло Добкін

Коментуючи в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного радіо підсумки засідання міжнародного круглого столу «Зростання правонаціоналістичні загрози в Україні як тенденція європейської політики», який відбувся 4-5 квітня в Парижі, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив: «Було дуже цікаво почути думки колег з інших держав про процеси, які відбуваються в Україні. Я почув абсолютну підтримку нашої точки зору. Ми прагнемо захистити нашу державу від всього того, що може нанести йому шкоду, а радикальний націоналізм - це шкода для міжнародного іміджу країни і для ситуації всередині неї».  

Архів документів