Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Введено в експлуатацію нову електропідстанцію «Дергачі»

Введено в експлуатацію нову електропідстанцію «Дергачі»

Сьогодні у м. Дергачі відбулась урочиста церемонія введення в експлуатацію нової електропідстанції ПС 110/35/10 кВ «Дергачі». В заходах взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, голова правління АТ «Харківобленерго» Сергій Кирик, директор Департаменту електроенергетики Міністерства палива та енергетики України Сергій Межений та перший віце-президент НАК «Енергетична компанія України» Олександр Позняков. Спорудження ПС 110/35/10 кВ «Дергачі» стало останнім етапом реалізації компанією АК «Харківобленерго» Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні «Євро – 2012». Загальна вартість будівництва енергооб’єкта складає близько 136 млн. грн. Електропідстанція «Дергачі» дасть можливість подолати перенавантаження центральної частини м. Харкова та здійснити передачу до міста додаткової потужності. Вона забезпечить електропостачання об’єктів майбутнього чемпіонату з футболу, виробництв, житла та соцкультпобуту, а також здійснить ще один енергетичний зв'язок з північно-західною частиною м. Харкова для розвантаження двох ПЛ-110 кВ «Залютино – Іванівка».

Довідка.
На виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу компанією були споруджені: нові підстанції «Перемога», «Каштанова», «Дергачі»; повітряні лінії: 110 кВ «Сокольники – Перемога» та «Перемога – Дергачі»; реконструйовані: ПС «Салтівська», «Світло Шахтаря», «Сокольники» та «Павлівська».

Проектно - кошторисна документація на будівництво розроблена державним проектно – вишукувальним та науково – дослідним інститутом «Укренергомережпроект». В результаті проведеного тендеру була визначена генпідрядна організація – ПП «Донком». В будівництві також приймали участь фахівці компанії «Південспецбуд», «Електромонтаж» та «Електроатоммонтаж». Загальна вартість реалізації проекту технічного переозброєння енергетичного господарства Харкова перевищила 600 млн. грн.