Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Потрібно провести серйозну роз'яснювальну роботу серед черговиків про програму «Доступне житло». Валентин Дулуб

У 2010 році 36 родин з Харківської області отримали квартири за програмою «Доступне житло». Як наголосив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, для того, щоб кількість учасників цієї програми зростала, необхідно провести роз'яснювальну роботу серед населення. «Зараз потрібно провести дуже серйозну роз'яснювальну роботу серед черговиків про те, що така програма є. Потрібно повісити оголошення у всіх квартирних відділеннях, адже мешканці Харківської області мають право брати участь у цій програмі не тільки у себе в місті або селищі, а й у Харкові. Звичайно, в будь-якому випадку бажаючих брати участь в цій програмі буде набагато більше, і почнеться це тоді, коли люди побачать, що вона діє», - підкреслив Валентин Дулуб.

Підприємства житлово-комунального господарства області розрахувалися за спожиту з початку 2011 року електроенергію на 69%. Роман Грива

«Підприємства житлово-комунального господарства області розрахувалися за спожиту електроенергію з початку 2011 року на 69%, з них найгірший показник розрахунків по підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства склав 49,6%»,- зазначив у ході селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива.

Державна іпотечна установа відновлює кредитування

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в Україні відновлюється іпотечне кредитування. У першу чергу мова йде про програму «Доступне житло». «Сьогодні я отримав лист з Державної іпотечної установи, яка повідомляє, що в країні прийнято рішення виділити цій установі 1,5 мільярда гривень для кредитування будівництва і в першу чергу будівництва доступного житла під 14-15% річних. На сьогоднішній день це непогані умови, і це перша серйозна допомога забудовникам та населенню», - підкреслив заступник керівника області.

Заборгованість населення за опалювальний період 2010/2011 становить 208,5 млн.грн

За інформацією Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, за 13 днів квітня 2011року підприємствами теплоенергетики Харківської області спожито газу на суму 85,3 млн. грн., а оплачено лише 38,3 млн.грн., що становить 45% від спожитого газу.  Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива.

У людей зростає інтерес до програми «Доступне житло». Валентин Дулуб

Заступник голови ХОДА Валентин Дулуб сьогодні в ході селекторної наради зазначив зростаючий інтерес жителів Харківської області до програми «Доступне житло». За його словами, на даний момент вже сформовано список з 200 бажаючих стати учасниками цієї програми.

В Харкові відбувся круглий стіл на тему «Східне партнерство. Нові можливості розвитку регіонів»

14 квітня 2011 року за ініціативою Харківської обласної державної адміністрації, Спілки наукових та інженерних об’єднань України та за сприянням Харківського національного економічного університету відбувся круглий стіл на тему «Східне партнерство. Нові можливості розвитку регіонів». В ході засідання круглого столу, який пройшов у приміщенні Інформаційного центру Європейського Союзу в Харкові, обговорювалися питання залучення іноземних інвестицій, обміну позитивним досвідом, пошуку шляхів збільшення інвестиційної привабливості Харківської області та розвитку міжнародних партнерських відносин.  

В 2010 році в Харківській області індивідуальними забудовниками здано в експлуатацію 990 житлових будинків загальною площею 145,6 тис. метрів квадратних

В 2010 році в Харківській області індивідуальними забудовниками здано в експлуатацію 990 житлових будинків загальною площею 145,6 тис. метрів квадратних. Про це сьогодні під час селекторної наради повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Юрій Фурсов.  

В 2011 році передбачається реалізація 978 квартир в рамках виконання програми «Доступне житло»

«Питання контролю за цільовим використанням земельних ділянок, які надані під будівництво доступного житла, здійснюється за рахунок того, що основна частина об’єктів знаходиться в Харкові, і 12 житлових будинків вже мають на сьогодні певну будівельну готовність, їх функція – житлове будівництво вже не може змінитися в жодному разі. Це питання вирішено автоматично», - підкреслив 15 квітня в ході селекторної наради заступник начальника управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Юрій Фурсов.

До 2013 року в Харківській області планується побудувати нову діагностичну лабораторію. Ігор Шурма

В рамках спільного проекту США та України «Зменшення біологічної загрози» до 2013 року в Харківській області на базі обласної СЕС планується побудувати діагностичну лабораторію. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, основна мета проекту – протидія розповсюдженню особливо небезпечних інфекцій. Всього в Україні планується побудувати 9 діагностичних лабораторій. Харківська лабораторія буде обслуговувати також Сумську та Луганську області.  

В Харківській області зарезервовано 27 земельних ділянок під будівництво доступного житла

За інформацією управління містобудування та архітектури ХОДА, на сьогоднішній день виділено та зарезервовано в Харківській області 27 земельних ділянок, які найбільш економно привабливі під будівництво доступного житла. «В Зміївському районі виділено три земельні ділянки, в Краснокутському районі виділена одна ділянка та зарезервовано ще чотири. В Лозівському зарезервовано три, а в Люботині дві», - зазначив заступник начальника управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Юрій Фурсов.

Учасники всеукраїнського семінару запропонували створити Раду управлінь у справах преси та інформації

В ході обговорення актуальних питань інформаційної політики держави та розвитку електронних і друкованих ЗМІ на всеукраїнському семінарі начальник управління у справах преси та інформації Вінницької облдержадміністрації Світлана Василюк запропонувала створити на громадських засадах Раду управлінь у справах преси та інформації, яка сприяла би координації діяльності цих структур, вивченню і поширенню досвіду. Учасники семінару підтримали пропозицію.  

Харківський регіон з кожним роком стає все більш привабливим для іноземних туристів. Михайло Добкін

Харківський регіон з кожним роком стає все більш привабливим для іноземних туристів. Про це сьогодні в ході відкриття II виставки «Харківська туристична бієнале» та IV Туристичного форуму «Харків: партнерство в туризмі» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Кожен район області має знайти свою родзинку, яка буде привабливою як для українців, так і для іноземців. Михайло Добкін

«Туризм є важливою складовою економіки багатьох країн, в тому числі і на пострадянському просторі. У зв'язку з тим, що Харківська область завжди була більше промисловим регіоном, ми не маємо розвиненої туристичної інфраструктури, відпрацьованих маршрутів. Фактично, ми створюємо з нуля нову тему для бізнесу і мешканців нашого регіону, які зможуть знайти себе в прийомі гостей, організації туристичних маршрутів, популяризації нашого краю і всіх його родзинок», - зазначив сьогодні на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін запропонував фінським компаніям взяти участь у конкурсі на приватизацію мережі комунальних аптек

«У нас є своя комунальна аптечна мережа, яка зараз шукає свого інвестора. Ми хочемо цілим комплексом передати її в одні руки з певними умовами щодо соціальних груп населення, тому якщо у вас є інтерес у цьому плані, ми готові надати всю інформацію. Це відкритий конкурс, можна взяти в ньому участь або для приватизації, або для оренди», - повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з делегацією Республіки Фінляндія.

Нас цікавлять будь-які просвітницькі програми, пов'язані зі здоров'ям наших громадян. Михайло Добкін

У ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним представники ряду фінських компаній, що працюють у сфері охорони здоров'я, висловили зацікавленість у реалізації соціальних проектів у Харківській області. Зокрема, компанія «Оріон» готова організувати на Харківщині програму підтримки працездатності людей з хворобою Паркінсона. Також компанія «Сантен» запропонувала Харкову допомогу в боротьбі з глаукомою. Як підкреслив у ході зустрічі Михайло Добкін, подібні ініціативи завжди знаходитимуть підтримку у керівництва області.

Харківському регіону необхідне партнерство бізнесу і влади. Юрій Гуренко

«Ми прийшли до висновку, що нашому регіону сьогодні необхідно партнерство бізнесу та влади. Недосконалість чинної законодавчої бази гальмує розвиток промислових підприємств регіону та всієї України. Ми абсолютно впевнені в тому, що цю базу необхідно вдосконалювати, - зазначив сьогодні в ході бізнес-форуму «Бізнес і влада - ефективна співпраця» начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської обласної державної адміністрації Юрій Гуренко. За його словами, сьогоднішній бізнес форум корисний тим, що в ньому беруть участь провідні представники легкої, харчової та переробної промисловості Харківського регіону. «Нашою метою є знайомство та обмін досвідом, а також ми хочемо ознайомитися з організацією виробництва на підприємстві», - підкреслив Юрій Гуренко.

Голова Національної спілки журналістів України відзначив роботу управління у справах преси та інформації ХОДА

Виступаючи у Вінниці на всеукраїнському семінарі з актуальних питань інформаційної політики держави та розвитку електронних і друкованих ЗМІ, голова Спілки журналістів України Ігор Лубченко відзначив роботу управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації щодо підтримки районних комунальних газет.

Тільки через труднощіі важку роботу можна досягти хороших результатів. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з делегацією Фінляндської Республіки голова ХОДА Михайло Добкін, незважаючи на всі складнощі, Україні необхідно до кінця пройти шляхом реформ.

Вихованці одного з дитячих будинків Харківської області поїдуть на відпочинок до Фінляндії

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з делегацією Республіки Фінляндія голова ХОДА Михайло Добкін, групу вихованців одного з дитячих будинків Харківщини планується відправити на відпочинок до Фінляндії. «Під час нашої розмови у мене народилася ідея відправити на відпочинок до Фінляндії невелику групу дітей з одного з дитячих будинків. Ми знайдемо спонсора, який би це оплатив», - відзначив голова області.

В ПрАТ «Філіп Морріс Україна» відбувся бізнес-форум «Бізнес і влада - ефективна співпраця»

15 квітня в конференц-залі ПрАТ «Філіп Морріс Україна» відбувся бізнес-форум «Бізнес і влада - ефективна співпраця». У заході взяв участь начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської обласної державної адміністрації Юрій Гуренко, заступник генерального директора ПрАТ «Філіп Морріс Україна» Бехзат Тюрегюн, а також керівники провідних підприємств харчової та легкої промисловості Харківського регіону.

Робота з покращення підприємницького середовища в Харківській області ведеться на постійній основі

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Президент України Віктор Янукович доручив головам всім державних адміністрацій в рамках діяльності регіональних комітетів економічних реформ до 1 травня забезпечити підготовку і затвердження комплексу заходів, спрямованих на поліпшення підприємницького середовища в регіонах.

Відкрилася II виставка «Харківська туристична бієнале» (доповнено)

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка відбулася урочиста церемонія відкриття ІІ виставки «Харківська туристична бієнале» та IV Туристичного форуму «Харків: партнерство в туризмі». Участь в урочистому відкритті взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні Крістер Міккелссон, Генеральний консул Чеської Республіки в місті Донецьк Антонін Мургаш, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, а також представники ряду іноземних делегацій.

Ми зацікавлені в інвестиціях у виробництво будь-якого напрямку. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході зустрічі з делегацією Республіки Фінляндія голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область у співпраці з будь-якою державою в першу чергу зацікавлена ​​в залученні інвестицій на промислові підприємства регіону.

В Україні обговорюють питання інформаційної політики

У Вінниці проходить Всеукраїнський семінар за участю начальників управлінь у справах преси та інформації облдержадміністрацій, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій на тему: «Актуальні питання інформаційної політики держави, розвитку електронних і друкованих ЗМІ». На ньому обговорять розвиток та проблеми інформаційного законодавства України, можливість створення електронних бібліотек періодичних видань та інші питання. Організатор семінару - Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення України.

Михайло Добкін зустрівся з делегацією Республіки Фінляндія

Сьогодні в Харкові з робочим візитом перебуває делегація Фінляндської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Фінляндії в Україні Крістером Міккелссоном. Голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з учасниками делегації і обговорив з ними перспективи економічного та гуманітарного співробітництва між Харківською областю та Фінляндією.

Система житлово-комунального господарства області відпрацювала під час осінньо-зимового періоду задовільно. Михайло Добкін

«Система житлово-комунального господарства області відпрацювала під час осінньо-зимового періоду задовільно. Зіграла свою роль серйозна підготовча робота багатотисячних колективів, які стоять за подачею тепла в будинки харків'ян, за всіма тими благами цивілізації, які сьогодні доступні великій кількості жителів нашого регіону», - зазначив під час програми «Час влади» в ефірі ХОДТРК голова ХОДА Михайло Добкін.  

У Харківській області формується список учасників програми «Доступне житло»

У 2011 році для Харківської області в рамках програми «Доступне житло» заплановано виділення з державного бюджету до 15 мільйонів гривень. Як повідомив 14 квітня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на ці кошти планується здати протягом року до 150 квартир.

У Харківській області впорядковано всі братські могили та меморіальні комплекси

Як повідомив 14 квітня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в Харківській області особлива увага приділяється благоустрою місць поховань воїнів Великої Вітчизняної війни, братських могил і меморіальних комплексів. «Всі 74 меморіальні комплекси, які знаходяться на території Харківської області, на даний момент приведені в належний стан, а 2 з них ще й капітально відремонтовані. Всі братські могили також вже в порядку», - підкреслив він.

У разі невиконання завдання із збільшення посівних площ під цукровий буряк заходи реагування будуть найжорсткішими. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» повідомив, що буде застосовувати найжорсткіші заходи до тих районів, які не виконають завдання щодо збільшення посівних площ під цукровий буряк.

У ході акції «За чисте довкілля» в Харківській області ліквідовано 30% несанкціонованих звалищ

Як зазначив 14 квітня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, робота з благоустрою територій в рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» вже дає позитивні результати. «Ми вже провели в Харківській області 3 суботника з благоустрою території. На перший суботник, незважаючи на те, що він відбувся не в найкращу погоду, вийшли 207 тисяч осіб, у другому взяли участь 140 тисяч осіб, на третій вийшло 50 тисяч мешканців області, незважаючи на погану погоду. Я думаю, що 16 квітня, коли відбудеться Всеукраїнський суботник, у нас буде максимальна кількість учасників, тому що такої активності за останні 4 роки в Харківській області ніхто не спостерігав. На сьогодні спільними зусиллями ми прибрали 30% несанкціонованих звалищ, хоча це дуже кропітка робота, яка вимагає великих витрат людської праці», - зазначив Валентин Дулуб.

Архів документів