Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Благодатний вогонь з Єрусалиму прибуде на Харківщину

Як повідомив під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення голова ХОДА Михайло Добкін, 21 квітня делегація Харківської області відправиться до Єрусалиму для того, щоб привезти в харківський регіон Благодатний вогонь зі Святої землі. «21 квітня невеличка делегація, яку я буду очолювати, відправиться до Єрусалиму. З благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира та на запрошення патріарха Єрусалимського Феофіла III наша делегація привезе до харківського регіону Благодатний вогонь, який з Харкова буде розданий у всі райони області, - зазначив Михайло Добкін. - Якщо це диво здійсниться, то я буду дуже радий внести свою маленьку лепту в цю дуже духовну і важливу справу для нашого регіону».

в області проведено 40% весняно-польових робіт. Віталій Алексейчук

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що станом на 14 квітня весняно-польові роботи проведено на площі понад 140 тис. га, що становить більше 40%.  

Події дня

Сьогодні, 15 квітня, о 12:00 у Харківському національному академічному театрі опери і балету імені М. В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відкриється II виставка «Харківська туристична бієнале». О 15:00 в малому залі Будинку рад розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками селекторної наради від 21 січня 2011 року з питання «Про введення в експлуатацію індивідуального житла в районах області та містах обласного значення». 2. Про стан розрахунків підприємств житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії. 3. Про стан розрахунків споживачів за комунальні послуги О 15:00 у конференц-залі готелю «Чічіков» (вул. Гоголя, 6/8) відбудеться ділова зустріч представників бізнес-делегації з Фінляндії з членами Європейської Бізнес Асоціації та представниками ділових кіл Харківського регіону (акредитація за телефоном: (057) 751 -82-06, Тетяна Чернецька). О 18:00 у великій залі Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченко (вул. Сумська, 9) відбудеться допрем'єрний показ вистави «Зойчина квартира» до 120-річчя від Дня народження Михайла Булгакова.

В області планується продовжувати будівництво блочних котелень

Як зазначив сьогодні на брифінгу за підсумками робочої поїздки до Харківського району голова ХОДА Михайло Добкін, за наявності фінансової можливості блочні котельні такого типу як в с.Хролі планується будувати у всіх районах області. «При цьому ми відмовляємося від дорогого імпортного обладнання для котелень, яке у нас ніде ремонтувати. Розміщуючи замовлення на наших підприємствах, ми створюємо нові робочі місця в рідній Харківської області. Навіщо нам стимулювати іноземні підприємства, якщо якість обладнання нашого виробництва як мінімум не гірша», - підкреслив Михайло Добкін.  

У Харківському регіоні буде реалізована програма доочищення питної води

«Сьогодні ми обговорюємо з головою Харківської облради ситуацію з доочищенням води в Харківському регіоні. Ця програма спрямована на збереження здоров'я населення. Дитячі садки, школи та лікарні повинні мати можливість отримувати абсолютно чисту підготовлену воду, яка буде відповідати всім необхідним стандартам», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

Виплата екологічного збору в Харківській області дозволяє вирішувати низку проблем ЖКГ

Сьогодні під час виїзного засідання колегії ХОДА заступник голови обладміністрації Валентин Дулуб звернув увагу керівників місцевого рівня на необхідність контролювати виплату екологічного збору усіма підприємствами.

Харків щодня підтверджує звання культурної столиці України. Олена Олешко

«Харків щодня підтверджує звання культурної столиці України. Кожен день в нашому місті кипить культурне життя: відкриваються художні виставки, театральні прем'єри та концерти. Радують жителів нашого регіону впорядковані сквери та парки. Наші театри виходять на міжнародний рівень, коли відвідують зі своїм репертуаром країни ближнього і далекого зарубіжжя. Харків гідний таких успіхів, а ми зробимо все для того, щоб кожен куточок нашого міста був кращим з кожним днем», - підкреслила перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.  

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Харківському районі

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час робочої поїздки до Харківського району провів особистий прийом громадян. Питання, з якими мешканці району звернулися до голови ХОДА, стосувалися надання матеріальної допомоги; будівництва мосту через річку Уди у сел.Васищеве; будівництва каналізаційного колектору у с.Лизогубівка; передачі обладнання та електричних мереж на баланс АК «Харківобленерго» Харківським національним аграрним університетом ім. Докучаєва.  

У наших випускників дуже багато натхнення для живопису. Костянтин Савченко

«Спільну з учнями виставку картин я організовую вперше, але я вирішив продовжити традиції художнього училища, зробивши цю виставку зі своїми колишніми учнями, - поділився на відкритті виставки «Весняний вернісаж» директор Харківського художнього училища Костянтин Савченко.- У випускників Харківського художнього училища є стільки натхнення для живопису,  для мистецтва, що вони готові працювати і виставлятися на високому художньому рівні». Також Костянтин Савченко висловив надію, що дана виставка покладе добрий початок традиції організації подібних культурних заходів у місті Харкові і Харківській області.

На підготовку водопровідно-каналізаційного господарства області у 2010 році було витрачено майже 20 мільйонів гривень

Як зазначив сьогодні під час виїзного засідання колегії ХОДА заступник голови області Валентин Дулуб, завдяки ретельній підготовці водопровідно-каналізаційного господарства області до зими вдалося уникнути серйозних проблем. За його словами на підготовку цієї галузі в 2010 році було витрачено 19,3 мільйона гривень. Незважаючи на це, у зв'язку зі значною зношеністю мереж протягом зими відбулася велика кількість пошкоджень.

Борг теплопостачальних підприємств Харківщини за спожитий в опалювальному сезоні 2010-2011рр. газ складає 857,2 млн.грн.

Як повідомив сьогодні в ході виїзного засідання колегії ХОДА заступник голови обладміністрації Валентин Дулуб, теплопостачальні підприємства Харківської області заборгували за спожитий у поточному опалювальному сезоні газ 857,2 мільйона гривень. «Є ряд підприємств, рівень розрахунків яких нижче середньообласного (49%). Це ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» - 33% (борг за опалювальний сезон становить - 38,9 млн.грн), ЗАТ «ТЕЦ-3» - 41% (борг - 42,1 млн.грн), КП «Чугуївтепло» - 43% (борг - 11,9 млн.грн); КП «Харківські теплові мережі» - 47% (борг - 672,8 млн.грн.)», - повідомив Валентин Дулуб.

У Харкові відбулися заходи до Міжнародного Дня визволення в'язнів фашистських концтаборів

11 квітня - міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів. З цієї нагоди сьогодні в актовій залі Української інженерно-педагогічної академії за підтримки управління внутрішньої політики Харківської облдержадміністрації відбулася зустріч ветеранів Харківської обласної ради борців антифашистського опору - колишніх політв'язнів концтаборів з студентською та учнівською молоддю.  

В галереї «Смальта» відбулося відкриття виставки Костянтина Савченка і його учнів «Весняний вернісаж»

Сьогодні в галереї «Смальта» відбулося урочисте відкриття виставки робіт відомого харківського художника Костянтина Савченка «Весняний вернісаж». У виставці також представлені роботи його учнів і випускників Харківського художнього училища, директором якого нещодавно був призначений автор і натхненник виставки Костянтин Юрійович Савченко. «Відкриття виставки творів цього чудового харківського художника та його учнів - це значна подія в житті нашого міста та житті Харківського художнього училища. Костянтин Юрійович - патріот нашого міста, - підкреслила під час відкриття виставки перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. – Якщо вчитель вміє ділитися своїм душевним теплом і майстерністю зі своїми учнями – це дуже цінне. Я впевнена, що у них буде велика, гарна і добра дорога в житті, і вони також будуть чути добрі слова на свою адресу».

У Харківській області триває робота з модернізації об'єктів теплопостачання. Валентин Дулуб

Завдяки тому, що в 2010 році в Харківській області було виконано ряд робіт з реконструкції систем теплопостачання населених пунктів регіону, на Харківщині знижується рівень споживання енергоносіїв теплопостачальними підприємствами області. Про це сьогодні в ході виїзного засідання колегії ХОДА повідомив заступник голови обладміністрації Валентин Дулуб.

Рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ відповідає середньому рівню по країні. Михайло Добкін

«Ситуація з рівнем розрахунків нашій області за спожитий газ постійно змінюється. Наш рівень розрахунків відповідає середньому рівню по країні. Іноді ми випереджаємо його, іноді відстаємо», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час виїзного засідання колегії ХОДА. Він також підкреслив, що не можна в абсолютних цифрах порівнювати заборгованість нашій області з іншими, тому що обсяг споживання газу Харківщиною незрівнянно більший, ніж у інших регіонах.

Споживачі Харківської області на 82% розрахувалися за природний газ, спожитий в 2010 році

Всі споживачі Харківської області, включаючи населення, бюджетні установи та підприємства теплоенергетики, розрахувалися з ДК «Газ України» за природний газ, спожитий в 2010 році, на 82%. У 2009 році цей показник становив 85%. Про це сьогодні в ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

16 квітня відбудеться прем'єра вистави «Зойчина квартира» з нагоди 120-річчя з Дня народження Михайла Булгакова

14 квітня відбулася прес-конференція, присвячена прем'єрі вистави Михайла Булгакова «Зойчина квартира» у постановці художнього керівника Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Олександра Аркадіна-Школьника. Прем'єра вистави відбудеться під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна 16 квітня о 18.00 годині.  

Харківська область розрахувалася за спожиту електрику на 100%

Як повідомив сьогодні в ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківської області немає боргів за спожиту електроенергію. «За І квартал 2011 р. АК «Харківобленерго» розрахувалося з ДП «Енергоринок» на 100%, заборгованість поточного року відсутня. Споживачі розрахувалися за електричну енергію з початку року на 95%. Погіршили свої розрахунки в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року підприємства житлово-комунального господарства - 81%, в тому числі водопровідно-каналізаційні підприємства - 65,4%, та установи, які фінансуються з державного бюджету - 72,6%», - підкреслив заступник голови області.

Підприємства енергетичного комплексу забезпечили постійне енергопостачання протягом осінньо-зимового періоду. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні під час виїзного засідання колегії облдержадміністрації заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в ході осінньо-зимового періоду всі населені пункти області були забезпечені стабільним тепло-і енергопостачанням.

Опалювальний сезон в Харківській області буде продовжено

Опалювальний сезон у на Харківщині не буде припинений 15 квітня. Про це сьогодні повідомив голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками виїзного засідання колегії облдержадміністрації. «Ми планували закінчити опалювальний сезон вчасно, але погодні умови на даний момент не дозволяють відключити опалення, тому що в квартирах буде холодно», - відзначив голова області. За його словами, опалювальний сезон буде продовжено до тих пір, поки середньодобова температура не встановиться на рівні 8 градусів тепла, як того вимагають норми.

Група чиновників з Харкова і області відправляється на навчання в коледж державної служби Сингапура

Як повідомив сьогодні в ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент вже сформовано групу з 17 чиновників обласного та міського рівня, які за рахунок позабюджетних коштів поїдуть в Сингапур отримувати управлінські навички.

У нас низький рівень кваліфікації керівників органів місцевої влади та місцевого самоврядування. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, часто керівники сіл і селищ погано орієнтуються у своїх обов'язках, оскільки не мають необхідного досвіду. За словами голови області, для того, щоб налагодити ефективну роботу на місцях, необхідно провести навчання для селищних і сільських голів.

Для вирішення проблеми несанкціонованих звалищ вздовж доріг потрібно залучити орендарів землі. Михайло Добкін

Однією з найбільш актуальних проблем у сфері благоустрою області на даний момент є велика кількість несанкціонованих звалищ, - наголосив сьогодні в ході в ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, до вирішення цієї проблеми необхідно залучити орендарів земельних ділянок, що розташовані вздовж доріг.

Нам необхідно працювати над матеріально-технічною базою всього дорожнього господарства. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації позитивно оцінив роботу дорожніх служб з розчищення від снігу всіх доріг області протягом зимового періоду. «Незважаючи на примхи природи, в цілому розчищення доріг від снігу було організовано добре. Усі без винятку населені пункти мали можливість забезпечення продуктами харчування, також був організований проїзд машин швидкої медичної допомоги. Тут у мене серйозних нарікань немає ні до дорожніх служб, ні до керівників районів. Але, тим не менш, над матеріально-технічною базою всього дорожнього господарства необхідно серйозно працювати. З тією технікою, яка є, з більш серйозними завданнями впоратися буде важко», - підкреслив голова області.

Опалювальний сезон 2010-2011 рр. обійшовся без серйозних збоїв. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час виїзного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін, завдяки ретельній підготовці до опалювального сезону Харківській області вдалося уникнути серйозних проблем протягом зими.

У Пісочині Михайло Добкін поклав квіти до Монументу загиблим під час ВВВ

Під час робочої поїздки до Харківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, голова облради Сергій Чернов та голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар поклали квіти до Монументу загиблим під час Великої Вітчизняної війни у Пісочні. Також Михайло Добкін ознайомився з санітарно-технічним станом Меморіалу.

Голова Харківської облдержадміністрації відвідав Пісочинський колегіум

Під час робочої поїздки до Харківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав Пісочинський колегіум Харківської районної ради. Зокрема він оглянув спортивну залу, столову, медичний пункт та учбові класи. Голова ХОДА також ознайомився з роботою установки з очищення води, яка працює у закладі з вересня 2010 року. Як повідомив директор колегіуму Олександр Роганін, у минулому році по Харківському району збільшився вміст нітратів у воді, через що з березня 2010 року використання водопровідної води для приготування їжі стало неможливим. До початку роботи установки у колегіумі користувалися привозною водою.

Юрій Сапронов закликав виробників і продавців сільськогосподарської продукції не підвищувати ціни в передвеликодній період

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов сьогодні закликав виробників і продавців сільськогосподарської продукції не підвищувати ціни в передвеликодній період, користуючись підвищеним попитом населення на окремі групи продуктів. Він нагадав, що в цей час Антимонопольний комітет буде особливо ретельно перевіряти учасників продовольчого ринку на предмет змови щодо підвищення цін. «Придбати продукти харчування до свята Великодня за цінами на 10-20% нижче середньообласних, харків'яни і гості міста можуть на ярмарку на площі Свободи, яка триватиме до 23 квітня», - повідомив Юрій Сапронов.

Застосування інноваційних технологій у сільському господарстві допоможе збільшити врожайність. Юрій Сапронов

Україна відстає від розвинених країн в інноваційних технологіях обробки землі. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Ми повинні розуміти, що тільки за допомогою застосування інноваційних технологій у сільському господарстві можна досягти збільшення врожайності, аж до 50%. Інновації в сільське господарство може принести тільки серйозний інвестор, який з'явиться в результаті проведення земельної реформи. Це дозволить забезпечити населення України достатньою кількістю власних продуктів харчування без залучення імпорту і створить нові робочі місця на селі. Інвестор-господарник сам буде зацікавлений у збереженні родючості грунтів, в раціональному їх використанні. Тільки так ми зможемо зберегти українське село від вимирання», - сказав Юрій Сапронов.

Кампанія з легалізації заробітних плат приносить перші плоди

Віце-губернатор Юрій Сапронов акцентує увагу керівників підприємств, що у пакеті заходів, спрямованих на виведення заробітної плати з тіні, передбачається значне збільшення штрафних санкцій. Зокрема, уряд пропонує ввести штраф для керівників, які не оформляють трудові відносини з працівниками, у 2 тис. неоподатковуваних податком мінімумів заробітної плати (34 тис. грн) з підприємства за кожного нелегального працівника.  

Архів документів