Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2011 році на Харківщині планується розпочати реалізацію програми з лікування аденоми простати. Ігор Шурма

У 2011 році на Харківщині планується розпочату реалізацію програму з лікування аденоми простати. З обласного бюджету на лікування цього захворювання буде виділено 300 тис.грн. Зараз формуються реєстри, згідно з якими лікування пройдуть приблизно по 10 чоловіків з кожного району. «Цього року ми проведемо більше 200 операцій з приводу аденоми простати. Раніше в області жодної програми з лікування цієї хвороби не було. Крім того, ніхто і ніде не проводить цього безоплатно для соціально незахищених верств населення», - підкреслив Ігор Шурма.  

У смт Дворічна стартував ІІІ зональний етап Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

11 квітня о 10-00 в спортивній залі дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки «Юність» у смт Дворічна відбулось урочисте відкриття ІІІ зонального етапу Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини». 

Опалення шкіл, дитячі садів, пологових будинків і лікарень не буде припинено 15 квітня

Школи, дитячі садки, пологові будинки та лікарні не будуть відключені від опалення 15 квітня. Про це повідомив під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Харківська область отримає 150 мільйонів гривень на газифікацію та розвиток соціальної сфери

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором», вже підписано контракт з НАК «Нафтогаз України» про виділення області 150 мільйонів гривень для газифікації сіл і розвитку соціальної сфери. З них 100 мільйонів гривень буде витрачено на газифікацію, решта буде направлена на розвиток соціальної сфери.

Михайло Добкін зустрівся з представниками харківських ЗМІ

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» обговорив з представниками центральних та регіональних ЗМІ найбільш актуальні для регіону теми. Зокрема, були порушені питання щодо використання альтернативних джерел енергії; адміністративної реформи; залучення інвестицій; роботи промислових підприємств регіону; подальшого будівництва Харківського метрополітену та ін.  

Санаторій «Курорт Березівські мінеральні води» готується до Євро-2012

Клінічний санаторій «Курорт Березівські мінеральні води» включений в програму підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Євро-2012 – це можливість ознайомити іноземців з лікувальними можливостями цієї унікальної здравниці. Я не знаю, чи багато європейських курортів мають такі природні дані. Приїхавши сюди, люди можуть ознайомитися з лікувальними можливостями, а згодом приїжджати сюди на лікування. Прекрасна природа, прекрасна вода, відмінний персонал - тут є всі умови для того, щоб покращувати своє здоров’я», - підкреслив заступник голови ХОДА.  

До 5 травня більше 122 тис. мешканців Харківщини отримають разову грошову допомогу до Дня Перемоги. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, до Дня перемоги 122 тис. 393 мешканця Харківщини отримають разову грошову допомогу. Загальний обсяг грошової допомоги складає більше 33 млн.грн. Виплата буде проведена до 5 травня.  

На ІІ виставці «Харківська туристична бієнале» працюватиме сувенірна лавка

На ІІ виставці «Харківська туристична бієнале» та ІV туристичному форумі «Харків: партнерство в туризмі» працюватиме лавка, яка представить інформаційні буклети і характерні для Слобожанщини сувеніри.  «Планується, що буде працювати сувенірна лавка - це частина нашої співпраці з тими компаніями, які вже почали роботу на території Харківської області. Узагальнивши все, що виробляється на території Харківської області, ми представимо це на виставці «Харківська туристична бієнале» та ІV туристичному форумі «Харків: партнерство в туризмі», - заявив в ході прес-конференції директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук.  

Харківська область надала команді ВДК «Костянтин Ольшанський» матеріальну допомогу у розмірі 100 тис. грн.

Харківська область надала команді великого десантного корабля військово-морських сил України «Костянтин Ольшанський», над яким вона шефствує, матеріальну допомогу у розмірі 100 тис. грн. на вирішення поточних питань. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у своєму вітанні з нагоди успішного завершення екіпажем судна гуманітарної місії з евакуації громадян України із зони військового конфлікту у Лівії. «Нехай подарунок від небайдужих харків’ян у сумі 100 тисяч гривень допоможе вашій команді вирішити поточні питання. Завжди попутного вітру «Костянтину Ольшанському» у далеких і близьких походах», - зазначив голова ХОДА.  

Михайло Добкін привітав екіпаж корабля «Костянтин Ольшанський» з успішним завершенням гуманітарної місії в Лівії (доповнено)

О 14:00 до міста Севастополя прибув великий десантний корабель військово-морських сил України «Костянтин Ольшанський», який виконував гуманітарну місію з евакуації громадян України із зони військового конфлікту у Лівії.  Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав особовий склад десантного корабля з успішним завершенням завдання по вивезенню наших співвітчизників з охопленої полум’ям громадянської війни Лівії. «Для Харківщини велика честь і відповідальність бути шефами корабля, відомого славними військово-морськими традиціями», - зазначив Михайло Добкін у своєму вітанні.

Високий рівень фахової підготовки – візитівка державного службовця Харківської облдержадміністрації. Василь Хома

Як зазначив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року № 1152 «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець», наказу Головного управління державної служби України від 12 листопада 2010 року № 286 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо організації підвищення кваліфікації», розпорядженням голови облдержадміністрації від 10 лютого 2011 року № 51 «Про організацію проведення першого туру щорічного всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в апараті обласної державної адміністрації проходить перший тур конкурсу «Кращий державний службовець». 

Восени в Харківській області розпочне роботу ряд туристично-інформаційних пунктів

Сьогодні під час прес-конференції, присвяченій розвитку туристичної галузі в Харківській області, директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук розповів про плани центру на 2011 рік. За його словами, крім проведення виставки «Харківська туристична бієнале», восени цього року планується відкрити в області кілька туристично-інформаційних пунктів, на базі яких співробітники центру будуть вести інформаційний аналіз відвідувань Харкова та Харківської області туристами.  

У рамках ІІ виставки «Харківська туристична бієнале» відбудеться ярмарок туристичних маршрутів

15-16 квітня в ході ІІ виставки «Харківська туристична бієнале» відбудеться ярмарок туристичних маршрутів Харківської області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Харківського обласного комунального організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук.

У рамках виставки «Харківське туристичне бієнале» буде презентовано монографію «Туристичний імідж регіону»

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук, в рамках виставки «Харківське туристичне бієнале» буде презентовано монографію «Туристичний імідж регіону». «У монографію увійде теоретичний і практичний матеріал, так звані основи туризму в специфіці нашого регіону. Цю роботу Харківський організаційно-методичного центр туризму провів спільно з кафедрою туристичного бізнесу Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна», - зазначив Денис Дармостук.  

15 квітня в Харкові відкриється ІІ виставка «Харківська туристична бієнале» та ІV туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі»

15-16 квітня в Харкові відбудеться ІІ виставка «Харківська туристична бієнале», одночасно з якою буде проведено і ІV туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі».

В Інституті терапії імені Л.Т. Малої відбудуться «Щорічні терапевтичні читання»

14-15 квітня 2011 р. з ініціативи ДУ “Інститут терапії імені Л.Т. Малої НАМН України” і Харківського Національного медичного університету МОЗ України за підтримкою Національної академії медичних наук України та Міністерства охорони здоров’я України в актовому залі Інституту терапії буде проведена науково-практична конференція “Щорічні терапевтичні читання: нові технології та міждисциплінарні питання у загальнотерапевтичній практиці”.

«Народна українська академія» підготувала урочисту програму до Дня космонавтики

12 квітня в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться урочиста програма, присвячена 50-річчю першого польоту людини в космос. Виставка «Дорога до зірок» відкриє ряд святкових заходів.О 12:30 біля монументу «Вогонь знань», який знаходиться біля головного корпусу академії, відбудеться студентська акція, присвячена Дню космонавтики. О 13:30 в камінному залі ХГУ "НУА" розпочнеться зустріч слухачів «Школи 70 +», студентів, школярів і викладачів «Народної української академії». У ході зустрічі до уваги присутніх буде представлена презентація проекту «Харків у сузір'ї Гагаріна». 

В обласному дитячому психоневрологічному санаторії №2 стало тепліше і комфортніше. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Обласний дитячий психоневрологічний санаторій №2 та перевірив виконання ремонтних робіт, які проводилися за рахунок коштів обласного бюджету (250 тис.грн.) та релігійної організації Церква Ісуса Христа святих останніх днів (80 тис.грн.).  

За невиплату зарплати керівники підприємств будуть притягнені до кримінальної відповідальності. Ігор Шурма

З початку 2011 року органами прокуратури порушено 35 кримінальних справ за фактами вчинення злочинів у сфері оплати праці; внесено 283 документи реагування, за якими 48 посадовців притягнуто до відповідальності; відшкодовано 18 млн.грн. заборгованості із заробітної плати. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Сьогодні в Харкові розпочне роботу Міжнародна наукова конференція «П’ятнадцяті Слобожанські читання»

З 11 по 15 квітня 2011 р. в Харківському художньому музеї в рамках Міжнародного дня пам’яток та історичних місць і Дня пам’яток історії і культури відбудеться Міжнародна наукова конференція «П’ятнадцяті Слобожанські читання», присвячена 145-річчю від дня народження Петра Георгійовича Фоміна (1866-1938) - історика церковного мистецтва, протоієрея Харківської єпархії, директора Харківського єпархіального церковно-археологічного музею. Провідною темою конференції буде відновлення історичної пам’яті та збереження вітчизняного культурного надбання. 

Харківські спортсмени посіли перше місце в VI літніх юнацьких спортивних іграх України з пауерліфтингу

З 1 по 6 квітня 2011 року в м. Глухів Сумської області відбулися VI літні юнацькі спортивні ігри України з пауерліфтингу. У змаганнях взяли участь спортсмени з 18 регіонів України. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, збірна команда Харківської області посіла перше загальнокомандне місце. Команду було сформовано з вихованців ДЮСШ №9, студентів Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури, Харківського національного університету радіоелектроніки, Харківської державної академії фізичної культури.

У місті Ізюм відкрився ІІІ зональний етап Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

07 квітня в спортивній залі дитячо-юнацької спортивної школи м. Ізюм відбулось урочисте відкриття ІІІ зонального етапу Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини». В день відкриття також відбулися змагання серед учнів молодшої вікової групи 3-4 класів та їх батьків, в яких взяли участь 6 команд загальноосвітніх навчальних закладів із міст Ізюм, Куп’янськ, Лозова, Люботин, Первомайський та Чугуїв. Всього в змаганнях взяли участь 120 дітей, 18 батьків та 6 викладачів фізичної культури.

Слухачі Школи юного журналіста - люди з власною позицією, яку необхідно доповнити знаннями. Вікторія Маренич

Слухачам Школи юного журналіста, які прибули сьогодні на перше заняття, було запропоновано заповнити анкети, за відповідями на які організатори змогли скласти думку про свою аудиторію. Зокрема, майбутнім журналістам було запропоновано назвати найбільш значущу подію за 20 років Незалежності України і відповісти, чи є Україна європейською державою.  

Журналісти-початківці з районів Харківської області зацікавлені у заняттях в Школі юного журналіста

За підсумками першого заняття в Школі юного журналіста відповідальний секретар газети «Час регіонів Харківщини» відзначила зацікавленість представників районів у цих заняттях.  «Мене вразив рівень допитливості цих юнаків. Вони дійсно зацікавлені. Вони ставили запитання, які вистраждані нами, хто вже став журналістами. Звідки у таких ще не дуже досвідчених професіоналів таке чуття і розуміння складності журналістської роботи? Вони жадають, їм цікаво, і, я вважаю, їм дуже пощастило, що вони опинилися в цій Школі. Я бачила інтерес, я бачила палаючі очі - і це демонструє, що у себе в районах їм таких знань не вистачає, вони досить недосяжні для жителів районів», - підкреслила вона. 

Учні Школи юного журналіста ознайомилися з роботою обласного телебачення

Сьогодні в рамках першого заняття Школи юного журналіста 35 її слухачів побували на екскурсії у Харківській обласній державній телерадіокомпанії. У ході екскурсії майбутні журналісти змогли ознайомитися з облаштуванням телевізійної студії та режисерського пульта, дізналися, як працюють журналіст, режисер і оператор, а також отримали можливість спробувати себе в ролі ведучого, одночасно ставши учасниками програми «Шкільне містечко».

Газета «Время» запрошує слухачів Школи юного журналіста до співпраці

У ході першого заняття в Школі юного журналіста шеф-редактор газети «Время» Олена Стронова запропонувала слухачам співпрацювати з газетою. «Я розумію, що основний масив вашої співпраці буде припадати на районні газети, але зі свого боку ми теж готові до співпраці з вами. У нашої газети є електронна адреса. З позначкою «Для Стронової» можете надсилати свої матеріали», - зазначила вона.  

Школа юного журналіста буде постійно діючою

Школа юних журналістів буде постійно діючою. Про це повідомила сьогодні на брифінгу, присвяченому першому заняттю Школи юного журналіста, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, питання про організацію Школи внесено окремим рядком у Програму інформаційного розвитку Харківської області на 2011-2015 роки, яка 21 квітня буде розглядатися депутатським корпусом обласної ради.  

Харківський регіон - рекордсмен за кількістю зареєстрованих друкованих засобів масової інформації. Олена Стронова

Як зазначила сьогодні під час першого заняття в Школі юного журналіста шеф-редактор газети «Время» Олена Стронова, місцеві ЗМІ - вічні, тому що людям завжди будуть цікаві місцеві новини та проблеми. «Місцеві газети, можливо, будуть існувати в іншій формі, але вони обов'язково залишаться. Все, що відбувається, наприклад, у Лівії або нашій Верховній Раді, ми можемо дивитися з телевізійних новин. Але те, що відбувається наприклад в Борівському або Кегичівскому районі, можна дізнатися тільки з місцевих газет. Тому це засіб масової інформації №1. Адже навіть такі газети як New York Times і Washington Post спочатку були місцевими, міськими газетами, а вже потім вони стали відомими на весь світ», - підкреслила вона.

Школа юного журналіста покликана вирішити проблему з забезпеченістю кадрами районних ЗМІ. Вікторія Маренич

Сьогодні на брифінгу, присвяченому першому заняттю Школи юного журналіста, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич повідомила, що забезпеченість журналістськими кадрами районних ЗМІ є дуже актуальною проблемою для Харківської області. Для вирішення цієї проблеми і була створена Школа юного журналіста.  «Ця проблема характерна і для міста Харкова, де безпосередньо готують таких фахівців, як журналісти. Для того, щоб її вирішити, не потрібно чекати, щоб до Зачепилівського або Великобурлуцького району приїхав журналіст з Харкова - він ніколи туди не приїде», - зазначила Маренич.

В Харкові вшанували пам'ять жертв Катинської трагедії та жертв авіакатастрофи під Смоленськом

Сьогодні на Українсько-польському Меморіалі пам’яті жертв тоталітарного режиму в Лісопарку відбулися заходи, присвячені вшануванню пам'яті жертв Катинської трагедії та річниці авіакатастрофи під Смоленськом.  У богослужінні та церемонії покладання квітів взяв участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Едвард Гранат, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, представники Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради, члени дипломатичного корпусу та працівники Генерального консульства РП у Харкові, особи, нагороджені медаллю Ради Охорони пам'яті боротьби і мучеництва «Опікун місць національної пам'яті», представники музеїв «Дробицький Яр», «Голокост» та меморіального комплексу «Висота маршала Конєва», духовенство та члени польських організацій.

Архів документів