Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Народній українській академії відсвяткують Міжнародний день студентів

В Народній українській академії відсвяткують Міжнародний день студентів

17 листопада в 17.45 в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» розпочнеться вечір, присвячений Міжнародному дню студентів. У ньому візьмуть участь студенти з Росії, Туреччини, Іраку, Казахстану та Вірменії.

В ході свята учасники згадають основні віхи становлення студентського руху. Учасники студентського трудового загону  представлять творчий звіт. Влітку 2011 р. понад 200 студентів працювали в дитячих оздоровчих таборах Криму, проходили практику в Греції, США, Франції, Іспанії, Італії та Туреччини.

Довідка.
Міжнародний день студентів був заснований 17 листопада 1941 в Лондоні на честь подій жовтня 1938 року. Тоді в окупованій фашистами Чехословаччині празькі студенти і їх викладачі вийшли на демонстрацію, щоб відзначити річницю утворення Чехословацької держави. Демонстрація була розігнана, студент медичного факультету Ян Оплетал був застрелений. Його похорони переросли в акцію протесту. Більше 1200 студентів було арештовано і поміщено в концтабір, дев'ять активістів студентського руху - страчені. Всі чеські вузи були закриті до кінця війни.

Теги