Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Восени в Харківській області розпочне роботу ряд туристично-інформаційних пунктів

Сьогодні під час прес-конференції, присвяченій розвитку туристичної галузі в Харківській області, директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук розповів про плани центру на 2011 рік. За його словами, крім проведення виставки «Харківська туристична бієнале», восени цього року планується відкрити в області кілька туристично-інформаційних пунктів, на базі яких співробітники центру будуть вести інформаційний аналіз відвідувань Харкова та Харківської області туристами.  

У рамках ІІ виставки «Харківська туристична бієнале» відбудеться ярмарок туристичних маршрутів

15-16 квітня в ході ІІ виставки «Харківська туристична бієнале» відбудеться ярмарок туристичних маршрутів Харківської області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Харківського обласного комунального організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук.

У рамках виставки «Харківське туристичне бієнале» буде презентовано монографію «Туристичний імідж регіону»

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук, в рамках виставки «Харківське туристичне бієнале» буде презентовано монографію «Туристичний імідж регіону». «У монографію увійде теоретичний і практичний матеріал, так звані основи туризму в специфіці нашого регіону. Цю роботу Харківський організаційно-методичного центр туризму провів спільно з кафедрою туристичного бізнесу Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна», - зазначив Денис Дармостук.  

15 квітня в Харкові відкриється ІІ виставка «Харківська туристична бієнале» та ІV туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі»

15-16 квітня в Харкові відбудеться ІІ виставка «Харківська туристична бієнале», одночасно з якою буде проведено і ІV туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі».

В Інституті терапії імені Л.Т. Малої відбудуться «Щорічні терапевтичні читання»

14-15 квітня 2011 р. з ініціативи ДУ “Інститут терапії імені Л.Т. Малої НАМН України” і Харківського Національного медичного університету МОЗ України за підтримкою Національної академії медичних наук України та Міністерства охорони здоров’я України в актовому залі Інституту терапії буде проведена науково-практична конференція “Щорічні терапевтичні читання: нові технології та міждисциплінарні питання у загальнотерапевтичній практиці”.

«Народна українська академія» підготувала урочисту програму до Дня космонавтики

12 квітня в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться урочиста програма, присвячена 50-річчю першого польоту людини в космос. Виставка «Дорога до зірок» відкриє ряд святкових заходів.О 12:30 біля монументу «Вогонь знань», який знаходиться біля головного корпусу академії, відбудеться студентська акція, присвячена Дню космонавтики. О 13:30 в камінному залі ХГУ "НУА" розпочнеться зустріч слухачів «Школи 70 +», студентів, школярів і викладачів «Народної української академії». У ході зустрічі до уваги присутніх буде представлена презентація проекту «Харків у сузір'ї Гагаріна». 

В обласному дитячому психоневрологічному санаторії №2 стало тепліше і комфортніше. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Обласний дитячий психоневрологічний санаторій №2 та перевірив виконання ремонтних робіт, які проводилися за рахунок коштів обласного бюджету (250 тис.грн.) та релігійної організації Церква Ісуса Христа святих останніх днів (80 тис.грн.).  

За невиплату зарплати керівники підприємств будуть притягнені до кримінальної відповідальності. Ігор Шурма

З початку 2011 року органами прокуратури порушено 35 кримінальних справ за фактами вчинення злочинів у сфері оплати праці; внесено 283 документи реагування, за якими 48 посадовців притягнуто до відповідальності; відшкодовано 18 млн.грн. заборгованості із заробітної плати. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Сьогодні в Харкові розпочне роботу Міжнародна наукова конференція «П’ятнадцяті Слобожанські читання»

З 11 по 15 квітня 2011 р. в Харківському художньому музеї в рамках Міжнародного дня пам’яток та історичних місць і Дня пам’яток історії і культури відбудеться Міжнародна наукова конференція «П’ятнадцяті Слобожанські читання», присвячена 145-річчю від дня народження Петра Георгійовича Фоміна (1866-1938) - історика церковного мистецтва, протоієрея Харківської єпархії, директора Харківського єпархіального церковно-археологічного музею. Провідною темою конференції буде відновлення історичної пам’яті та збереження вітчизняного культурного надбання. 

Харківські спортсмени посіли перше місце в VI літніх юнацьких спортивних іграх України з пауерліфтингу

З 1 по 6 квітня 2011 року в м. Глухів Сумської області відбулися VI літні юнацькі спортивні ігри України з пауерліфтингу. У змаганнях взяли участь спортсмени з 18 регіонів України. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, збірна команда Харківської області посіла перше загальнокомандне місце. Команду було сформовано з вихованців ДЮСШ №9, студентів Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури, Харківського національного університету радіоелектроніки, Харківської державної академії фізичної культури.

У місті Ізюм відкрився ІІІ зональний етап Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

07 квітня в спортивній залі дитячо-юнацької спортивної школи м. Ізюм відбулось урочисте відкриття ІІІ зонального етапу Малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини». В день відкриття також відбулися змагання серед учнів молодшої вікової групи 3-4 класів та їх батьків, в яких взяли участь 6 команд загальноосвітніх навчальних закладів із міст Ізюм, Куп’янськ, Лозова, Люботин, Первомайський та Чугуїв. Всього в змаганнях взяли участь 120 дітей, 18 батьків та 6 викладачів фізичної культури.

Слухачі Школи юного журналіста - люди з власною позицією, яку необхідно доповнити знаннями. Вікторія Маренич

Слухачам Школи юного журналіста, які прибули сьогодні на перше заняття, було запропоновано заповнити анкети, за відповідями на які організатори змогли скласти думку про свою аудиторію. Зокрема, майбутнім журналістам було запропоновано назвати найбільш значущу подію за 20 років Незалежності України і відповісти, чи є Україна європейською державою.  

Журналісти-початківці з районів Харківської області зацікавлені у заняттях в Школі юного журналіста

За підсумками першого заняття в Школі юного журналіста відповідальний секретар газети «Час регіонів Харківщини» відзначила зацікавленість представників районів у цих заняттях.  «Мене вразив рівень допитливості цих юнаків. Вони дійсно зацікавлені. Вони ставили запитання, які вистраждані нами, хто вже став журналістами. Звідки у таких ще не дуже досвідчених професіоналів таке чуття і розуміння складності журналістської роботи? Вони жадають, їм цікаво, і, я вважаю, їм дуже пощастило, що вони опинилися в цій Школі. Я бачила інтерес, я бачила палаючі очі - і це демонструє, що у себе в районах їм таких знань не вистачає, вони досить недосяжні для жителів районів», - підкреслила вона. 

Учні Школи юного журналіста ознайомилися з роботою обласного телебачення

Сьогодні в рамках першого заняття Школи юного журналіста 35 її слухачів побували на екскурсії у Харківській обласній державній телерадіокомпанії. У ході екскурсії майбутні журналісти змогли ознайомитися з облаштуванням телевізійної студії та режисерського пульта, дізналися, як працюють журналіст, режисер і оператор, а також отримали можливість спробувати себе в ролі ведучого, одночасно ставши учасниками програми «Шкільне містечко».

Газета «Время» запрошує слухачів Школи юного журналіста до співпраці

У ході першого заняття в Школі юного журналіста шеф-редактор газети «Время» Олена Стронова запропонувала слухачам співпрацювати з газетою. «Я розумію, що основний масив вашої співпраці буде припадати на районні газети, але зі свого боку ми теж готові до співпраці з вами. У нашої газети є електронна адреса. З позначкою «Для Стронової» можете надсилати свої матеріали», - зазначила вона.  

Школа юного журналіста буде постійно діючою

Школа юних журналістів буде постійно діючою. Про це повідомила сьогодні на брифінгу, присвяченому першому заняттю Школи юного журналіста, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, питання про організацію Школи внесено окремим рядком у Програму інформаційного розвитку Харківської області на 2011-2015 роки, яка 21 квітня буде розглядатися депутатським корпусом обласної ради.  

Харківський регіон - рекордсмен за кількістю зареєстрованих друкованих засобів масової інформації. Олена Стронова

Як зазначила сьогодні під час першого заняття в Школі юного журналіста шеф-редактор газети «Время» Олена Стронова, місцеві ЗМІ - вічні, тому що людям завжди будуть цікаві місцеві новини та проблеми. «Місцеві газети, можливо, будуть існувати в іншій формі, але вони обов'язково залишаться. Все, що відбувається, наприклад, у Лівії або нашій Верховній Раді, ми можемо дивитися з телевізійних новин. Але те, що відбувається наприклад в Борівському або Кегичівскому районі, можна дізнатися тільки з місцевих газет. Тому це засіб масової інформації №1. Адже навіть такі газети як New York Times і Washington Post спочатку були місцевими, міськими газетами, а вже потім вони стали відомими на весь світ», - підкреслила вона.

Школа юного журналіста покликана вирішити проблему з забезпеченістю кадрами районних ЗМІ. Вікторія Маренич

Сьогодні на брифінгу, присвяченому першому заняттю Школи юного журналіста, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич повідомила, що забезпеченість журналістськими кадрами районних ЗМІ є дуже актуальною проблемою для Харківської області. Для вирішення цієї проблеми і була створена Школа юного журналіста.  «Ця проблема характерна і для міста Харкова, де безпосередньо готують таких фахівців, як журналісти. Для того, щоб її вирішити, не потрібно чекати, щоб до Зачепилівського або Великобурлуцького району приїхав журналіст з Харкова - він ніколи туди не приїде», - зазначила Маренич.

В Харкові вшанували пам'ять жертв Катинської трагедії та жертв авіакатастрофи під Смоленськом

Сьогодні на Українсько-польському Меморіалі пам’яті жертв тоталітарного режиму в Лісопарку відбулися заходи, присвячені вшануванню пам'яті жертв Катинської трагедії та річниці авіакатастрофи під Смоленськом.  У богослужінні та церемонії покладання квітів взяв участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Едвард Гранат, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, представники Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради, члени дипломатичного корпусу та працівники Генерального консульства РП у Харкові, особи, нагороджені медаллю Ради Охорони пам'яті боротьби і мучеництва «Опікун місць національної пам'яті», представники музеїв «Дробицький Яр», «Голокост» та меморіального комплексу «Висота маршала Конєва», духовенство та члени польських організацій.

У Харкові розпочала роботу Школа юного журналіста

Сьогодні у прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося перше заняття Школи юного журналіста, присвячене особливостям газетної і телевізійної журналістики. У ньому беруть участь 35 учнів 7-11 класів з 20 районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ і пройшли відбір.

До уваги журналістів!

Завтра, 10 квітня, о 10:30 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться перше заняття у школі юного журналіста. Об 11:30 на Меморіалі жертв тоталітарного режиму (Лісопарк) відбудеться покладання квітів на знак вшанування пам'яті жертв тоталітарного режиму та до дня першої річниці авіакатастрофи під Смоленськом.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Великобурлуцькому районі

Заступник голови ХОДА Ігор Шурма в ході робочої поїздки у Великобурлуцький район провів особистий прийом. У ході прийому до заступника голови області звернулися 12 осіб. Зокрема, вирішене питання залучення до оплачуваних громадських робіт; надання матеріальної допомоги для лікування дитини за кордоном; направлення на обстеження в Обласний госпіталь для ветеранів та інвалідів війни; скерування на оперативне лікування і Інститут невідкладної хірургії.

Цього року планується відремонтувати оперблоки 4 міжрайонних медичних центрів, госпіталю для інвалідів та ветеранів війни і реанімацію Обласної лікарні

«У 2010 році були відкриті нові операційні блоки в Обласній клінічній лікарні та Красноградському міжрайонному медичному центрі. Цього року будуть відкриті такі самі за якістю та оснащенням операційні блоки в Мереф’янському, Вовчанському, Чугуївському та Валківському міжрайонних медичних центрах. Після того, як ми відремонтуємо та оснастимо операційні блоки у всіх міжрайонних медичних центрах, ми розпочнемо виводити на сучасний рівень їх родильні зали», - повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Впровадження системи GPS-навігації в роботі служби швидкої допомоги області вже дає перші позитивні результати. Ігор Шурма

Як повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у 2011 році буде продовжена робота з впровадження системи GPS-навігації у роботі швидкої невідкладної медичної допомоги області. Минулого року на ці цілі було виділено 1,8 млн.грн., цього року – майже 1 млн.грн., але зараз вже непотрібно оснащувати цією системою траси.

Обласна адміністрація як ніколи зацікавлена у прозорості влади. Євген Савін

Сьогодні в Харкові відбулася селекторна нарада під керівництвом заступника голови ХОДА Євгена Савіна. У ході наради заступник керівника області звернув увагу голів районних адміністрацій на необхідність укладання договорів між місцевими органами влади і комунальними ЗМІ, а також на питання фінансування районних засобів масової інформації. Крім цього Євген Савін підкреслив велике значення, яке має в нинішніх умовах висвітлення діяльності влади.   «Це вимога часу, тому кожному керівнику району потрібно замислитися над висвітленням діяльності РДА. Обласна адміністрація як ніколи зацікавлена у прозорості діяльності влади», - підкреслив Євген Савін.

Управління у справах преси та інформації організовує кущові семінари для співробітників районних ЗМІ

Управління у справах преси та інформації планує організувати кущові семінари-наради, учасниками яких стануть не лише керівники, а всі творчі працівники редакцій. Це повідомила сьогодні в ході селекторної наради начальник управління Вікторія Маренич.

Підприємствам Харківській області необхідно орієнтуватися на зниження споживання газу, а не на альтернативні джерела енергії. Володимир Бабаєв

Як наголосив сьогодні під час ефіру на обласному радіо перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, в рамках реалізації програм енергозбереження підприємствам Харківщини необхідно орієнтуватися в першу чергу на економію енергоресурсів.

Новий корпус Липецької лікарні планується ввести в експлуатації в 2011 році. Ігор Шурма

Новий корпус Липецької лікарні (Харківській район) на 30 ліжок з поліклінічним відділенням на 170 відвідувань в зміну планується ввести в експлуатації в 2011 році. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

У с.Ватутіно Нововодолазького району планується побудувати лікарську амбулаторію нового типу. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в 2011 році в с.Ватутіно Нововодолазького району планується побудувати сільську лікарську амбулаторію нового типу. «Ми хочемо створити типовий проект амбулаторії. Це буде одна будівля, в якій будуть мешкати медичні працівники, і в ньому ж вони будуть надавати медичну допомогу», - зазначив Ігор Шурма.  

Наше завдання - забезпечити газом Харківську область. Володимир Бабаєв

Сьогодні в ефірі обласного радіо перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв повідомив, що попит на підключення до газової мережі в Харківській області не слабшає, не дивлячись на високий рівень цін на газ.

Архів документів