Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» в Харківській області зібрано більше 175 тис.грн.

В рамках всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» в Харківській області зібрано більше 175 тис.грн.

В рамках VI всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» зібрано 4 млн. 57,1 тис.грн. Харківська область взяла активну участь в акції. Мешканцями області зібрано 175,4 тис. грн., на які благодійним фондом «Серце до серця» закуплено 6 інсулінових помп для дітей, хворих на цукровий діабет. Всього за результатами акції 140 маленьких українців, що хворіють на цукровий діабет, отримають інсулінові помпи.

В цьому році Харківська область посіла сьоме місце за кількістю зібраних коштів, одразу після Вінницької, Одеської, Закарпатської, Львівської, Донецької та Миколаївської областей.

Довідка. Цукровий діабет залишається актуальною проблемою більшості країн світу – це одне з найтяжчих хронічних захворювань не лише медичного, а й соціального характеру. Він посідає третє місце з рівнем захворюваності та смертності населення у розвинутих країнах.

На сьогодні в Україні хворіють на цукровий діабет близько 8 тисяч дітей (в Харківської області - 465). Всі ці діти для збереження життя отримують інсулін, для введення якого використовуються спеціальні шприц-ручки, які рятують, але не гарантують повноцінного і якісного життя. Помпова терапія на сьогоднішній день є новим унікальним методом введення інсуліну, при якому можлива не лише затримка прогресування хронічних ускладнень діабету, але й їх зворотній розвиток.