Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досвід будівництва службового житла буде поширений на всі райони області

Досвід будівництва службового житла буде поширений на всі райони області

У ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Зачепилівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що службове житло для лікарів Зачепилівської центральної районної лікарні було побудовано в рамках експерименту, і якщо досвід виявиться вдалим, то він буде поширений на інші райони області. «Це був експеримент, ініціатором якого стало керівництво Зачепилівського району. Було запропоновано стару лікарську амбулаторію, яка розміщена на території центральної районної лікарні, переробити під службове житло для лікарів. Один з харківських бізнесменів у рамках соціального партнерства виділив 410 тис. грн., ще 50 тис. грн. було виділено бюджетних коштів», – повідомив губернатор.

За його словами, за рахунок 460 тис. грн. приміщення було реконструйовано в 3 квартири і один готельний номер, в якому будуть зупинятися фахівці з обласних установ, коли будуть приїжджати до району для надання висококваліфікованої медичної допомоги та консультацій.

«Якщо досвід будівництва службового житла доведе, що він має право на життя, ми будемо практикувати це в усіх районах. Це особливо актуально для сіл. Там, де будуть будуватися або реконструюватися амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти, обов'язково буде або прибудоване житлове приміщення, або придбано житло поблизу», - підкреслив Михайло Добкін.