Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усунення проблеми, з якою звертаються на "гарячу" лінію з питань ЖКГ, займає не більше доби

Усунення проблеми, з якою звертаються на "гарячу" лінію з питань ЖКГ, займає не більше доби

У порядку контролю проходження опалювального сезону в Головному управлінні ЖКГ Харківської облдержадміністрації створена «гаряча» телефонна лінія (057) 705-21-53, яка цілодобово приймає скарги та звернення громадян, реєструє їх і передає для подальшої роботи комунальним підприємствам області. «За всіма заявками, що надійшли, наші комунальні служби миттєво вживають заходів. Роботи з усунення проблеми, з якою звертаються на "гарячу" лінію, займають не більше доби», – заявив начальник Головного управління ЖКГ ХОДА Роман Грива.

З початку опалювального сезону на різні "гарячі" лінії з питань ЖКГ надійшло 4883 скарги на відсутність тепла, у тому числі по Харкову 4791, по області – 92, з них 2012 заявок, що дублюються. За словами Романа Гриви, реєструється кожна заявка, навіть у тих випадках, коли з приводу однієї і тієї ж проблеми звертаються різні мешканці будинку, а також, якщо одна і та ж особа передзвонює кілька разів. Таким чином, частина заявок повторюється. 

Також начальник Головного управління ЖКГ підкреслив, що 2663 заявки надійшло протягом перших 3 днів з початку опалювального сезону. Роман Грива зазначив, що згідно із затвердженим міськвиконкомом планом на повне підключення всіх споживачів Харкова до тепла відводиться 12 днів, і підключення проводиться нерівномірно. У зв'язку з цим на початку опалювального сезону надходить безліч дзвінків з приводу термінів включення певних будинків. 

«Будинки підключають нерівномірно, але люди знають, що 15 жовтня - початок опалювального сезону, і відразу починають дзвонити з питаннями, чому в моєму будинку холодно, а в сусідньому вже тепло, і коли будинок буде підключений», – зазначив він.

За словами Романа Гриви, комунальними службами області усунуті всі неполадки, зі скаргами на які зверталися громадяни. В даний час ведуться роботи по 14 заявками.

Теги