Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

19 квітня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

19 квітня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-16-12 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції».   На запитання громадян будуть відповідати заступник начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров.

Україні цікавий досвід держав, які провели експортно-орієнтовану індустріалізацію. Юрій Сапронов

У сучасних умовах конкурентоспроможність економіки багато в чому визначається часткою інтелектуального компонента виробництва. Таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

У Зачепилівському районі розпочався обласний семінар-нарада з питань проведення комплексу весняно-польових робіт

У Зачепилівському районі розпочався обласний семінар-нарада з питань проведення комплексу весняно-польових робіт сільськогосподарськими підприємствами Харківської області у 2011 році.У ньому бере участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, голова Харківської облради Сергій Чернов, керівники деяких районів Харківської області, а також керівництво сільськогосподарських підприємств регіону. «Нинішній рік дуже важливий для нашого сільського господарства. Я думаю, що він дозволить вирішити проблеми, які приніс нам минулий рік, а також відсіяти тих, хто споживацьки ставиться до землі і залишити тих людей, які вкладають в неї свою душу. Сьогодні ми послухаємо вчених і чиновників, які розкажуть нам про основні проблеми сільського господарства, а також знайдуть шляхи їх вирішення. Ми підведемо підсумки і отримаємо заряд енергії, щоб провести весняно-польові роботи і рухатися вперед до досягнення високих результатів», - зазначив Михайло Добкін у ході семінару-наради.

Борівщину відвідала делегація Рахівського району Закарпатської області

У рамках договору про співпрацю, підписаного 19 грудня 2010 року, Борівський район Харківської області відвідала делегація Рахівського району Закарпатської області. 15 квітня голова Рахівської райдержадміністрації Дмитро Андріюк, голова Рахівської районної ради Микола Беркела, керівники туристичних компаній разом із головою Борівської райдержадміністрації Володимиром Сенчуком та головою райради Євгеном Жуком відвідали ІІ виставку „Харківська туристична бієнале” та ІV Туристичний форум „Харків: партнерство в туризмі”.

Харківщина і одна з провінцій Республіки Ірак укладуть договір про співпрацю

Під час зустрічі з Повноважним Міністром Посольства Республіки Ірак в Україні паном Халідом Джасімом Аль-Шамарі віце-губернатор Юрій Сапронов запропонував укласти договір про співробітництво та побратимські зв'язки між Харківською областю і однієї з провінцій Іраку. Пан Повноважний Міністр високо оцінив дану пропозицію і в свою чергу висловив зацікавленість у підписанні такого договору між Харківською областю і містом Басра, яке є стратегічним містом Іраку.

Юрій Сапронов зустрівся з Повноважним Міністром Посольства Республіки Ірак в Україні

18 квітня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з Повноважним Міністром Посольства Республіки Ірак в Україні паном Халідом Джасімом Аль-Шамарі. На зустрічі також були присутні заступник голови обласної ради Олена Олешко і начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин Анатолій Педешко.

Автомобіль швидкої допомоги повинен відповідати реаліям сьогодення, в тому числі фінансовим. Ігор Шурма

18 квітня на території підстанції швидкої допомоги №1 м.Харкова відбулася презентація автомобіля швидкої медичної допомоги на базі автомобілю «Mersedes». Це один з варіантів автомобілів швидкої допомоги, які планується закупити до Євро-2012. Нову техніку оглянули заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, головний лікар КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Богдан Федак та ін.  

Співпраця бізнесу і влади буде зміцнюватися

У рамках бізнес-форуму «Бізнес і влада - ефективна співпраця», що відбувся 15 квітня, була організована робота Круглого столу, в ході якого виступали представники Харківської обласної державної адміністрації, Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку, ПрАТ «Філіп Морріс Україна», а також керівники провідних підприємств харчової та легкої промисловості області. Були розглянуті питання використання найбільш ефективних методів організації виробництва, маркетингу та управління персоналом, а також значимості створення та впровадження інновацій, які є рушійною силою в технологічній, економічній та соціальній сферах. Відзначено недостатнє використання можливостей державно-приватного партнерства.

В Києві відбувся XX з’їзд Товариства Червоного Хреста України

 Нещодавно в Києві відбувся XX з’їзд Товариства Червоного Хреста України. У роботі з’їзду брали участь директор Європейського зонального представництва Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Аніта Андерлінн, голови профільних комітетів Верховної Ради, представники міністерств та громадських організацій.

Події дня

Сьогодні, 19 квітня, о 13:00 в  Національному університеті «Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 106) відбудеться ІV Міжнародна конференція "Захист демократичних цінностей і дотримання прав людини у діяльності спецслужб"; о 17:00 в Харківському державному академічному драматичному театрі ім. Шевченка розпочнуться урочистості з нагоди 140-річчя Харківської гімназії №6.  

Починається випічка пасок для сиріт, ветеранів та самотніх літніх людей Харківщини

Як повідомив 18 квітня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, 19 квітня починається випічка пасок для людей із соціально незахищених категорій.

У нас хороші перспективи співпраці з Фінляндією. Михайло Добкін

18 квітня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував свою зустріч з офіційною делегацією Республіки Фінляндія. За його словами, у Харківської області хороші перспективи співробітництва з цією державою . «Ті пропозиції, які ми зробили фінській делегації, зокрема, щодо адаптації фінських бізнесменів в нашому регіоні, викликали інтерес як у бізнесу, так і у представників державних і недержавних компаній Фінляндії. Я думаю, що у нас хороші перспективи у співробітництві», - підкреслив голова області.

У нас є перспективи отримання доброго врожаю. Михайло Добкін

«Сьогодні погода посміхнулася аграріям. Упевнений, що з сьогоднішнього дня основна частина техніки вийшла в поля, і аграрії після припинення дощів почали з посиленою енергією займатися посівними роботами. На думку фахівців і вчених, погодні умови сприятливі, і у нас є перспективи отримання доброго врожаю. А працювати наших людей вчити не треба, вони дуже роботящі, і, думаю, вони легко надолужать час, втрачений через дощі», - зазначив сьогодні в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.  

Визначено 4 місця для розміщення паркінгів, які планується використовувати під час Євро-2012

«Під час робочої поїздки до Харківського району, ми знайшли 4 місця для розміщення паркінгів, які планується використовувати під час Євро-2012. Ці паркінги будуть перекривати основні напрямки в'їзду до Харкова», - повідомив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

У питанні ліквідації стихійних сміттєзвалищ на території районів Харківської області буде використано позитивний досвід роботи обласного центру

Про це в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Сьогодні багато землі передано в оренду суб'єктам підприємницької діяльності, комерційним структурам. Вони несуть за неї відповідальність, в тому числі і за санітарний стан. Але зараз юридично ще немає механізму, який би дозволив нам врегулювати ці відносини, - підкреслив Михайло Маркович.

При розробці єдиних тарифів на послуги ЖКГ необхідно дотримуватися золотої середини. Михайло Добкін

В ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що в даний час ведеться аналіз складових тарифів на всі види комунальних послуг, який дозволить визначити де тарифи завищені, де не відповідають економічним розрахункам, а де в тарифах за необов'язковими статтями витрат приховані кошти, які спрямовуються на розвиток підприємства.  

Ми зобов'язані вирівняти тарифи у різних куточках нашої області. Михайло Добкін

Виступаючи в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок", голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що введення єдиних тарифів на послуги ЖКГ буде вигідним для населення.  «Справа в тому, що різниця в тарифах у 11 разів у межах однієї області для людей незрозуміла. У нас практично однакова середня пенсія, однакова заробітна плата, але одна людина витрачає на комунальні послуги 30% свого бюджету, а інша - 60%. За допомогою правильного менеджменту та дотацій ми зобов'язані вирівняти і зробити зіставний тариф у різних куточках нашої області», - заявив голова ХОДА.

При будівництві блочних котелень в області пріоритет буде віддаватися обладнанню харківського виробництва. Михайло Добкін

«Скрізь, де за бюджетні гроші ми будемо ставити газове обладнання, ми будемо використовувати обладнання харківського виробництва, якщо це дозволятиме технологічний процес. Зокрема, таке обладнання встановлено в котельні в сел.Хролі, і воно себе добре зарекомендувало. Купуючи це обладнання, ми будемо стимулювати створення робочих місць і підвищення зарплати в нашому регіоні», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.  

Михайло Добкін підписав розпорядження про припинення опалювального сезону

«Сьогодні я підписав розпорядження про припинення опалювального сезону. Таке ж розпорядження підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес. В залежності від погодних умов, завтра-післязавтра ми почнемо відключати житлові будинки, а потім соціальну сферу. В останню чергу будуть відключені пологові будинки, лікарні, школи і дитячі садки», - повідомив 18 квітня в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.  

До кінця жовтня 2011 року Харківська область погасить заборгованість за газ

Харківська область планує погасити заборгованість за газ до кінця жовтня 2011 року. Про це в ході програми «Зворотний зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо сказав голова ХОДА Михайло Добкін.  

У 2010 році в Харківській області завдяки реалізації проектів з енергозбереження зекономлено понад 215 мільйонів гривень

Незважаючи на те, що в 2010 році проекти з енергозбереження не фінансувалися з державного бюджету, в Харківській області вдалося реалізувати ряд заходів, що дозволило заощадити значну суму, - передає УНН. «На жаль, 2010 рік у нас виявився не найвдалішим у виконанні програми енергозбереження, були деякі складності з бюджетом, і багато запланованих на бюджетні кошти заходи виконані не були. Але, незважаючи на це, за 2010 рік реалізовано понад тисячу заходів, що дозволило отримати економію енергоресурсів у розмірі 215 тисяч тонн умовного палива, а це 215,739 мільйонів гривень», - повідомив заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу обладміністрації Володимир Хорунжий.

У Харківській області розвивають альтернативні види енергії

У рамках впровадження програм енергозбереження в Харківській області приділяють особливу увагу використанню альтернативних джерел енергії. Зокрема, в регіоні вже є позитивний досвід використання геотермальної енергії або так званих теплових насосів, - повідомляє УНН. «Найактивніше працює в цьому напрямку підприємство «Комуночиствод». У них 2 об'єкти вже переведені на цю систему, є ще плани. Ефект у тому, що тепло виходить практично безкоштовним, і витрати йдуть виключно на електроенергію, яка використовується насосом. Термін окупності такого агрегату складає від 3 до 5 років», - повідомив заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу обладміністрації Володимир Хорунжий.

На Харківщині ряд підприємств впроваджують ефективну систему електричного опалення

Ряд харківських підприємств виявляють зацікавленість у впровадженні системи теплопостачання за рахунок схеми з використанням електроенергії, - передає УНН.

У Харківській області модернізується робота теплоенергоцентралей

На даний момент в Харківській області ведеться робота щодо переозброєння двох ТЕЦ - Зміївської та ТЕЦ-3. Зокрема, на Зміївській ТЕЦ один блок з 10 існуючих вже замінили на сучасну колтотурбіну з високим рівнем ККД і мінімальним забрудненням атмосфери, - повідомляє УНН.

У Харківській області знижується питома вага енергоносіїв на одиницю виробленої продукції

У Харківській області розроблена регіональна програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів на 2010-2014 роки. Мета цієї програми - зменшення енергоємності виробленої в регіоні продукції. Як повідомив заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу обладміністрації Володимир Хорунжий, робота програми вже дає позитивні результати, - передає УНН.

Реконструкція ТЕЦ-2 дозволить у кілька разів знизити викиди в атмосферу, а також значно знизить собівартість енергії. Володимир Бабаєв

Харківську вугільну ТЕЦ-2, яка працює з 1927 р. і є однією з найстаріших станцій на пострадянській території, найближчим часом реконструюють. За словами першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва, сьогодні вже готове техніко-економічне обгрунтування для переоснащення ТЕЦ, складено бізнес-план, пройдено будівельну експертизу, і в поточному році планується розробка проекту, - повідомляє УНН.

Якщо динаміка лікування дітей, хворих на ДЦП, препаратом «Диспорт» буде позитивною, можна буде говорити про можливе передбачення бюджетних коштів на його придбання. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма після проведення благодійної акції для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, цей крок доброї волі направлений на те, щоб познайомити харків’ян з тою методикою медикаментозного лікування ДЦП, яка в Європі існує вже десятки років. «Ми проаналізуємо результати застосування цього препарату. Якщо динаміка лікування буде позитивною, то можна буде говорити про можливе передбачення коштів на придбання цього медичного препарату у бюджеті області та створення відповідної програми по лікуванню дітей соціально незахищених категорій», - підкреслив Ігор Шурма.

У травні в Харкові буде зібрано Асамблею обласного відділення Національного олімпійського комітету України

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України було прийнято рішення про проведення Асамблеї ХОВ НОК у травні поточного року. Асамблея розгляне основні питання підготовки спортсменів Харківщини до літньої Олімпіади 2012 року в Лондоні та зимової Олімпіади 2014 року в Сочі. Як повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін, в ході Асамблеї планується затвердити план підготовки олімпійських спортсменів, бюджет основних заходів, а також вирішити кадрові питання.

Дії підприємців при перевірках контролюючих органів

В середу, 20 квітня 2011 року, о 17-00 за адресою: зал засідань ДЕРЖПРОМу (пл. Свободи 5, Держпром, 2 під'їзд, 2 поверх (вхід через 1 під’їзд) Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки ХОДА та ХОМО «Союз молодих підприємців» в рамках комплексної освітньої програми «Школа малого бізнесу» проводить черговий безкоштовний бізнес-семінар для підприємців та тих, хто бажає розпочати власну справу на тему «Дії підприємців при перевірках контролюючих органів» (друга частина).

У Харкові відбулося засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України

Сьогодні в Харкові відбулося засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України під головуванням голови ХОДА, голови ХОВ НОК України Михайла Добкіна. Також у засіданні взяли перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступники голови області Євген Савін та Юрій Сапронов, виконавчий директор Національного олімпійського комітету України Наталія Коваленко, начальник юридичного відділу НОК України Дмитро Задорожний, члени виконавчого комітету ХОВ НОК України, голови усіх обласних федерацій з олімпійських видів спорту, керівники фізкультурно-спортивних товариств і відомств, державні тренери з олімпійських видів спорту.

Архів документів