Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін привітав із 140-річчям Харківську гімназію № 6

Сьогодні в Харківському державному академічному драматичному театрі ім. Шевченка відбулися урочистості з нагоди 140-річчя Харківської гімназії № 6. Свято відвідали випускники різних років, серед яких голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Розпочалася випічка Великодніх пасок для дітей-сиріт, ветеранів та одиноких людей похилого віку Харківщини

Сьогодні на хлібозаводі «Кулиничі» розпочалася випічка пасок, які до свята Великодня будуть передані в дитячі будинки, інтернатні заклади, будинки ветеранів і лікарні Харкова та області. Для цієї мети буде випечено 10 000 Великодніх пасок. 23 квітня в Харківській Єпархії відбудеться церемонія освячення пасок, після чого керівники облдержадміністрації, керівники та депутати міської та обласної рад розвезуть їх людям соціально незахищених категорій.  

Є хороші стимули для розвитку тваринництва в Україні і в Харківській області. Михайло Добкін

Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у поточному році буде запущено декілька програм, які дозволять сільгосппідприємствам збільшити поголів'я, зокрема, їм будуть компенсуватися витрати на будівництво нових тваринницьких комплексів.

Перевіряючим екологічним організаціям Харківської області необхідно посилити контроль за санітарним станом території регіону

Як наголосив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, перевіряючим екологічним організаціям Харківської області необхідно більш ретельно контролювати санітарний стан території регіону, зокрема, лісів та рекреаційних територій.

Завдання місцевої влади - організувати роботу з благоустрою територій. Михайло Добкін

Як підкреслив у ході наради наради з благоустрою Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у кожному районі є такі території, які потребують прибирання.  

Керівники різних рівнів будуть відповідати за організацію робіт з благоустрою

Як наголосив сьогодні вході засідання з благоустрою у Зачепилівському районі голова ХОДА Михайло Добкін, буде оцінюватися робота керівників різних рівнів по тому, як організована робота по благоустрою ввірених їм територіям.

Харківська область буде з гарячою водою. Михайло Добкін

Сьогодні під час брифінгу за підсумками наради з благоустрою, яке відбулося в Зачепилівському районі, голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що рівень розрахунків Харківської області за газ дозволяє говорити про те, що гаряча вода в області буде і газ Харківським тепловим мережам не відключать. «Рівень розрахунків за газ у Харківській області середній по Україні, але у нас є розуміння, що до жовтня ми обов'язково розрахуємося за всіма видами споживачів. Якщо всі бюджетні організації області до 1 травня розрахуються з боргами, то ми отримаємо 90 млн. грн., А це виведе Харківську область абсолютно на інший рівень розрахунків за газ. Що стосується ХТМ, то з цією ситуацією ми також розбираємося», - підкреслив Михайло Добкін.

В ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбулася конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети»

15 квітня в приміщенні Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відбулася Міжнародної науково-практична конференція «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети». Організаторами конференції виступили кафедра туристичного бізнесу Університету та Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

У Зачепилівському районі відбулася нарада з благоустрою Харківської області

У Зачепилівському районі відбулася нарада з благоустрою Харківської області. У нараді взяв участь голова ХОДА Михайло Добкін, його перший заступник Володимир Бабаєв, заступники голови ХОДА Валентин Дулуб та Ігор Шурма, а також керівники районів Харківської області.

Службою автодоріг виконано роботи з благоустрою узбіч доріг загального користування

Службою автомобільних доріг у Харківській області протягом суботника було виконано ряд робіт вздовж доріг загального користування. Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. За його словами, виконана санітарна очистка 105,2 га території, вирублено порослі на площі 7,2 га, очищено 0,55 км бортового каменю та приведено до належного стану 19 автопавільонів. В роботах було задійно 1265 осіб.

В ході акції «День довкілля» 16 квітня було висаджено 20130 дерев і 11285 кущів

16 квітня в ході суботника було висаджено 20130 дерев і 11285 кущів. Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. Зокрема, за участю апарату обласної ради і облдержадміністрації в м. Змієві було створено новий майданчик, де влаштовано міні комплекс «Чемпіон» із 7 одиниць спортивного і дитячого обладнання, встановлено 6 лавок та 5 урн. В Центральному парку м. Змієва висаджено 100 кущів і 150 дерев: 40 туй, 30 ів, 40 лип, 40 ялинок.

Голова ХОДА ознайомився зі станом посівів ПСП ім. Фрунзе Зачепилівського району

Сьогодні в ході практичної частини наради з весняно-польових робіт голова ХОДА Михайло Добкін ознайомився зі станом посівів одного з провідних сільськогосподарських підприємств Харківської області ПСП ім. Фрунзе Зачепилівського району. Глава області подивився посіви озимих, 90% яких у цьому господарстві знаходяться в доброму стані. Крім цього, він ознайомився з посівами еспарцету, який використовується на корм тваринам. Тваринництву в цьому господарстві приділяється особлива увага, а також ознайомився з роботою нової техніки.

16 квітня в акції «День довкілля» в Харківській області взяло участь більше 185 тисяч осіб

16 квітня в акції «День довкілля» в Харківській області взяло участь більше 185 тис. осіб, з них понад 50 тисяч школярів і більше 5 тисяч студентів. Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. За його словами, протягом акції було упорядковано та очищено понад 1 тис. га закріплених територій, з них 80 га в парках та скверах; розчищено 43 га лісосмуг; виконана санітарна очистка 180,4 тис. м п. узбіч вздовж доріг загального користування; вивезено понад 1,4 тис. м куб. сміття і ліквідовано 180 стихійних звалищ.

Для нас дуже важливим є питання реанімації виробництва цукру в Харківській області. Михайло Добкін

Сьогодні в ході семінару-наради з питань проведення комплексу весняно-польових робіт голова ХОДА Михайло Добкін звернув увагу на роботи з відродження цукрової галузі в Харківській області. «Ми втримали 8 заводів, і ми не маємо права втратити хоча б один з них. Зараз наше головне завдання - це забезпечити їх необхідною кількістю сировини. Я хочу звернути увагу сільгоспвиробників, що зараз я стою на стороні заводів і домагаюся в кожному районі збільшення посівів цукрових буряків, але, як тільки урожай буде зібраний, я перейду на сторону виробників, домагаючись від заводів 100% розрахунків та незаниження цін, - підкреслив він . - Сьогодні є величезний дефіцит цукру за межами України, про що свідчить кількість бажаючих придбати його у нас. Ми сьогодні змушуємо сіяти цукровий буряк, а завтра це стане самим рентабельним продуктом».

У 2011 році Харківська область планує зібрати 2 млн. 600 тис. тонн зерна

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, перед Харківською областю поставлено завдання зібрати 2 млн. 600 тис. тонн зерна, щоб забезпечити продовольчу безпеку регіону і всієї країни в цілому. «У нас тільки по зерну в цьому році заплановано 2 млн. 600 тис. тонн. За останні 20 років ми тільки два рази збирали подібний урожай, тому завдання дуже амбітне», - підкреслив він.

20 квітня о 14:25 буде проведена перевірка засобів оповіщення населення

20 квітня 2011 року о 14 годині 25 хвилин Головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації проводиться планова технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Головне управління закликає громадян залишатися спокійними та продовжувати свої справи.

Харківська область отримає 300 млн. грн.  на укладення форвардних контрактів

Як повідомив 19 квітня голова ХОДА Михайло Добкін, на укладення форвардних контрактів держава направляє до Харківської області 300 млн. грн. За його словами, необхідно активізувати в районах роботу з укладання форвардних контрактів, які дозволяють сільгосппідприємствам отримати гроші під весняно-польові роботи вже зараз.

Харківська облдержадміністрація нагороджена Грамотою "Переможець конкурсу Всеукраїнського благодійного Великоднього ярмарку"

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, з 14 по 17 квітня 2011 року підприємства Харківської області взяли участь у Всеукраїнському благодійному Великодньому ярмарку, який щорічно проводиться у місті Києві Державним підприємством "Національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім". Мета ярмарку – підтримка вітчизняних товаровиробників, підвищення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції, популяризації унікальних традицій та культури України.

Завдання голів РДА - створити умови для керівників сільськогосподарських підприємств. Михайло Добкін

19 квітня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, закриваючи семінар-нараду з питань проведення комплексу весняно-польових робіт, звернув увагу керівників районів на роботу зі створення сприятливих умов для сільськогосподарських підприємств регіону. «Завдання голів РДА - створити умови для керівників сільськогосподарських підприємств. Потрібно зайнятися системним відродженням кадрів у цій галузі, тому що, як тільки земля стане товаром, гроші, які будуть спрямовані в сільське господарство, захлиснуть нинішні можливості щодо кадрів. Треба вирішувати це питання вже сьогодні», - підкреслив він.

В Зміївському районі відбулась відкрита районна Спартакіада серед державних службовців та органів місцевого самоврядування

В смт. Комсомольське Зміївського району відбулась відкрита районна Спартакіада серед державних службовців та органів місцевого самоврядування, організована Харківським обласним центром фізичного здоров’я «Спорт для всіх» і Зміївською райдержадміністрацією.

Укладення форвардних контрактів має велике значення для сільгосппідприємств регіону. Михайло Добкін

У ході семінару-наради з питань проведення комплексу весняно-польових робіт голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив велике значення, яке має висновок форвардних контрактів. «Хто укладає форвардні контракти, той отримує гроші, тому що за цими контрактами розраховуються повністю і в строк. Ці гроші зараз йдуть на добрива та паливо, яке купують сільгосппідприємства за пільговими цінами, без будь-якого навантаження у вигляді відсотків», - підкреслив він.

19 квітня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

19 квітня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-16-12 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції».   На запитання громадян будуть відповідати заступник начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров.

Україні цікавий досвід держав, які провели експортно-орієнтовану індустріалізацію. Юрій Сапронов

У сучасних умовах конкурентоспроможність економіки багато в чому визначається часткою інтелектуального компонента виробництва. Таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

У Зачепилівському районі розпочався обласний семінар-нарада з питань проведення комплексу весняно-польових робіт

У Зачепилівському районі розпочався обласний семінар-нарада з питань проведення комплексу весняно-польових робіт сільськогосподарськими підприємствами Харківської області у 2011 році.У ньому бере участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, голова Харківської облради Сергій Чернов, керівники деяких районів Харківської області, а також керівництво сільськогосподарських підприємств регіону. «Нинішній рік дуже важливий для нашого сільського господарства. Я думаю, що він дозволить вирішити проблеми, які приніс нам минулий рік, а також відсіяти тих, хто споживацьки ставиться до землі і залишити тих людей, які вкладають в неї свою душу. Сьогодні ми послухаємо вчених і чиновників, які розкажуть нам про основні проблеми сільського господарства, а також знайдуть шляхи їх вирішення. Ми підведемо підсумки і отримаємо заряд енергії, щоб провести весняно-польові роботи і рухатися вперед до досягнення високих результатів», - зазначив Михайло Добкін у ході семінару-наради.

Борівщину відвідала делегація Рахівського району Закарпатської області

У рамках договору про співпрацю, підписаного 19 грудня 2010 року, Борівський район Харківської області відвідала делегація Рахівського району Закарпатської області. 15 квітня голова Рахівської райдержадміністрації Дмитро Андріюк, голова Рахівської районної ради Микола Беркела, керівники туристичних компаній разом із головою Борівської райдержадміністрації Володимиром Сенчуком та головою райради Євгеном Жуком відвідали ІІ виставку „Харківська туристична бієнале” та ІV Туристичний форум „Харків: партнерство в туризмі”.

Харківщина і одна з провінцій Республіки Ірак укладуть договір про співпрацю

Під час зустрічі з Повноважним Міністром Посольства Республіки Ірак в Україні паном Халідом Джасімом Аль-Шамарі віце-губернатор Юрій Сапронов запропонував укласти договір про співробітництво та побратимські зв'язки між Харківською областю і однієї з провінцій Іраку. Пан Повноважний Міністр високо оцінив дану пропозицію і в свою чергу висловив зацікавленість у підписанні такого договору між Харківською областю і містом Басра, яке є стратегічним містом Іраку.

Юрій Сапронов зустрівся з Повноважним Міністром Посольства Республіки Ірак в Україні

18 квітня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з Повноважним Міністром Посольства Республіки Ірак в Україні паном Халідом Джасімом Аль-Шамарі. На зустрічі також були присутні заступник голови обласної ради Олена Олешко і начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин Анатолій Педешко.

Автомобіль швидкої допомоги повинен відповідати реаліям сьогодення, в тому числі фінансовим. Ігор Шурма

18 квітня на території підстанції швидкої допомоги №1 м.Харкова відбулася презентація автомобіля швидкої медичної допомоги на базі автомобілю «Mersedes». Це один з варіантів автомобілів швидкої допомоги, які планується закупити до Євро-2012. Нову техніку оглянули заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, головний лікар КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Богдан Федак та ін.  

Співпраця бізнесу і влади буде зміцнюватися

У рамках бізнес-форуму «Бізнес і влада - ефективна співпраця», що відбувся 15 квітня, була організована робота Круглого столу, в ході якого виступали представники Харківської обласної державної адміністрації, Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку, ПрАТ «Філіп Морріс Україна», а також керівники провідних підприємств харчової та легкої промисловості області. Були розглянуті питання використання найбільш ефективних методів організації виробництва, маркетингу та управління персоналом, а також значимості створення та впровадження інновацій, які є рушійною силою в технологічній, економічній та соціальній сферах. Відзначено недостатнє використання можливостей державно-приватного партнерства.

В Києві відбувся XX з’їзд Товариства Червоного Хреста України

 Нещодавно в Києві відбувся XX з’їзд Товариства Червоного Хреста України. У роботі з’їзду брали участь директор Європейського зонального представництва Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Аніта Андерлінн, голови профільних комітетів Верховної Ради, представники міністерств та громадських організацій.

Архів документів