Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ізраїльська компанія має намір вкласти в сільське господарство Харківської області 150 млн. доларів

Ізраїльська компанія має намір вкласти в сільське господарство Харківської області 150 млн. доларів

Відповідаючи на запитання журналістів під час зустрічі з учасниками всеукраїнського прес-туру, голова Харківської ОДА Михайло Добкін повідомив, що за абсолютними показниками залучення інвестицій наша область знаходиться на третьому місці після Києва та Дніпропетровська, а за темпами їх зростання на восьмому. «Нам досить складно підтримувати великі темпи зростання залучення інвестицій, тому що для деяких регіонов15-20 млн. доларів вже дає приріст у 20-30%, а з нашими обсягами, щоб показати перший-другий результат, потрібно щороку залучати по півмільярда», - підкреслив губернатор.

Він нагадав, що в ході нещодавнього візиту на Харківщину Президента Словенії пана Данила Тюрка, в рамках україно-словенського бізнес-форуму було підписано угоди з низкою підприємств, у тому числі з «Турбоатомом», Харківською міською радою на суму 60 млн. євро. Також є дуже серйозні інвестиції у фінансовий сектор і в промисловість з Франції і США.

«Тільки вчора я провів чергову зустріч з ізраїльською компанією, яка збирається протягом трьох років реалізовувати на території Харківської області великий сільськогосподарський проект на суму близько 150 млн. доларів. Так що, незважаючи на те, що багато хто пророкує економічну кризу, ми не бачимо охолодження інтересу інвестора до Харківської області», - зазначив Михайло Добкін.