Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Євген Савін взяв участь у святкових заходах з нагоди останнього шкільного дзвоника

27 травня заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін взяв участь у святкових заходах з нагоди останнього шкільного дзвоника в загальноосвітніх навчальний закладах №172, №166 та №165. Він привітав школярів із закінченням навчального року та нагородив кращих учнів  цінними подарунками. Також Євген Савін подарував навчальним закладам оргтехніку.

Сьогодні формується бренд Харківської області як регіону розумних, інтелігентних, високоосвічених людей. Михайло Добкін

В Києві під час презентації Харківської області перед представниками міжнародної ділової спільноти відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією і Американською торгівельною палатою в Україні. «Сьогодні формується бренд Харківської області як регіону розумних, інтелігентних, високоосвічених людей, як центру промисловості з високою інвестиційною складовою, продуктивного сільського господарства. Багатий на природні ресурси спільно з вигідним географічним положенням - близькість до Російської Федерації - безумовно Харківський регіон привертає до себе увагу іноземного інвестора, - сказав під час підписання Меморандуму голова ХОДА Михайло Добкін. - Я б провів паралель між Гонконгом, який отримав потужний імпульс для розвитку завдяки своїй близькості до ринку Китаю, залишаючись в той же час зрозумілим для американського і європейського ринків.

Віталій Алексейчук відвідав свято «Останнього дзвоника» в Чернещинському навчально-виховному комплексі

27 травня на святі «Останнього дзвоника» в Чернещинському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Зачепилівської районної ради Харківської області був присутній заступник голови Харківської державної адміністрації Віталій Алексейчук. Він привітав учнів навчально-виховного комплексу із закінченням навчального року, та нагородив кращих учнів та учителів.

У Лозовій відбувся обласний семінар з узагальнення досвіду розвитку фізичної культури і спорту

25 - 26 травня у м. Лозова відбувся обласний семінар-нарада з головами комітетів, начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту, молоді та спорту райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення з узагальнення досвіду роботи Лозівської міської ради з розвитку фізичної культури та спорту. У заході взяв участь заступник начальника Головного управління сім’ї, молоді і спорту ХОДА Генадій Хохлов.

В Американській Торговельній Палаті в Україні розпочалася презентація Харківської області

Сьогодні делегація Харківської області на чолі з головою обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним перебуває у м.Київ, де триває презентація Харківської області перед представниками міжнародної ділової спільноти. До складу делегації Харківської області увійшли заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Сапронов, керівники провідних підприємств, організацій, вищих навчальних закладів Харківської області.

Честь і гідність, непохитна воля і самовідданість, готовність до самопожертви і повсякденна важка праця є виключними рисами багатьох поколінь прикордонників. Василь Хома

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації – керівник апарату ХОДА Василь Хома привітав прикордонників Харківщини з професійним святом. За вагомий внесок у справу охорони державного кордону України, зразкове виконання службових обов'язків, високий професіоналізм Василь Хома від імені керівництва обласної державної адміністрації вручив відзнаки кращим прикордонникам Харківського прикордонного загону та окремої авіаційної ескадрильї Східного регіонального управління.

Харківський авіаційний завод отримає 300 мільйонів гривень з державного бюджету

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з трудовим колективом Харківського державного авіаційного виробничого підприємства голова Державного агентства з управління державними корпоративними правами та майном Дмитро Колєсніков, ХАЗ отримає комплексну підтримку від держави для стабілізації роботи підприємства.

28 травня харків'яни візьмуть участь в акції «Всеукраїнський Велодень»

Велодень в Харкові організовано Федерацією велосипедистів Харківської області, фізкультурно-спортивним товариством "Динамо" (Харків) та Інтернет-конференцією "Харків-турист" за підтримки Харківської міської ради та Харківської обласної державної адміністрації. орічний велопарад збирає тисячі прихильників і з кожним роком до акції долучається все більше учасників. Велодень традиційно відбудеться вже в 20 містах України. Організатори запрошують приєднатися до всеукраїнської акції всіх бажаючих.

Харківський авіаційний завод має знайти свою нішу, ринки, куди буде продавати свою продукцію. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з трудовим колективом Харківського державного авіаційного виробничого підприємства голова ХОДА Михайло Добкін, для стабілізації роботи авіазаводу необхідно в першу чергу налагодити виробництво конкурентоспроможної продукції, а також знайти ринки збуту.

На Харківський авіаційний завод надійшло 14 мільйонів гривень на виплату заробітної плати

На Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві почалася виплата боргів із заробітної плати. Сьогодні на підприємство з державного бюджету надійшло 14 мільйонів гривень, які будуть спрямовані на погашення боргів перед працівниками. Про це в ході зустрічі з трудовим колективом підприємства повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Інновації спрацюють на результат. Юрій Сапронов

«Українським бізнесменам необхідно звернути особливу увагу на інноваційний бізнес, як напрям, що в усьому світі приносить величезні прибутки компаніям і користь державі. Як говорив відомий американський маркетолог-економіст Пітер Друкер, «тільки маркетинг та інновації можуть створювати результат, все інше - лише витрати». Це твердження особливо актуально зараз для України, як країни, що вибрала інноваційно-інвестиційний шлях розвитку. Інновації спрацюють на результат», - заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

У порівнянні з 2007 роком кількість виданих документів дозвільного характеру в минулому році зросла майже в 2 рази

Аналіз чинного законодавства довів, що діюча в Україні система видачі дозволів у сфері господарської діяльності є однією з найбільш складних і заплутаних областей державного регулювання. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Михайло Добкін привітав випускників Зміївського ліцею № 1 ім. двічі Героя Радянського Союзу Захарія Карповича Слюсаренкa

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у святкових заходах з нагоди останнього шкільного дзвоника в Зміївському ліцеї. Він привітав усіх дітей із закінченням чергового навчального року та побажав випускникам правильно вибрати вуз і стати успішними людьми. «Сьогодні незвичайний день, бо це свято і радісне і сумне. Воно радісне для тих, у кого закінчується черговий навчальний рік, а сумне для тих, хто випускається зі школи. Але сьогодні всі ми бажаємо випускникам почувати себе впевнено, де б вони не були, вдало вибрати вуз і продовжувати навчання, щоб стати відповідальними, успішними і щасливими людьми. Я хочу побажати у цей день удачі, щастя і впевненості у своїх силах, щоб ваш приклад був вдалим для всі, хто йде за вами, а за вами йде молодше покоління», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до випускників.

У Харкові відбувся літній Кубок України з плавання

22-25 травня у м. Харкові в басейні ОУСЦ «Акварена» відбувся літній Кубок України з плавання. Організаторами змагань виступили Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, федерація плавання України, Харківська обласна федерація плавання. Змагання були особистими та відбірковими для участі у чемпіонаті світу, Всесвітній універсіаді та Європейському Молодіжному Олімпійському фестивалі. В них взяли участь 350 спортсменів з 19 регіонів України.

Виставка «Міжнародний жіночий день – і100рія у фотографіях» передана до ґендерного музею

23 травня Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН у Харківську область на постійне зберігання у Музеї історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху передано фотовиставку «Міжнародний жіночий день – і100рія у фотографіях», що була присвячена 100-річчю Міжнародного жіночого дня та створена за фінансової підтримки Представництва ЄС в Україні, Програми розвитку ООН, Світового Банку, Фонду народонаселення ООН та Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу.

В управлінні культури та туризму ХОДА відбулась нарада з питань розвитку народної творчості та фольклору регіону

23 травня в Управлінні культури та туризму Харківської облдержадміністрації відбулась нарада-зустріч провідних фольклористів, етнографів, збирачів Харківщини з питань розвитку народної творчості та фольклору регіону. З боку облдержадміністрації у заході взяв участь начальник управління культури і туризму Дмитро Кузнєцов.

Події дня

Сьогодні, 27 травня о 09:30 в Харківському апеляційному адміністративнму суді (вул. Володарського, 46) відбудеться презентація та обговорення результатів опитування громадян щодо якості функціонування судів. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Щодо стану атмосферного повітря у м. Харкові та області та шляхи вирішення питань зменшення забруднення довкілля. 2. Про стан погашення підприємствами теплокомуненергетики заборгованості за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010 – 2011 років. 3. Про стан розрахунків споживачів за житлово-комунальні послуги.

Я впевнений, що кінофестиваль «Харьковская сирень» буде жити довго. Михайло Добкін

«Третій кінофестиваль «Харьковская сирень», як і перші два, був цікавим, ми знайшли свою нішу, і перейшли в короткий метр. В Україні у нас немає конкурентів у цьому плані», - зазначив під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення голова ХОДА Михайло Добкін.

Табори Харківської області готові до оздоровчого сезону на 95%. Михайло Добкін

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, питання викликає готовність тільки двох таборів: «Нам сьогодні треба чітко розуміти, що буде з піонерським табором, який знаходиться на балансі заводу ім. Малишева, і з піонерським табором «Ракета», який знаходиться на балансі «Укртелекому». «Укртелеком» змінив власників, і поки ніхто не дав дозвіл цей табір запускати. Якщо ці табори будуть готові, то готовність складе 100%».

У Харківській області обстежено дно всіх водойм, які знаходяться поблизу дитячих таборів

У рамках підготовки до літнього оздоровчого сезону на Харківщині обстежили дно всіх водойм, які знаходяться поряд з оздоровчими таборами. Про це 26 травня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Підприємства виправних установ області спроможні виконати будь-яке замовлення. Михайло Добкін

«Колонії, які розташовані в Харківській області, вважаються одними з кращих в Україні. З приходом нового керівника - Анатолія Сліпченка рівень дисципліни помітно підвищився, і сьогодні ми можемо говорити про наявність в нашому регіоні серйозних промислових майданчиків, які здатні виконати будь-яке замовлення. Зокрема, сьогодні я побачив практично ідеальний зразок дитячого майданчика. Крім того, її вартість приблизно на 35% нижча за вартість тих, які ми закуповуємо зараз», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ми будемо приділяти особливу увагу ситуації на ринку молока. Михайло Добкін

Як підкреслив 26 травня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом в Харківській області буде приділятися ситуації на ринку молока. Зокрема, мова йде про ціну продукту при закупівлі і на етапі реалізації в торгових мережах, а також про якість молока.

30 травня в Харкові відкриється єдиний дозвільний центр

«Головне завдання влади - створювати умови для бізнесу. Бізнес завжди дуже добре адаптується там, де є відповідні умови. Крім того, ми повинні максимально обмежити контакт представників бізнесу та чиновників. Будь-який такий контакт, перш за все, бар'єр у боротьбі з корупцією. Не буде спокуси, не буде можливості - не буде самого факту, який так чи інакше може бути кваліфікований як корупційне діяння. Саме з цією метою 30 травня в Харкові відкриється регіональний єдиний дозвільний центр», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін покладає великі надії на презентацію Харківської області в Американській торгівельній палаті

27 травня відбудеться презентація презентації Харківської області перед представниками міжнародного ділового співтовариства в Американській торгівельній палаті. Виступаючи в ефірі програми обласного телебачення «Час влади», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що покладає на цю зустріч великі надії. За його словами, буде представлений як державний, так і приватний сектор для інвестицій. Презентація триватиме близько 4-х годин.

Російські компанії можуть взяти участь у розвідці та видобутку газу і нафти на території Харківської області

Вчора на II Економічному форумі регіонів України і Уральського федерального округу Російської Федерації було підписано 16 договорів про співпрацю між різними регіонами України, 4-ма областями Уральського округу та 2-ма автономними округами. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Якщо подивитися частку Уральського округу у ВВП Росії, то це 40%. Тут і металургія, і видобуток корисних копалин - це дуже багатий регіон. Ми розраховуємо на дуже серйозну перспективу співпраці», - зазначив він.

Харківська область знаходиться в п'ятірці по інвестиційній привабливості серед всіх регіонів України

На сьогоднішній момент Харківська область знаходиться в п'ятірці по інвестиційній привабливості серед всіх регіонів України. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Одна відома громадська організація, яка займається розвитком управління нашої держави, провела соціологічні дослідження, згідно з якими Харківська область знаходиться на 4-му місці в Україні за інвестиційною привабливістю. Наш індекс трохи поступається Донецькій області, і якщо і якщо порівнювати із зіставними країнами, то можна говорити про таку державу, як Литва. Інвестиційна привабливість Литви знаходиться на одному рівні з Харківською областю», - зазначив він.

Перед сферою культури регіону стоять великомасштабні і складні завдання. Євген Савін

«На сьогоднішній день перед сферою культури регіону стоять великомасштабні і складні завдання. Створення потужної, динамічної, по справжньому сучасної культури, здатної забезпечувати духовні потреби суспільства вимагає від нас чіткого принципового уявлення, якої культури потребує суспільство і держава, всебічно продуманої стратегії її збереження і розвитку. Життя з очевидністю показало, що проблеми збереження і розвитку культури не втратили гостроти та актуальності, вони продовжують залишатися пріоритетними», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.

Харківська область почала отримувати кошти на придбання органу для філармонії

Найближчим часом на покупку органу буде направлено 10 мільйонів гривень. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив голова Харківщини Михайло Добкін.

По доступності цін на основні продукти харчування Харківська область посідає 5 місце в Україні

У Харківській області одні з найнижчих цін на ряд продуктів харчування.Тим не менше, як зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, деякі продукти на Харківщині залишаються занадто дорогими.

27 травня в приміщенні Харківського апеляційного суду відбудеться презентація результатів опитування громадян щодо якості функціонування судів

27 травня в приміщенні Харківського апеляційного адміністративного суду відбудеться презентація та обговоренні результатів опитування громадян щодо якості функціонування судів. У презентації візьмуть участь представники Харківських апеляційного та окружного адміністративних судів, Інституту прикладних гуманітарних досліджень, проекту USAID і «Україна: Верховенство права». Початок презентації о 9:30. Харківський апеляційний адміністративний суд як пілотний суд вже втретє приймає участь в проведення опитування відвідувачів суду щодо їхньої оцінки діяльності і різних аспектів функціонування суду, яке реалізовано Інститутом прикладних гуманітарних досліджень за підтримки проекту USAID «Україна: Верховенство права».

Архів документів