Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У привертанні уваги до проблеми боротьби з туберкульозом необхідно зосередитись на позитивних моментах

У привертанні уваги до проблеми боротьби з туберкульозом необхідно зосередитись на позитивних моментах

«Туберкульоз немає політичного чи ідеологічного забарвлення. Це соціальне явище. Ми всі приречені об’єднатися заради боротьби з туберкульозом, якщо ми хочемо зробити свій внесок для покращення ситуації. Для цього повинні об’єднатися всі: і ті, хто при владі, і ті, хто не при владі, медики, освітяни, пенітенціарна система ,громадські організації. Харківщина, об’єднавши зусилля, повинна стати прикладом для всієї України. Крім того, потрібно наложити мораторій на різні спекуляції, пов’язані з туберкульозом», - зазначив під час круглого столу на тему «Зменшення захворюваності на туберкульоз в Україні шляхом поліпшення і розширення послуг профілактики та лікування туберкульозу» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, будь-яка проблема пов’язана з негативом, але з цим потрібно боротися, і необхідно вишукувати нотки позитиву, навколо яких люди можуть об’єднатися.

«Давайте не будемо боротися з туберкульозом тільки негативом, потрібно привертати увагу до позитивних моментів. Потрібно показувати та розповідати про позитивну роботу, яку виконують громадські організації, медики, влада. За останні 5 років в області чимало зроблено для покращення ситуацію з захворюваністю на туберкульоз. І саме на цьому потрібно акцентувати увагу. Людям потрібно показувати добро, і не має значення, хто його творить», - підкреслив Ігор Шурма.