Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків зацікавлений в прямому авіасполученні з В'єтнамом

Харків зацікавлений в прямому авіасполученні з В'єтнамом

Керівництво Харківської області буде сприяти появі прямого авіасполучення Харкова з в'єтнамськими містами. Це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні пані Хо Дак Мінь Нгует та заступником Міністра культури, спорту і туризму СРВ паном Хо Ань Туан. «Ми будемо працювати над тим, щоб цей рейс з'явився. Він зручний. Ще буквально кілька тижнів і завершаться роботи із введення в експлуатацію нової злітно-посадкової смуги, яка буде здатна приймати серйозні літаки», – зазначив губернатор.

Він підкреслив, що якщо виявлять інтерес державні та приватні в'єтнамські авіаперевізники, Харківська облдержадміністрація готова організувати переговори на предмет співпраці з керівництвом Харківського аеропорту. Також він запропонував сприяння в переговорах з Міністерством транспорту та зв'язку України з тим, щоб на перший час, поки напрацьовується комерційний маршрут, забезпечити авіакомпаніям пільгові умови в плані авіаційного та портового зборів.

Михайло Добкін звернув особливу увагу на те, що прямий рейс до В'єтнаму сприятиме розвитку туризму. «Люди дуже консервативні в питаннях відпочинку. Якщо вони кудись приїхали і їм там сподобалося, то вони продовжують користуватися перевіреними маршрутами. Якщо у нас буде пряме авіаційне сполучення, то я абсолютно впевнений, що воно буде зручним не лише для бізнесменів, студентів та науковців, але стане серйозною підмогою для туристів», - заявив він.