Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Необхідність у скороченні окремих територіальних представництв викликана дублюванням їх функцій з іншими органами. Валентин Дулуб

У ході наради з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, яка відбулася в Харкові 28 січня, заступник голови ХОДА Валентин Дулуб підкреслив,що значна частина територіальних представництв дублюють функції одне одного, і в результаті з бюджету двічі оплачується одна й та ж робота.

Координаційна рада підтримала думку чорнобильських організацій про неприпустимість внесення змін до законодавства про соціальний захист «чорнобильців»

Сьогодні Координаційна рада з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, ухвалила рішення направити звернення до Президента України, Кабінету міністрів, Верховної Ради про неприпустимість внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи» і затвердження законопроекту «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду».

Юрій Сапронов зустрівся з представниками словенської делегації

Сьогодні відбулась зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова зі словенською делегацією на чолі з керівником групи експертів Європейського Союзу, радником з питань політики регіонального розвитку Танею Забуковец-Ковачич. Участь у зустрічі взяв також Почесний консул Республіки Словенія в м.Харків Анатолій Бондаренко.

Наше завдання - створення нової системи взаємодії в системі державних органів влади. Михайло Добкін

Існуюча система роботи територіальних представництв центральних органів влади не ефективна і потребує серйозного реформування, - підкреслив 28 січня голова ХОДА Михайло Добкін у ході наради з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. За словами голови області, реорганізація роботи представництв міністерств і відомств на місцях дозволить суттєво заощадити бюджетні кошти, а також зробити роботу чиновників максимально ефективною і відкритою.

Співвідношення коштів Пенсійного фонду до ВВП необхідно зменшувати. Сергій Тігіпко

Як заявив сьогодні віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, співвідношення коштів Пенсійного фонду до ВВП в Україні необхідно зменшувати.   Він зазначив, що грошовий ефект від введення пенсійної реформи уряд вимірює у відсотках ВВП.

Обговорення пенсійної реформи триватиме до кінця лютого

«Обговорення проекту пенсійної реформи буде тривати, принаймні, до кінця лютого.Хоча вже зараз виділився певне коло питань, які турбують людей », - зазначив у ході відеомосту« Київ-Донецьк-Львів-Полтава-Харків »віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.  

У Харкові відбулася нарада з питань оптимізації роботи територіальних представництв центральних органів влади

28 січня в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін провів нараду з питань оптимізації діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у рамках адміністративної реформи. На нараді були присутні заступники голови області, а також представники всіх територіальних представництв міністерств і відомств, які працюють у Харківській області.

Відстеження виконання вимог Меморандуму порозуміння харківськими торговими мережами

1. "АТБ". Мережа супермаркетів "АТБ" підходить до реалізації вимог Меморандума порозуміння, підписаного 3 грудня 2010 року, шляхом запровадження програми "Знайди найдешевше і тобі повернуть гроші". З 20 січня по місту Харкову встановлені 25 біг-бордів з рекламою цієї програми. В супермаркетах "АТБ" змонтовані плакати, на яких висвітлена суть програми. На основні продукти харчування, які зазначені спеціальними рожевими цінниками, введені мінімальні торгові націнки.

Альтернативи пенсійній реформі немає. Сергій Тігіпко

«Альтернативи пенсійній реформі немає. Ми не можемо сьогодні не реформувати нашу пенсійну систему. Інакше - це дорога в нікуди »,- Сказав у своєму вступному слові під час відеомосту з регіональними журналістами віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.  

Усі доручення Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виконані. Ігор Шурма

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Під час засідання розглядалися питання про виконання доручень голови Координаційної ради від 10 грудня 2010 року та про доручення Президента України Кабінету Міністрів України про підготовку законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

29 січня – день народження Євгенія Кушнарьова

29 січня Євгенію Кушнарьову, видатному українському політичному діячу, народному депутату України, голові Харківської обласної державної адміністрації, голові Харківської обласної ради, виповнилося б 60 років. З цієї нагоди завтра о 12:00 на міському кладовищі №2 (вул. Пушкінська, 102) біля могили Євгенія Петровича його пам’ять вшанують керівники міста та області, політичні та громадські діячі, друзі та рідні. О 17:00 в малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка відбудеться вечір пам'яті, який транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 344 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 28,1 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 94 одиниць техніки і 131 дорожніх робітників. Станом на 28 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.  

Реалізація програми енергозбереження в Харківській області допомогла заощадити регіону 255 млн. грн. Володимир Бабаєв

Завдяки реалізації програми з енергозбереження, Харківської області у 2010 році вдалося заощадити 215 тис. тонн умовного палива. Про це в ході програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.  

Євген Савін оглянув підприємство «Нововодолазька районна друкарня»

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін під час робочої поїздки до Нововодолазького району оглянув разом з головою райдержадміністрації Світланою Ротач та головою райради Олегом Агаповим обласне комунальне підприємство «Нововодолазька районна друкарня».

У місті Первомайський протягом двох років буде реалізовано проект з використання альтернативних джерел енергії

Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, протягом двох років у місті Первомайський Харківської області буде запущено підприємство з переробки тріски і деревини в теплову та електричну енергію. Створити його планується на базі ДП «Хімпром».

Зменшення споживання енергоресурсів та їх ефективне використання - наше головне завдання. Володимир Бабаєв

«Зменшення споживання енергоресурсів та їх ефективне використання зараз є головним завданням у світі. Не є винятком Україна і Харківська область зокрема. У нашому регіоні реалізується програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів, в якій заплановані заходи до 2014 року», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Сьогодні відбудеться відеоміст «Київ-Донецьк-Львів-Полтава -Харків»

Сьогодні, у п’ятницю, 28 січня, об 11:30 відбудеться відеоміст «Київ-Донецьк-Львів-Полтава -Харків» Віце-прем'єр-міністра - Міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка, організований Українським національним інформаційним агентством «Укрінформ». Тема  розмови - «Пенсійна реформа». Включення з Харкова відбуватиметься з прес-центру Харківської міської ради. Запитання до Сергія Тігіпка попередньо можна надсилати на адресу conferen@ukrinform.com Матеріали та відео заходу буде виставлено на сайті presscenter.ukrinform.ua

Події дня

Сьогодні, 28 січня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64) відбудеться прес-конференція начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимира Зінченка та голови Громадської ради при Харківській облдержадміністрації Галини Золотих. Тема: «Про підсумки установчих зборів щодо формування складу Громадської ради при облдержадміністрації». О 15:00 в малій зала ХОДА (вул. Сумська, 64) розпочнеться селекторна нарада. Порядок денний: про стан справ щодо забезпечення стабільного теплопостачання житлового фонду і об’єктів соціальної сфери та стан розрахунків житлово-комунальних господарств за енергоносії.

Ситуація з постачанням газу в Харківській області стабільна. Михайло Добкін

Як зазначив під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного державного телебачення голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, ситуація з постачанням газу в Харківській області стабільна. «Сьогодні ми маємо можливість у повному обсязі опалювати будинки», - сказав Михайло Добкін. Також він підкреслив, що продовжується робота щодо погашення підприємствами заборгованості за спожитий газ.  

Розвиток тваринництва і особливо молочного скотарства є одним з пріоритетів сільського господарства. Віталій Алексейчук

У 2011 році в Харківській області планується значно збільшити поголів'я худоби, - повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, розвиток тваринництва є пріоритетом для сільського господарства Харківщини.  

Землю потрібно віддавати тим, хто вміє на ній працювати і здатний приносити користь державі. Михайло Добкін

«Харківська область повинна бути максимально готовою до проведення земельної реформи, яка буде цього року. Я думаю, що немає тих причин, які могли б перешкодити скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, що сформує абсолютно новий ринок власників землі. Найголовніше завдання в цьому процесі - прибрати з нього спекулянтів землею, які будуть купувати її лише з метою подальшого перепродажу. Земля повинна дістатися тим, хто здатний на ній працювати, у кого є гроші, знання і досвід роботи з землею», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Харківська область готується до весняно-польових робіт

У Харківській області триває підготовка до весняно-польових робіт. Як повідомив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на даний момент область практично повністю забезпечена насінням, а техніка готова до весни на 95%.    

У Харківській області розглядається питання створення нових міжрегіональних кооперацій

Як відзначив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, у всіх регіонах Україні буде активізована робота зі створення та зміцнення міжрегіональних кооперацій між різними підприємствами.  

Рада регіонів дає можливість постійно контактувати з першими особами держави. Михайло Добкін

«Рада регіонів дає можливість постійно контактувати з першими особами держави для вирішення глобальних питань, що стосуються всіх областей нашої країни. У ході засідання ми ділимося успішним досвідом, вислуховуємо критику, якщо якісь дії не відповідають висунутим нам вимогам. Рада регіонів - це колегіальний орган, що виробляє низку серйозних рішень, які потім у вигляді доручень Президента України розходяться в усіх напрямках: від Кабінету міністрів до усіляких відомств і організацій», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Основною темою засідання Ради регіонів України був розвиток регіонів. Михайло Добкін

В ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів про перше в 2011 році засідання Ради регіонів України, в якому він взяв участь 24 січня: «Основною темою засідання був розвиток регіонів. Обговорювалися завдання та основні аспекти реформування економіки, які будуть реалізовуватися протягом цього року. Також були порушені проблеми житлово-комунального господарства, в т.ч. ті складнощі, які виникли через якогось різночитання законодавства при формуванні тарифів. Президент поставив дуже чіткі завдання і визначив дуже стислі терміни для приведення Кабінетом міністрів у відповідність всіх розбіжностей, які є в законах та підзаконних актах. Також під час засідання обговорювалася готовність до проведення весняно-польових робіт, необхідність кредитування селян, закупівля необхідної кількості посівного матеріалу і палива».

Обговорюється можливість спільного фінансування оздоровчого табору «Золотий колос»

У ході робочої поїздки до Нововодолазький район заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін оглянув обласний дитячий оздоровчий табір «Золотий колос».  

І для Харкова, і для всієї Східної України особистість Кушнарьова залишається незамінною

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з учасниками круглого столу «Євген Кушнарьов: ідейно-політична спадщина і наш час», який проводився в Харкові за ініціативи Фонду підтримки демократичних ініціатив Євгена Кушнарьова і був присвячений 60-річчю з дня народження Євгена Петровича. Цей Фонд заснували нащадки Євгена Петровича – дочка Тетяна Кагановська та син Андрій Кушнарьов. На початку зустрічі Михайло Маркович відзначив, що саме діти Кушнарьова свого часу наполягли, аби всі питання увічнення пам’яті Євгена Петровича визначалися саме сім’єю, і зі свого боку обласна державна адміністрація та обласна рада повністю з цим погодилися: «Ми підтримали мудре рішення родини відсікти всі спроби заробляння на цьому імені якихось дивідендів».

У Харківській області посилюються заходи щодо профілактики африканської чуми свиней

У зв’язку з небезпекою занесення в Харківську область через кордон з Російською Федерацією небезпечного захворювання африканської чуми свиней в регіоні посилюються профілактичні заходи. Зокрема, згідно з Комплексним планом заходів щодо недопущення занесення африканської чуми свиней на територію Харківської області на 2011-2012 роки, в області створюється резерв необхідної техніки, паливно-мастильних матеріалів, дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту. Крім того, посилюється робота надзвичайних протиепізоотичних комісій.

У Харкові відбулося засідання державної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації

27 січня у Харкові заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів засідання державної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації. У ході засідання було визначено заходи для попередження занесення в Харківську область африканської чуми свиней, кілька спалахів якої було зафіксовано з початку року в Російській Федерації.

Євген Савін ознайомився з роботою Нововодолазького районного Будинку культури

Під час робочої поїздки до Нововодолазького району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін оглянув Нововодолазький районний Будинок культури.

Архів документів