Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська окружна дорога не потребуватиме ремонту ще 20 років

Харківська окружна дорога не потребуватиме ремонту ще 20 років

Харківська окружна дорога не потребуватиме ремонту ще 20 років. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, це особливо стосується мостів.  «Ця дорога може винести як високі температури влітку, так і низькі температури взимку, – підкреслив він. – Дорожнє полотно окружної на решту часу експлуатації дороги вже ніхто чіпати не буде, тому що всі дефекти, які повинні були утворитися за технологією і утворилися, ми закрили».

Покриття дороги зроблено із застосуванням сучасних технологій укладання асфальтобетону та приготування асфальтових сумішей. Першим укладається вирівнюючий шар, для якого використовується одна суміш асфальтобетону, а потім - другий, щебенево-мастичний шар, який складається з особливої ​​мастики, змішаної з асфальтом і іншою зрівнянно з першим шаром фракцією щебеню. В даний час на окружній дорозі завершені роботи по закладенню мастикою технологічних тріщин. Згідно застосовуваної технології, двом шарам асфальту дають можливість улежатися і під впливом температури виявити слабкі місця, які виникають на стиках бетонних плит основи дороги. У цих місцях робиться розшивання швів і закладається мастика німецького виробництва, яка служить буфером між шарами асфальту.

Заступник губернатора повідомив, що загальна вартість виконаних та запланованих робіт на окружній дорозі - 445800 тис. грн., з них за 2010 рік виконано робіт на суму 361808,7 тис. грн. і заплановано до виконання у 2011 році 51991,3 тис. грн., у тому числі з поточного ремонту - 41991,3 тис.грн.

В даний час на окружній дорозі ведуться роботи з благоустрою узбіч, встановлення колесовідбійників і огорожі. Також капітальні роботи пов'язані з  організацією  електричного освітлення на 15 транспортних розв'язках. Дулуб повідомив, що на встановлення світильників необхідно 42 млн.грн., але виділено 10 млн. грн. «Незважаючи на це, ми зробимо всі необхідні роботи для того, щоб забезпечити безпеку руху на цих розв'язках», - підкреслив він.   

Теги