Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наше головне завдання - погасити всю заборгованість за спожиту теплову енергію і газ до 1 вересня. Валентин Дулуб

Наше головне завдання - погасити всю заборгованість за спожиту теплову енергію і газ до 1 вересня. Валентин Дулуб

Теплопостачальні підприємства мають борг перед ДК «Газ Україна» за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010-2011 років в розмірі 728,9 млн.грн. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  За його словами, станом на 5 липня теплопостачальні підприємства розрахувалися з ДК «Газ Україна» за спожитий газ на 61%, в той час, як за відповідний період минулого опалювального сезону цей показник становив 76%. Валентин Дулуб зазначив, що більш низький показник цього року пояснюється, в першу чергу, заборгованістю підприємств «Харківські теплові мережі» та ТЕЦ-3.

«ХТМ і ТЕЦ-3 - два найпотужніші підприємства Харківської області, який виробляють більшу частину теплової енергії, і якщо вони не платять за газ, то це дуже сильно відбивається на показниках всієї Харківської області», - підкреслив він. 

Серед основних неплатників Харківської області заступник губернатора перерахував КП «Харківські теплові мережі», рівень розрахунків яких становить 60%, ЗАТ «ТЕЦ-3» - 41%, КП «Теплові мережі Харківського району» - 51% і ТКЕ «Дріт» - 38%. Також велика заборгованість у підприємств та організацій, які фінансуються з державного бюджету, зокрема, Міністерствами оборони, внутрішніх справ і сільського господарства.

«На сьогоднішній день наша головна задача - погасити всю заборгованість за спожиту теплову енергію і газ до 1 вересня. Є всі передумови вважати, що вона буде виконана», - зазначив Валентин Дулуб.

Теги