Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році планується утилізувати понад 480 тонн непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів

У 2011 році планується утилізувати понад 480 тонн непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів

У 2011 році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 6 млн.грн. на виконання робіт з утилізації непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів. На ці кошти планується утилізувати 280 т пестицидів і агрохімікатів. Крім того, за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища буде проведена утилізація непридатних пестицидів у Валківському та Нововодолазькому районах області. Усього в 2011 році в області планується ліквідувати 482,2 т пестицидів та агрохімікатів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

За його інформацією, на сьогодні в області ще залишається близько 750 тонн непридатних пестицидів, 33 тонни - в рідкому стані. Роботи з утилізації непридатних пестицидів будуть розпочаті 11 липня.


Довідка. У 2009 - 2010 роках проведено роботи з перезатарювання та ліквідації непридатних пестицидів та агрохімікатів у кількості 367 тонн. Загальна сума використаних коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища склала 5,3 млн. гривень. Непридатні пестициди були вивезені з тих районів і складів, де їхнє місце зберігання представляло найбільшу загрозу для навколишнього середовища.