Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківські сільгосппідприємства отримали біля 1 млн. грн. компенсації за кредити

Сільгосппідприємства Харківської області на даний час вже отримали біля 1 млн. грн. компенсації за кредити. Про це повідомив під робочої поїздки до Дворічанського району заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Ми вже отримали компенсацію за сади та виноградники, отримали компенсацію всі сільгосппідприємства, котрі подавали на компенсацію. Ми отримали вже до 1 млн. грн. компенсації за кредити і подали документи на наступний транш на 2010 рік. Хто оформив документи, до кінця 2010 року обов’язково отримає компенсацію. Зараз у Києві вирішується питання по компенсації тваринницьких приміщень для великої рогатої худоби. Я думаю, буде таке ж рішення і по свиням, і по птиці. Держава все дасть, були б у держави в казні кошти!» - зазначив він.

Програма розвитку сільського господарства буде зосереджена на тих господарствах, які вже сьогодні здатні давати результат. Сергій Чернов

«Програма розвитку сільського господарства буде зосереджуватися на великому товарному виробництві, на господарствах, які можуть вже сьогодні давати результат. Всім іншим потрібно дати шанс у вигляді кредитів під 4-5%, і при цьому контролювати використання цих коштів. Я впевнений, що серед середняків знайдеться левова частка тих, які будуть давати добрий результат», - зазначив сьогодні голова Харківської облради Сергій Чернов.

У Харківській області буде побудований цех з переробки молока

«Якщо брати за всіма показниками, то в цьому році у нас мінуси тільки по озимим культурам і молоку. Тому, що в січні - лютому поточного року було зменшено поголів'я великої рогатої худоби. Також спека внесла свої корективи, і від теплового удару загинуло більше 57 корів. До кінця року ми ні в якому разі не зменшимо чисельність ні на одну корову. Те поголів'я корів, яке в нас є - ми збережемо», - наголосив сьогодні в ході робочої поїздки заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Немає ніяких серйозних перешкод для підключення житлового фонду області до опалення. Михайло Добкін

«З учорашнього дня почалося підключення будинків усіх форм власності. Газу у нас достатньо, договори підписані, ліміти є, тому протягом найближчих 7 - 10 днів буде підключений весь житловий фонд. Яких-небудь серйозних перешкод до підключення житлового фонду немає. Я відслідковую це питання щодня, і з упевненістю вам можу сказати: попри прогнози деяких скептиків, опалювальний сезон розпочався вчасно, навіть трохи раніше покладеного терміну. Всі будуть з теплом, і так буде до того моменту, поки погода дозволить нам відключати наші котельні», - підкреслив під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанського району голова ХОДА Михайло Добкін.  

Сьогоднішній урожай соняшника у Харківськії області може забезпечити маслом одну третину України. Віталій Алексейчук

В 2011 році по Харківській області планується збільшити посіви кукурудзи, сої та гороху. Про це сьогодні під час робочої поїздки голови Харківської облдержамінісрації Михайла Добкіна повідомив заступник голови області Віталій Алексейчук. «Це ті культури, які можуть дати добавку до уражаю зернових. Якщо говорити про кукурудзу, то ми маємо на сьогоднішній день більше 300 тис. тонн, а будемо мати в цьому році близько 400 тис. тонн. Сьогодні врожайність кукурудзи складає 30,2 центнера з га. Це дуже добре, бо кукурудза є основною фуражною культурою для нашого тваринництва. Тому я гадаю, що ми обов’язково виправимо стан кормів у тваринництві Харківської області», - наголосив Віталій Алексейчук.

Майбутнє в сільському господарстві за великим товаровиробником. Михайло Добкін

Якісне молоко можна отримати тільки в тому випадку, якщо виробник використовує на своєму підприємстві сучасні технології і, наскільки це можливо, виключає ризик попадання в продукт небезпечних мікроорганізмів. Такі умови може забезпечити лише великий товаровиробник, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

Землю потрібно давати тільки в ті руки, які в змозі її обробляти. Михайло Добкін

«Дуже багато землі роздано тим, хто її не в змозі належним чином обробляти. Виходить, що тим, хто має знання, гроші і необхідність мати більше землі, отримати її дуже важко. А в іншому місці ми бачимо землю, порослу бур'яном, або врожайність її така, що соромно про це навіть говорити. Нам потрібна чітка державна політика, яка буде віддавати землю тільки в ті руки, які здатні будуть цю землю обробляти», - підкреслив під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанського району голова ХОДА Михайло Добкін.

Сільське господарство не повинно працювати за кредитами під 20 - 30% річних. Михайло Добкін

На даний момент як в Україні в цілому, так і в Харківській області зокрема, проводиться ретельний аналіз ситуації, яка склалася в сільському господарстві. Після того, як будуть отримані чіткі результати, планується скласти конкретний план виведення галузі із затяжної кризи. Тим не менш, деякі необхідні кроки визначені вже зараз. У першу чергу мова йде про здешевлення кредитів.

Опалення включене в 95,5% об'єктів соціальної сфери області

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк, станом на 8:00 8 жовтня в області працювало 767 котелень, що становило 77,2% загальної кількості. Опалення було включено в 95,5% об'єктів соціальної сфери, в т.ч. в 861 школі, 563 дитячих садках та 951 лікувальному закладі. Станом на 8:00 опалення було включено в 40% житлових будинків.

В будинку ветеранів м. Харкова відбулись змагання, присвячені Дню людей похилого віку

8 жовтня 2010 року в приміщенні будинку ветеранів міста Харкова  Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провів змагання, присвячені Дню людей похилого віку. У заході взяли участь двадцять два мешканці будинку ветеранів праці. Вони змагались у таких видах спорту як дартс, шашки, шахи.

Обласним центром здоров'я готується до видання листівка із попередженням про ризики та загрозу для здоров'я вживання дикоростучих та декоративних рослин

Обласним центром здоров'я готується до видання листівка із попередженням про ризики та загрозу для здоров'я вживання дикоростучих та декоративних рослин, їх насіння тощо. Про це сьогодні під час селекторної наради повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я Олександр Галацан. 

Без відродження інфраструктури села неможливо відновити сільське господарство. Михайло Добкін

Однією з основних проблем на селі є відсутність необхідної інфраструктури. У багатьох селах немає дитячих садків, клубів, бібліотек, тому місцеві аграрні підприємства втрачають молодих фахівців, які могли б відродити сільськогосподарське виробництво. Про це сказав сьогодні в ході робочої поїздки в Дворічанський район голова ХОДА Михайло Добкін. 

За перший тиждень жовтня поточного року зареєстровано 9 випадків отруєнь грибами в регіоні. Олександр Галацан

За останні роки у Харківській області зросла кількість випадків отруєнь грибами серед дорослого населення, а також дітей шкільного віку атропіноподібними речовинами рослинного походження. Про це сьогодні під час селекторної наради заявив начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан. 

Сільськогосподарські навчальні заклади повинні співробітничати з успішними аграрними підприємствами. Михайло Добкін

У Харківській області необхідно відновлювати і розширювати кооперацію між сільськогосподарськими установами та успішними аграрними підприємствами, вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, така співпраця дозволить учням отримувати не тільки теоретичні, а й практичні знання більш високого рівня. Про це глава області заявив 8 жовтня під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанський район Харківської області.

Зросла кількість дітей шкільного віку, які потребують екстреної медичної допомоги з приводу отруєння атропіноподібними речовинами рослинного походження. Олександр Галацан

«Необхідно наголосити на зростанні кількості дітей шкільного віку, які потребують екстреної медичної допомоги, зокрема і реанімаційної, з приводу отруєння атропіноподібними речовинами рослинного походження. Якщо у 2008 році до КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» із зазначеним діагнозом було госпіталізовано 6 дітей, то у 2009 році -15. В поточному році до лікарні вже госпіталізовано 13 дітей, в т.ч. з м. Харкова - 8, з районів області - 5. Ще 5 дітей лікувалося в Первомайській ЦРЛ та 3 дитини у Богодухівській ЦРЛ, тобто у поточному році всього по області зареєстровано 21 випадок отруєння цими рослинами», - повідомив сьогодні під час селекторної наради начальник головного управління охорони здоров’я Олександр Галацан. 

У Харківській області готується список об'єктів незавершеного будівництва, які будуть реконструйовані в першу чергу

«Зараз ми вибираємо оптимальні об'єкти незавершеного будівництва та гуртожитки, які можна швидко і якісно переробити у соціальне житло. У наступному році на це буде виділено близько 25 млн. грн. Зараз ми робимо експертизу. Об'єкти ми підберемо такі, щоб, отримавши гроші навесні або влітку наступного року, ми до середини осені вже могли здати ці об'єкти», - сказав під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У 2011 році Харківській області буде виділено більше 20 млн. грн. на реконструкцію гуртожитків

У Харківській області триває робота з вирішення житлових проблем. У першу чергу мова йде про молодих фахівців, які працюють у сільській місцевості і відчувають гостру потребу в житлі. У 2011 році на реконструкцію старих гуртожитків під соціальне житло буде виділено більше 20 млн. грн. Про це в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанського району заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Михайло Добкін відвідав сільськогосподарське підприємство «Родина» у Дворічанському районі

У ході робочої поїздки в Дворічанський район голова ХОДА Михайло Добкін ознайомився з ходом робіт приватного сільгосппідприємства «Родина», яке є одним з найуспішніших в Харківській області. Підприємство займається, як рослинництвом, так і тваринництвом, використовуючи при цьому сучасні методи роботи. 

На Харківщині відбудеться Європейський тиждень місцевої демократії

З 11 по 17 жовтня 2010 року у Харківський області відбудуться заходи в рамках Європейського тижня місцевої демократії. Головна мета заходу – інформування громадськості щодо національних та європейських стандартів і принципів функціонування системи місцевого самоврядування, забезпечення можливості громадян активно брати участь у вирішенні питань своїх міст та регіонів.

Михайло Добкін відвідав Дворічанський професійний аграрний ліцей

У ході робочої поїздки в Дворічанський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою Дворічанського професійного аграрного ліцею.  Як відзначив глава області в ході спілкування з трудовим колективом та учнями ліцею, в даний час сільськогосподарська освіта набуває особливого значення. «Сьогодні сучасна сільськогосподарська техніка, така як комбайн, те ж саме що космічний корабель за кількістю приладів. Ця техніка досить складна, але вона дозволяє комфортно працювати людині, а також досягати високих результатів за рахунок точкових посівів, точкового внесення добрива та інших робіт. Але, отримавши таку техніку, керівник сільськогосподарського підприємства повинен мати високопрофесійного фахівця, який буде її обслуговувати. Тому мова йде не про збільшення кількості фахівців, а про іншу якість їх підготовки», - сказав він.

Василь Хома привітав харківських юристів з професійним святом

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації - керівник апарату ХОДА Василь Хома привітав харківських юристів з професійним святом. 

Держава зобов'язана піклуватися про тих людей, які щодня роблять те, без чого не може існувати наша країна. Михайло Добкін

У ході робочої поїздки в Дворічанський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив ключі від квартир громадянам, які отримали житло в реконструйованому 17-квартирному будинку по вул. Підгірній, 6 в сел. Дворічна. Серед людей, які отримали квартири: працівники МНС, сфер освіти та охорони здоров'я, воїн-інтернаціоналіст, пенсіонерка, а також дві людини, що мають статус позбавлених батьківського піклування.

Юрій Сапронов представив нового керівника обласної інспекції з контролю за цінами

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов представив колективу обласної інспекції з контролю за цінами нового керівника - Володимира Нетудихату. Віце-губернатор побажав йому успіхів у роботі і висловив упевненість, що Володимир Нетудихата за короткий час здатний навести порядок в довіреній йому сфері.  «Велика відповідальність лежить і на колективі, оскільки без вашої підтримки новому керівникові успіху досягти буде дуже важко», - зазначив Юрій Сапронов.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін привітав художників з професійним святом

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін привітав художників з їх професійним святом. У своєму привітанні він сказав: «Шановні митці! Від імені обласної державної адміністрації щиро вітаю вас, художників Харківщини та всіх шанувальників вашої творчості з професійним святом! Українську культуру неможливо уявити без художнього мистецтва, яке завжди було її невід’ємною частиною. Ваша творча праця є джерелом духовного розвитку і задоволення естетичних потреб людей. Немає сумнівів, що у вас попереду багато нових здобутків, яскравих неповторних робіт. Бажаю творцям художнього мистецтва щастя, здоров’я, невичерпної наснаги, нових цікавих ідей, вдячних шанувальників, а також здійснення всіх творчих планів». 

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна до Дворічанського району

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін перебуває з робочою поїздкою у Дворічанському районі. Голова ХОДА вручив ключі від квартир громадянам, які отримують житло в реконструйованому 17-квартирному будинку по вул.. Підгірній, 6 в сел. Дворічна. Також Михайло Добкін відвідає Дворічанський професійний аграрний ліцей та ознайомиться з роботою ПСП «Родіна».

В Харкові відбудеться фінал Кубку України з таїландського боксу Муей Тай

З 15 по 17 жовтня вперше у Харкові відбудеться фінал Кубку України з таїландського боксу Муей Тай. Змагання відбудуться під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та секретаря Харківської міської ради, виконуючого обов’язки міського голови Геннадія Кернеса. У фіналі візьмуть участь кращі тайбоксери України. Серед них будуть відібрані найкращі, які візьмуть участь у чемпіонаті світу, що відбудеться з 27 листопада по 5 грудня у Таїланді та буде присвячений дню народження короля Таїланду.  

Відбулись змагання з легкоатлетичного кросу серед викладачів та співробітників вищих навчальних закладів області

6 жовтня на лижній базі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди відбулись змагання з легкоатлетичного кросу за програмою Спартакіади «Здоров’я», в яких взяли участь 217 викладачів і співробітників з 13-ти вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківської області. Учасники змагалися у трьох вікових групах: до 35 років, 36-50 років та 51 рік і старші.

Кількість контролюючих органів зменшиться

«Президент України Віктор Янукович підписав Закон, згідно з яким вдвічі зменшується кількість контролюючих органів. Це стало можливим завдяки скороченню кількості контролерів у міністерствах і відомствах - там залишиться лише по одному контролюючому органу. Закон вступить в силу 27 жовтня 2010 року», - повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. 

У м.Валки розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

На центральній площі міста Валки розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та голова Валківської районної ради Олександр Холодний.

Дозвільна система буде скорочена більш ніж у 10 разів

«Президент України Віктор Янукович повідомив, що до кінця поточного року дозвільна система в України буде скорочена на 92%, тобто залишаться тільки ті процедури, без яких неможливо обійтися. Зараз за ступенем легкості реєстрації підприємств України займає 134 місце з 183, а за ступенем легкості отримання дозволів на будівництво - і зовсім 181. Все це відлякує інвестора, який відчуває себе незахищеним в нашій країні», - розповів віце-губернатор Юрій Сапронов.

Архів документів