Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сільськогосподарські навчальні заклади повинні співробітничати з успішними аграрними підприємствами. Михайло Добкін

У Харківській області необхідно відновлювати і розширювати кооперацію між сільськогосподарськими установами та успішними аграрними підприємствами, вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, така співпраця дозволить учням отримувати не тільки теоретичні, а й практичні знання більш високого рівня. Про це глава області заявив 8 жовтня під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанський район Харківської області.

Зросла кількість дітей шкільного віку, які потребують екстреної медичної допомоги з приводу отруєння атропіноподібними речовинами рослинного походження. Олександр Галацан

«Необхідно наголосити на зростанні кількості дітей шкільного віку, які потребують екстреної медичної допомоги, зокрема і реанімаційної, з приводу отруєння атропіноподібними речовинами рослинного походження. Якщо у 2008 році до КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» із зазначеним діагнозом було госпіталізовано 6 дітей, то у 2009 році -15. В поточному році до лікарні вже госпіталізовано 13 дітей, в т.ч. з м. Харкова - 8, з районів області - 5. Ще 5 дітей лікувалося в Первомайській ЦРЛ та 3 дитини у Богодухівській ЦРЛ, тобто у поточному році всього по області зареєстровано 21 випадок отруєння цими рослинами», - повідомив сьогодні під час селекторної наради начальник головного управління охорони здоров’я Олександр Галацан. 

У Харківській області готується список об'єктів незавершеного будівництва, які будуть реконструйовані в першу чергу

«Зараз ми вибираємо оптимальні об'єкти незавершеного будівництва та гуртожитки, які можна швидко і якісно переробити у соціальне житло. У наступному році на це буде виділено близько 25 млн. грн. Зараз ми робимо експертизу. Об'єкти ми підберемо такі, щоб, отримавши гроші навесні або влітку наступного року, ми до середини осені вже могли здати ці об'єкти», - сказав під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У 2011 році Харківській області буде виділено більше 20 млн. грн. на реконструкцію гуртожитків

У Харківській області триває робота з вирішення житлових проблем. У першу чергу мова йде про молодих фахівців, які працюють у сільській місцевості і відчувають гостру потребу в житлі. У 2011 році на реконструкцію старих гуртожитків під соціальне житло буде виділено більше 20 млн. грн. Про це в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанського району заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Михайло Добкін відвідав сільськогосподарське підприємство «Родина» у Дворічанському районі

У ході робочої поїздки в Дворічанський район голова ХОДА Михайло Добкін ознайомився з ходом робіт приватного сільгосппідприємства «Родина», яке є одним з найуспішніших в Харківській області. Підприємство займається, як рослинництвом, так і тваринництвом, використовуючи при цьому сучасні методи роботи. 

На Харківщині відбудеться Європейський тиждень місцевої демократії

З 11 по 17 жовтня 2010 року у Харківський області відбудуться заходи в рамках Європейського тижня місцевої демократії. Головна мета заходу – інформування громадськості щодо національних та європейських стандартів і принципів функціонування системи місцевого самоврядування, забезпечення можливості громадян активно брати участь у вирішенні питань своїх міст та регіонів.

Михайло Добкін відвідав Дворічанський професійний аграрний ліцей

У ході робочої поїздки в Дворічанський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою Дворічанського професійного аграрного ліцею.  Як відзначив глава області в ході спілкування з трудовим колективом та учнями ліцею, в даний час сільськогосподарська освіта набуває особливого значення. «Сьогодні сучасна сільськогосподарська техніка, така як комбайн, те ж саме що космічний корабель за кількістю приладів. Ця техніка досить складна, але вона дозволяє комфортно працювати людині, а також досягати високих результатів за рахунок точкових посівів, точкового внесення добрива та інших робіт. Але, отримавши таку техніку, керівник сільськогосподарського підприємства повинен мати високопрофесійного фахівця, який буде її обслуговувати. Тому мова йде не про збільшення кількості фахівців, а про іншу якість їх підготовки», - сказав він.

Василь Хома привітав харківських юристів з професійним святом

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації - керівник апарату ХОДА Василь Хома привітав харківських юристів з професійним святом. 

Держава зобов'язана піклуватися про тих людей, які щодня роблять те, без чого не може існувати наша країна. Михайло Добкін

У ході робочої поїздки в Дворічанський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив ключі від квартир громадянам, які отримали житло в реконструйованому 17-квартирному будинку по вул. Підгірній, 6 в сел. Дворічна. Серед людей, які отримали квартири: працівники МНС, сфер освіти та охорони здоров'я, воїн-інтернаціоналіст, пенсіонерка, а також дві людини, що мають статус позбавлених батьківського піклування.

Юрій Сапронов представив нового керівника обласної інспекції з контролю за цінами

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов представив колективу обласної інспекції з контролю за цінами нового керівника - Володимира Нетудихату. Віце-губернатор побажав йому успіхів у роботі і висловив упевненість, що Володимир Нетудихата за короткий час здатний навести порядок в довіреній йому сфері.  «Велика відповідальність лежить і на колективі, оскільки без вашої підтримки новому керівникові успіху досягти буде дуже важко», - зазначив Юрій Сапронов.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін привітав художників з професійним святом

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін привітав художників з їх професійним святом. У своєму привітанні він сказав: «Шановні митці! Від імені обласної державної адміністрації щиро вітаю вас, художників Харківщини та всіх шанувальників вашої творчості з професійним святом! Українську культуру неможливо уявити без художнього мистецтва, яке завжди було її невід’ємною частиною. Ваша творча праця є джерелом духовного розвитку і задоволення естетичних потреб людей. Немає сумнівів, що у вас попереду багато нових здобутків, яскравих неповторних робіт. Бажаю творцям художнього мистецтва щастя, здоров’я, невичерпної наснаги, нових цікавих ідей, вдячних шанувальників, а також здійснення всіх творчих планів». 

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна до Дворічанського району

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін перебуває з робочою поїздкою у Дворічанському районі. Голова ХОДА вручив ключі від квартир громадянам, які отримують житло в реконструйованому 17-квартирному будинку по вул.. Підгірній, 6 в сел. Дворічна. Також Михайло Добкін відвідає Дворічанський професійний аграрний ліцей та ознайомиться з роботою ПСП «Родіна».

В Харкові відбудеться фінал Кубку України з таїландського боксу Муей Тай

З 15 по 17 жовтня вперше у Харкові відбудеться фінал Кубку України з таїландського боксу Муей Тай. Змагання відбудуться під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та секретаря Харківської міської ради, виконуючого обов’язки міського голови Геннадія Кернеса. У фіналі візьмуть участь кращі тайбоксери України. Серед них будуть відібрані найкращі, які візьмуть участь у чемпіонаті світу, що відбудеться з 27 листопада по 5 грудня у Таїланді та буде присвячений дню народження короля Таїланду.  

Відбулись змагання з легкоатлетичного кросу серед викладачів та співробітників вищих навчальних закладів області

6 жовтня на лижній базі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди відбулись змагання з легкоатлетичного кросу за програмою Спартакіади «Здоров’я», в яких взяли участь 217 викладачів і співробітників з 13-ти вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківської області. Учасники змагалися у трьох вікових групах: до 35 років, 36-50 років та 51 рік і старші.

Кількість контролюючих органів зменшиться

«Президент України Віктор Янукович підписав Закон, згідно з яким вдвічі зменшується кількість контролюючих органів. Це стало можливим завдяки скороченню кількості контролерів у міністерствах і відомствах - там залишиться лише по одному контролюючому органу. Закон вступить в силу 27 жовтня 2010 року», - повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. 

У м.Валки розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

На центральній площі міста Валки розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та голова Валківської районної ради Олександр Холодний.

Дозвільна система буде скорочена більш ніж у 10 разів

«Президент України Віктор Янукович повідомив, що до кінця поточного року дозвільна система в України буде скорочена на 92%, тобто залишаться тільки ті процедури, без яких неможливо обійтися. Зараз за ступенем легкості реєстрації підприємств України займає 134 місце з 183, а за ступенем легкості отримання дозволів на будівництво - і зовсім 181. Все це відлякує інвестора, який відчуває себе незахищеним в нашій країні», - розповів віце-губернатор Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні о 09:30 в Академії правових наук України (вул. Пушкінська, 70) відбудеться урочисте відкриття II Міжнародної науково-практичної конференції «Теоретичні та практичні проблеми реалізації прав людини у сфері праці та соціального забезпечення». О 10:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться урочистий прийом з нагоди Дня юриста. О 10:00 у Харківському національному університеті радіоелектроніки (пр. Леніна, 14) відбудуться урочистості з нагоди 80-річчя вузу. О 15:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про початок в області опалювального сезону 2010-2011 років 2. Про профілактичні заходи щодо попередження отруєнь грибами, ягодами, декоративними та дикоростучими рослинами.

Безгоспні водонапірні башти будуть прийняті на баланс області

«У нас величезна кількість проблем, пов'язаних з тим, що так звані вежі Рожновського раніше були на балансі сільгосппідприємств, які сьогодні вже не існують. Фактично вежа є, балансоутримувача немає, а люди, які беруть звідти воду, стають заручниками ситуації, коли держава не може направити гроші на ремонт не узаконеного об'єкта, тому що жодного дозвільного документа на будівництво ніхто ніколи не отримував», - заявив в ефірі програми ОТБ «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Найближчим часом буде проведена перевірка цін на продукти харчування на ринках і в торгових мережах області

«Найближчим часом ми проведемо тотальну перевірку ринків та торговельних мереж. Я вже готую відповідне доручення проінспектувати стан цін на ринках і в магазинах на продукти харчування», - повідомив в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область сьогодні посідає друге місце по посіву озимих в країні. Віталій Алексейчук

Сьогодні Харківська область знаходиться на другому місці по посіву озимих культур. Про це в ефірі програми ОТБ "Час влади" повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Ми на сьогоднішній день працюємо набагато краще, ніж у минулому році на цю дату. На площі 39% ми зібрали 182 тис. тонн цукрових буряків, завдяки чому маємо 18,5 тис. тонн цукру. Тому, маю надію, що нам вдасться виконати доручення голови області і зібрати 82 – 85 тисяч тонн цукру в цьому році. По посіву озимих ми сьогодні посідаємо друге місце по Україні. На сьогоднішній день ми вже на 21 тис. га більше посіяли ніж у минулому році», - відзначив Віталій Алексейчук. 

Ярмарки у місті та області стабілізують ціни на сільськогосподарську продукцію. Віталій Алексейчук

Ярмарки, що проводяться у Харкові та області стабілізують ціни на сільськогосподарську продукцію. Про це сьогодні в ефірі телепрограми «Час влади» повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук. 

За договором з НАК «Нафтогаз Україна» Харківська область отримає 50 млн. грн. на газифікацію

За договором з НАК «Нафтогаз Україна» Харківська область отримає 50 млн. грн. на газифікацію. На даний момент з цієї суми вже профінансовано 17 млн. 700 тис. грн. Про це повідомив в ефірі програми ОТБ «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, минулого року ця сума дорівнювала 4 млн. грн., Але так і не була отримана, в позаминулому - 2,5 млн. грн. 

У грудні Стратегію економічного розвитку області планується винести на розгляд депутатів облради

«У грудні Стратегію економічного розвитку області планується представити на розгляд депутатського корпусу. Сподіваюся, вона буде затверджена сесією обласної ради цього року, що дозволить на початку 2011 року укласти договір з Кабінетом міністрів України, в якому буде передбачено фінансування в тому числі державних цільових і галузевих програм», - повідомив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Харківщина підпише договори про торговельно-економічне співробітництво з республікою Татарстан і Ростовською областю

У кінці листопада або початку грудня голова Харківської облдержадміністрації Міхалі Добкін очолить делегацію області в Татарстані, і в місті Казань буде підписаний великий розгорнутий договір про торговельно-економічне співробітництво з республікою Татарстан. Про це повідомив з ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. 

Стратегія економічного розвитку області буде дуже чіткою, конкретною і реальною для виконання. Михайло Добкін

«Стратегія економічного розвитку Харківської області буде дуже чіткою, конкретною і буде торкатися всіх сфер життєдіяльності нашого регіону. Найголовніше - вона буде абсолютно реальною для виконання. Це буде основний документ, який стане базою для програм соціально-економічного розвитку області на кожен новий бюджетний рік», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Делегація Харківської області взяла участь у Російсько-українському економічному інвестиційному форумі в Єкатеринбурзі

28-29 вересня в місті Єкатеринбург відбувся Перший Російсько-український економічний інвестиційний форум. Про це повідомив з ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, форум пройшов у дружній атмосфері підвищеного практичного інтересу до налагодження коопераційних зв'язків між регіонами Російської Федерації і Україні. З української сторони були присутні 9 губернаторів і 3 віце-губернатора.

Харків знайшов рішення деяких проблем, пов'язаних з подальшою експлуатацією об'єктів Євро-2012. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Час влади» на телеканалі «ОТБ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, разом з позитивними моментами, пов'язаними з будівництвом нових об'єктів інфраструктури при підготовці до Євро-2012, з'являються ризики їх подальшої експлуатації, але в Харкові вже знайшли шляхи вирішення деяких з подібних проблем.

Завод імені Шевченка вступає у фазу санації

Розпорядження про санацію Харківського заводу імені Шевченка підписано, і найближчим часом буде призначена дата судового засідання, - повідомив 7 жовтня в ході зустрічі з профспілковим активом області голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківська область цього року перевиконала план з оздоровлення дітей

Харківська область цього року перевиконала план з оздоровлення дітей в нашому регіоні. Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «Сьогодні Харківська область знаходиться на другому місці в Україні за кількістю оздоровлених дітей. Скажу більше, ми перевиконали план більш ніж на 50%, в результаті чого успішно завершили літнє оздоровлення дітей Харківського регіону», - підкреслив глава області. 

Архів документів