Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Роботи з відновлення окружної дороги будуть завершені до 25 жовтня поточного року. Валентин Дулуб

На сьогоднішній день укладено 13 км завершуючого шару асфальтобетону на харківській окружній дорозі. Всі роботи ведуться за встановленим графіком, згідно з яким дорога буде готова до 25 жовтня поточного року. Про це в ході програми «Ранковий Ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Події дня

Сьогодні, 6 жовтня о 14:30 у Малій залі ХОДА (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядку денному питання про стан готовності підприємств і відомств енергетичної, теплопостачальної, газової галузей, об'єктів ЖКГ, освіти і науки, медицини, служби автодоріг Харківської області до роботи в осінньо-зимовий період. Також у ході засідання буде розглянуто питання забезпечення техногенно-екологічної безпеки на хімічно-небезпечних підприємствах Харківської області та інші питання. 

Зменшення кількості чиновників - перший крок у боротьбі з корупцією. Ю. Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов виступає за скорочення кількості державних чиновників та адміністративних витрат на їх утримання.  

Бюрократичний апарат чинить опір реформам. Юрій Сапронов

«Реформуванню економіки найбільше противляться державні чиновники, бо вони розуміють, який ласий шматок вони недоотримають у свою кишеню в цьому випадку. Візьмемо, наприклад, контролюючі органи та ліцензування діяльності. Починаючи з 2006 року, в Україні створено 680 центрів з видачі документів дозвільного характеру, проте їх повноцінна робота так і не налагоджена. Уявіть тільки, скільки людей там працюють, отримують зарплату і ще беруть хабарі!   Після того, як Президент України Віктор Янукович вніс до парламенту законопроект, яким пропонується скасувати ліцензування 23 видів господарської діяльності з 66, система стала відчайдушно цьому чинити опір. І, хоча робота щодо скорочення загальної кількості документів дозвільного характеру просувається повільно, вона буде доведена до кінця», - переконаний віце-губернатор Юрій Сапронов.

В Україні потрібно розвивати крупно-товарне сільське господарство. Ю. Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов підкреслив, що сільське господарство є однією з перспективних галузей розвитку економіки України.

Покаранням за корупцію буде кримінальне переслідування. Ю. Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов переконаний, що покарання за корупцію має бути невідворотним і однаковим для всіх корупціонерів, незалежно від їх рівня. «Багато державні структури працюють як квиткові каси - кожен день забезпечують квитками бізнес, остаточно забувши про первісну своєї мети. Боротьба з такими чиновниками-корупціонерами буде вестися планомірно і постійно, щоб вони чітко розуміли - покаранням за корупцію буде кримінальне переслідування. Зараз у пресі постійно з'являються повідомлення про затримання високопоставлених осіб, в тому числі і по Харківській області - будь то голова райцентру, або начальник дозвільного органу. Так триватиме до тих пір, поки чиновники не стануть просто боятися вимагати і брати хабарі », - заявив заступник голови ХОДА. 

Харківські спортсмени взяли участь у Європейських літніх іграх за програмою Спеціальної Олімпіади

З 18 по 26 вересня 2010 року у Варшаві відбулися Європейські літні ігри за програмою Спеціальної Олімпіади. В змаганнях прийняло участь понад 1500 спортсменів. За збірну команду України виступали два спортсмена із Харківської області, які посіли в своїх категоріях призові місця.

7 жовтня на стадіоні «Старт» відбудуться обласні щорічні спортивні змагання з легкої атлетики

7 жовтня 2010 року о 10.00 годині на стадіоні «Старт» відбудуться обласні щорічні спортивні змагання з легкої атлетики серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Харківської області.  

Харків’яни взяли участь в фіналі  Всеукраїнських змаганнь  «Діти – Олімпійська надія України»

З 29 вересня по 1 жовтня 2010 року в Українському дитячому центрі «Молода Гвардія» в м. Одеса відбулися фінальні Всеукраїнські змагання «Діти – Олімпійська надія України» з легкої атлетики та плавання. В змаганнях взяли участь збірні команди з 24 областей України, з загальною кількістю учасників 430 спортсменів. 

Ми створимо сприятливі умови для створення та роботи туристичних маршрутів в області. Євген Савін

Фінансуванням створення та організації роботи туристичних маршрутів по Харківській області не має опікуватись держава. Про це сьогодні на прес - конференції заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.  

Михайло Добкін взяв участь в першому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі

Сьогодні у м.Геленджик (Російська Федерація) відбувся перший Українсько-Російський міжрегіональний економічний форум за участю Президента України Віктора Януковича та Президента Російської Федерації Дмитра Медедєва. Участь у роботі форуму взяв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, який виступив з доповіддю на тему «Стан і перспективи спільної роботи в питаннях підготовки до проведення в України фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, XXII зимових Олімпійських ігор і XI Паралімпійських зимових ігор 2014 року в місті Сочі, Росія».

У Харківській області буде створено КП «Обласний інформаційно-туристичний центр»

На розгляд найближчої сесії Харківської облради буде винесено питання про створення в області комунального підприємства КП «Обласний інформаційно-туристичний центр». Про це повідомив на прес-конференції за підсумками «Харківської туристичної бієнале» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Для школярів Харківщини планується організовувати екскурсії по області в рамках вивчення історії рідного краю

Школярі Харківської області повинні вивчати історію, культуру і географію рідного краю наочно, - вважає заступник голови ХОДА Євген Савін. «Як можна вчити історію рідного краю, не мандруючи по ньому? Таку програму ми обов'язково запропонуємо управлінню освіти, щоб уроки проходили не за підручниками, а вживу, на місцях. Можна поїхати до тфєї ж Шарівки, Верхнього Салтова. У нас достатня кількість історичних місць, де можна подивитися, як зароджувалася культура та історія рідного краю», - підкреслив він під час прес-конференції 4 жовтня.

У Харківській області пройде цикл семінарів з основ туристичного бізнесу

Найближчим часом Харківська облдержадміністрації розпочне цикл семінарів для співробітників відділів культури РДА, де їх навчатимуть основам туристичного бізнесу. В даний час управління культури і туризму відпрацьовує план таких семінарів. Про це повідомив на прес-конференції за підсумками «Харківської туристичної бієнале» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.  За його словами, на працівниках відділів культури РДА сьогодні лежить завдання зі створення в районах умов для туристичного бізнесу.

У Харківській області планується регулярно проводити туристичні виставки

Виставка «Харківська туристична бієнале» буде ще раз проведена в Харкові перед чемпіонатом Євро-2012. До її проведення в області планується організувати кілька спеціалізованих виставок.

Наше завдання - навчити райони заробляти на культурній спадщині області. Євген Савін

Основним завданням проведення виставки «Харківська туристична бієнале» було проведення інвентаризації та аналіз загальної ситуації в сфері туризму в районах Харківської області. Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.  

Понад 2,5 тисяч батьків і 5,3 тисяч дітей отримали паспорти багатодітних сімей

У Харківській області триває видача посвідчень батькам і дітям з багатодітних сімей. Станом на 1 жовтня 2010 року посвідчення отримали більше 2,5 тисяч батьків і 5,3 тисяч дітей з багатодітних сімей, що становило 50% від кількості отриманих бланків.   

У Харкові відбувся Відкритий чемпіонат з екстремального бігу «Слобожанський іспит-2010»

3 жовтня у місті Харкові, на алеях Центрального парку ім. Горького, відбувся Відкритий чемпіонат з екстремального бігу «Слобожанський іспит-2010», присвячений Дню козацтва. Організаторами змагань виступили Харківський обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх», управління з питань фізичної культури та спорту Харківської міської ради та Харківська обласна громадська спортивна організація «СВС».

Події дня

Сьогодні о 16:00 за адресою Держпром, пл. Свободи, 5, 6 під’їзд, 1 пов., к.11 відбудеться засідання №5 Харківської обласної виборчої комісії 

Балотуватися по мажоритарному округу - це найкращий спосіб по-справжньому дізнатися про довіру людей. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що має намір обиратися до Харківської облради по одномандатному округу тому, що це найкращий спосіб по-справжньому дізнатися про довіру людей і їхнє ставлення до політика.  «Я міг би не обиратися за мажоритарним округом і пройти за списком, але це було б нечесно, тому що саме спілкування з людьми, можливість пройти ногами по дворах, зустрічатися і розмовляти з людьми - це і є запорука успіху будь-якої виборчої кампанії, - підкреслив він.

Конституційний суд де-юре повернув Україні статус президентсько-парламентської республіки. Михайло Добкін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін заявив, що Конституційний суд де-юре повертає Україну на рейки президентсько-парламентської республіки. Про це він сказав, коментуючи рішення КС про визнання незаконним внесень змін до Конституції України в грудні 2004 року.  «Рішення суддів Конституційного суду України про скасування змін в основний закон країни від 8 грудня 2004 року започатковано на глибокому аналізі чинної Конституції, а авторитет суддів КС сьогодні ні в кого не викликає сумнівів», - підкреслив Добкін. 

Проблем з реєстрацією кандидатів по мажоритарних округах не матиме жодна політична сила. Михайло Добкін

Всі політичні сили, які будуть висувати кандидатів по мажоритарних округах, не матимуть проблем з реєстрацією, якщо будуть готувати документи чітко у відповідності до чинного законодавства. У цьому випадку не буде ні черг, ні непорозумінь, пов'язаних з відмовою у реєстрації. Про це заявив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.    «Ми, Партія регіонів, дуже суворо стежимо, щоб всі наші документи з самого початку були оформлені правильно, подані суворо у відповідності з чинним законодавством. Такі дрібниці - це основа основ будь-якої організації. Так і вибори відбудуться, як люди готуються до здачі документів», - відзначив він.

Михайло Добкін подав документи на реєстрацію кандидатом в депутати облради за мажоритарним округом

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін подав документи на реєстрацію кандидатом у депутати Харківської обласної ради за списками Партії регіонів по одномандатному округу № 1 (м. Харків).    «Я обирався до міської ради, до Верховної ради, мене харків'яни обирали мером, я навіть обирався за списками до районної ради. Сьогодні я вперше здав документи до обласної ради. В даний час частина мого життя пов'язана з областю і, природно, немає ради іншого рівня, яка б більше мене цікавила. Впевнений, що депутати VI скликання вже з листопада будуть ефективно працювати на благо всієї територіальної громади. І я сподіваюся бути серед них», - зазначив Михайло Добкін.  

У Харківській області є потреба в інвентаризації рішень щодо відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

Борг з відшкодування до місцевих бюджетів втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва складає понад 1 млн. 100 тис. грн. При цьому використання уже зібраних 65 млн. грн. є незадовільним, - підкреслив у ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.

Руйнівна політика колишнього керівництва комітету земельних ресурсів протягом 2008-2009 років не могла пройти безслідно. Сергій Чернов

За словами голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, руйнівна політика колишнього керівництва комітету земельних ресурсів протягом 2008-2009 років не могла пройти безслідно. Він підкреслив важливість та своєчасність розгляду питання щодо запобігання корупції у сфері земельних відносин, оскільки вони стосуються всіх членів територіальної громади.

З жовтня у Харкові відбудеться Відкритий чемпіонат з екстремального бігу «Слобожанський іспит-2010»

3 жовтня 2010 року у місті Харкові, на алеях Центрального парку ім. Горького, відбудеться Відкритий чемпіонат з екстремального бігу «Слобожанський іспит-2010», присвячений Дню українського козацтва. Початок змагань о 09:00 на липовій алеї ЦПКВ ім. Горького Участь у змаганнях можуть взяти всі бажаючі. Дистанції забігу від 5 км до 50 км. Найкращі марафонці будуть нагороджені дипломами, медалями, кубками та цінними подарунками.

Правоохоронні органи повинні не змагатися, а співпрацювати. Михайло Добкін

«Я звертаюся до керівників правоохоронних структур. Ми з вами всі сьогодні працюємо на виконання одних і тих же завдань, які перед нами ставить президент і уряд. Я вважаю, що ми повинні тут не змагатися, а визначити можливості спільної роботи. У кінцевому підсумку за результат ми будемо відповідати всі разом, кожен по своєму напрямку», - підкреслив у ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін.  

У Балаклії відкрилася пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

Пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією, розпочала сьогодні свою роботу в центрі міста Балаклії. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови - керуюча справами Балаклійської районної адміністрації Ольга Ковальова.

Керівники районів, які систематично не виконують розпорядження про виділення земельних ділянок, повинні протягом місяця нормалізувати ситуацію

У кількох районах Харківської області систематично не виконуються розпорядження голови ХОДА про виділення земельних ділянок, в результаті чого обласний та місцеві бюджети несуть збитки. За результатами останньої перевірки ГУ Держкомзему у Харьковкій області, їх сума становить 9,4 мільйона гривень.

Наша основна мета – відпрацювати систему запобігання корупційним проявам та правопорушенням. Олександр Полковниченко

Необхідність розробки заходів протидії корупційним проявам зумовлена як політичними факторами, так і сукупністю внутрішніх і зовнішніх факторів функціонування економіки України, недосконалості системи правових і організаційних заходів протидії корупції. Про це повідомив під час засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету начальник управління Служби безпеки України в Харківської області Олександр Полковниченко.  

Архів документів