Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Після підвищення тарифів заяву на отримання субсидії потрібно подати протягом 3 місяців

Після підвищення тарифів заяву на отримання субсидії потрібно подати протягом 3 місяців

Як повідомила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління праці та соціального захисту населення області Олена Захуцька, для одержання житлової субсидії з моменту підвищення тарифів відповідну заяву потрібно подати протягом 3 місяців після набуття ними чинності.

«Після підвищення цін і тарифів на послуги ЖКГ заяви на призначення субсидії приймаються протягом наступних 3 місяців, тоді субсидія буде призначена з моменту підвищення тарифів. Громадянам, які вже отримують субсидію, хвилюватися не варто - субсидія їм буде перерахована без їх додаткового звернення», - повідомила Олена Захуцька.

Також вона підкреслила, що нарахування субсидій у Харківській області здійснюється за єдиним спрощеним порядком.

«Громадянин подає лише заяву та декларацію про доходи, а інші документи управління самостійно замовляє в житлово-комунальних організаціях і бере з бази пенсійного фонду. Якщо зареєстровані в квартирі працюючі громадяни, то до декларації потрібно додати ще й довідку про доходи за останні 6 місяців.

Також хочу підкреслити, що громадянин подає одну заяву, один пакет документів незалежно від кількості різновидів державної допомоги. Прийом громадян в управліннях праці та соціального захисту населення здійснюється щоденно без обідньої перерви, без закріплення за територіальними дільницями. Крім того, громадяни мають змогу попередньо записатися на прийом або за номером телефону управління, або у інформатора», - пояснила Олена Захуцька.