Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У харківській школі № 109 відбулись спільні навчання органів управління, сил ЦО та обласних служб (доповнено)

У харківській школі № 109 відбулись спільні навчання органів управління, сил ЦО та обласних служб (доповнено)

Відбулись тактико-спеціальні навчання «Дії органів управління, сил і засобів служб цивільного захисту у разі виникнення надзвичайної ситуації на території спеціалізованої загальноосвітньої школи 1-3 ступенів № 109». Основні цілі навчань - вивчення особливостей проведення рятувальних робіт у школі, перевірка реальної готовності органів управління, сил ЦО та обласних служб до дій у разі НС в школі, відпрацювання взаємодії всіх служб.  

У навчаннях взяли участь голова ХОДА - начальник територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і території Харківської області Михайло Добкін, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, голова Харківської облради Сергій Чернов, підрозділи Головного управління МНС України в Харківській області, Харківського міського управління ГУ МВС України, підрозділи обласної служби медицини катастроф, обласна та міська санітарно-епідеміологічні станції, аварійно-технічні бригади і формування, комунальні служби цивільного захисту м.Харкова. 

Згідно з легендою навчань, у приміщенні бібліотеки і на даху школи виникла пожежа, в приміщеннях навчального закладу були виявлені сучасний вибуховий пристрій і осередок хімічного зараження, на території школи - вибухонебезпечний предмет часів ВВВ. Силами підрозділів МНС та працівників школи були евакуйовані діти, ліквідовані осередки займання. Врятованим була надана психологічна та медична допомога. Співробітниками групи радіаційної і хімічної розвідки аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління МНС були проведені заходи по нейтралізації розливу хімічно небезпечної речовини. Також були відпрацьовані дії з ліквідації загрози виникнення вибуху від сучасних вибухових пристроїв вибухотехнічної службою ГУ МВС Україні та знешкодження боєприпасів часів війни піротехнічною групою ГУ МНС. 

«На початку року було прийнято рішення провести навчання в одній з харківських шкіл для того, щоб відпрацювати всі необхідні заходи. Тут важливий кожен момент. Наприклад, сьогодні з'ясувалося, що спеціальна великогабаритна техніка з труднощами проходить через вузькі вулички, які заставлені машинами. Це забирає час, який необхідно для гасіння пожежі», - заявив Михайло Добкін. Він особливо відзначив, що такі навчання необхідні, щоб представники усіх комунальних служб м.Харкова представляли свої задачі у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

За словами голови області, сьогоднішні навчання будуть проаналізовані на спеціальній нараді, після чого будуть проведені підсумки роботи всіх підрозділів і зроблені висновки.
 

Теги