Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вперше за 20 років незалежності України уряд торкнувся теми легалізації зарплат

Вперше за 20 років незалежності України уряд торкнувся теми легалізації зарплат

«Мінімальна зарплата в Україні не виконує свою функцію соціального захисту, залишаючись лише ширмою - темною кімнатою, в якій потім шукають чорну кішку, або приховують реальні доходи. Вперше за роки незалежності в уряді заговорили про вкрай гостру проблему - необхідність легалізації тіньових зарплат. У Харківській області після реального аналізу господарської діяльності більше 16 тис.підприємств, який провело Головне управління економіки ХОДА, стало ясно, що на 5,5 тис. підприємств платять мінімальну зарплату», - повідомив сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

У результаті комплексу заходів, що проводяться ХОДА з другого півріччя 2010 року, за І квартал поточного року Державною податковою адміністрацією України в Харківській області зібрано майже на 15 млн. грн. прибуткового податку більше, ніж за І квартал 2010 року.

«Системна і цілеспрямована робота облдержадміністрації спільно з ДПАУ буде продовжуватися і далі. На початку травня харків'яни побачать на бігбордах нову двадцятку «передовиків» тіньового виробництва», - сказав Юрій Сапронов.