Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін оглянув котельню в селі Хролі Харківського району

Михайло Добкін оглянув котельню в селі Хролі Харківського району

Під час робочої поїздки до Харківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін оглянув котельню в селі Хролі. Нова котельня працює вже протягом 2 місяців і опалює 8 житлових будинків та 12 споживачів бюджетної сфери, в тому числі дитячий садок, медичну амбулаторію, сільраду та сільський клуб.

Під час огляду котельні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб повідомив, що стара промислова котельня в Хролях забезпечувала теплом споживачів села та виробничі приміщення птахофабрики «Зоря». Після переведення приміщень птахофабрики на індивідуальне опалення, подальша експлуатація котельні стала неефективною. У зв’язку з цим, в с. Хролі була збудована блочна котельня по вул. Червоноармійській, 19-А загальною встановленою потужністю 3,88 Гкал/год., що повністю відповідає приєднаному тепловому навантаженню. «Будівництво було профінансовано за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, передбачених на виконання “Загальнодержавної програми реформування та розвитку ЖКГ на 2009-2014 роки”. Загальна вартість робіт склала 3 835,2 тис. грн.», - повідомив Валентин Дулуб.

За його словами, ввід в експлуатацію нової котельні призведе до значної економії енергоресурсів і зменшення втрат теплової енергії при транспортуванні, оскільки вона розташована територіально ближче до споживачів.

«Завдяки вводу до експлуатації котельні, в селі не були збільшені тарифи на послугу опалення після останнього подорожчання газу», - зазначив Анатолій Топчій, голова Пономаренківської селищної ради, до якої відноситься село Хролі. Він також повідомив, що можливо зменшення тарифів, якщо цьому будуть сприяти економічні показники роботи котельні.