Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

16 квітня в акції «День довкілля» в Харківській області взяло участь більше 185 тисяч осіб

16 квітня в акції «День довкілля» в Харківській області взяло участь більше 185 тисяч осіб

16 квітня в акції «День довкілля» в Харківській області взяло участь більше 185 тис. осіб, з них понад 50 тисяч школярів і більше 5 тисяч студентів. Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб. За його словами, протягом акції було упорядковано та очищено понад 1 тис. га закріплених територій, з них 80 га в парках та скверах; розчищено 43 га лісосмуг; виконана санітарна очистка 180,4 тис. м п. узбіч вздовж доріг загального користування; вивезено понад 1,4 тис. м куб. сміття і ліквідовано 180 стихійних звалищ.

Як зазначив Валентин Дулуб, найбільш активно роботи з розчищення лісосмуг проводились у Куп’янському районі, де було упорядковано 17,3 га, а також у Вовчанському – 5 га,  Дворічанському – 4,5 га та Борівському районах – 1,9 га. Найбільше очищено узбіч доріг у Дергачівському (27 тис. м п.) та Харківському (28,6 тис. м п.) районах і м. Лозова (30 тис. м п.).

Заступник голови ХОДА також повідомив, що роботи із санітарної очистки та впорядкування проводились на кладовищах та територіях, де розташовані пам’ятники, братські могили, на меморіальних комплексах в Близнюківському, Вовчанському, Первомайському і Харківському районах, а також місті Лозова.