Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Укладення форвардних контрактів має велике значення для сільгосппідприємств регіону. Михайло Добкін

Укладення форвардних контрактів має велике значення для сільгосппідприємств регіону. Михайло Добкін

У ході семінару-наради з питань проведення комплексу весняно-польових робіт голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив велике значення, яке має висновок форвардних контрактів. «Хто укладає форвардні контракти, той отримує гроші, тому що за цими контрактами розраховуються повністю і в строк. Ці гроші зараз йдуть на добрива та паливо, яке купують сільгосппідприємства за пільговими цінами, без будь-якого навантаження у вигляді відсотків», - підкреслив він.

Також глава області звернув увагу керівників районів, в яких укладається мало форвардних контрактів, на необхідність роботи з людьми. «Потрібно пояснювати керівникам підприємств, у чому вигода укладання форвардних контрактів», - підкреслив Михайло Добкін.

Також він заявив, що в цьому році буде приділятися особлива увага плануванню продовольчої безпеки області. «Цього року ми будемо заздалегідь готувати продовольчий товар і відстежувати кількість зерна і борошна, яке необхідне для випічки хліба в усіх районах області. У нас не повинен виникнути штучний дефіцит муки», - підкреслив Михайло Добкін.