Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перевіряючим екологічним організаціям Харківської області необхідно посилити контроль за санітарним станом території регіону

Перевіряючим екологічним організаціям Харківської області необхідно посилити контроль за санітарним станом території регіону

Як наголосив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, перевіряючим екологічним організаціям Харківської області необхідно більш ретельно контролювати санітарний стан території регіону, зокрема, лісів та рекреаційних територій.

За його словами, необхідно карати порушників. «Сміття як вивозилося, так і вивозиться. Зараз потепліло, весна і потрібно готуватися, що з'явиться нова хвиля несанкціонованих звалищ, тому що починається дачний сезон. Якщо людина знає, що вона безкарно може викинути сміття в ліс чи яр, то вона це буде робити», - підкреслив Михайло Добкін.

Глава області звернувся до керівників районів і населених пунктів з пропозицією поставити пости на маршрутах, на яких найчастіше утворюються несанкціоновані звалища. «Поставте пости на маршрутах, які ви в своїх районах добре знаєте. Ми це підтримаємо і підключимо до цієї роботи правоохоронні органи, щоб залучити людей, які вивозять сміття до відповідальності. Також притягнемо до відповідальності сільських, селищних і міських рад, які погано працюють у цьому напрямку, і інші почнуть працювати краще», - підкреслив Михайло Добкін.