Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україні цікавий досвід держав, які провели експортно-орієнтовану індустріалізацію. Юрій Сапронов

Україні цікавий досвід держав, які провели експортно-орієнтовану індустріалізацію. Юрій Сапронов

У сучасних умовах конкурентоспроможність економіки багато в чому визначається часткою інтелектуального компонента виробництва. Таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

«Економіка знань, яка характеризується застосуванням передових інноваційних технологій, у розвинених країнах дає 70-85% приросту ВВП. Обсяг ринку високих технологій у світовому масштабі сьогодні оцінюється у майже 3 трлн. дол. За оцінками експертів, в 2015 році ця цифра зросте до 4 трлн. дол. Якщо брати конкретні країни, то експорт високотехнологічної наукоємної продукції щорічно приносить, наприклад, до бюджету США близько 700 млрд. дол. 
Україні, як державі, що обрала інноваційно-інвестиційний шлях розвитку, безсумнівно цікавий приклад держав, які в короткий строк зуміли провести так звану експортно-орієнтовану індустріалізацію - Сінгапуру, Гонконгу і Південної Кореї», - зазначив віце-губернатор. 
За словами Юрія Сапронова, під час поїздки в Сінгапур делегація Харківщини на практиці ознайомиться в тому числі і з досвідом країни в переорієнтації економіки на наукоємне експортне виробництво.