Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Є хороші стимули для розвитку тваринництва в Україні і в Харківській області. Михайло Добкін

Є хороші стимули для розвитку тваринництва в Україні і в Харківській області. Михайло Добкін

Як повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у поточному році буде запущено декілька програм, які дозволять сільгосппідприємствам збільшити поголів'я, зокрема, їм будуть компенсуватися витрати на будівництво нових тваринницьких комплексів.

«Є програма, згідно з якою 50% від вартості тваринницьких комплексів буде компенсовано сільгосппідприємствам і при цьому 100% процентної ставки за витратами на будівництво теж буде компенсовано. Тобто, людина, яка побудувала тваринницький комплекс, отримує 50% кошторисної вартості відразу ж, і крім цього їй повертають всі відсотки по кредитах. Це хороший стимул для відродження тваринництва. Зараз ми чіпляємося за кожну можливість зберегти поголів'я. Подібні програми дозволяють його не тільки зберегти, а й нарощувати", - підкреслив Михайло Добкін. 

За його словами, програми запрацюють у другій половині року, коли закінчиться перший етап адміністративної реформи і всі Міністерства отримають свої положення про роботу. Крім того, з початком теплої погоди розпочнеться будівництво тваринницьких комплексів.