Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Усі міжрайонні медичні центри Харківської області будуть оснащені сучасними мамографами. Ігор Шурма

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, усі 10 міжрайонних медичних центрів Харківської області будуть оснащені сучасними мамографами для профілактики та своєчасного діагностування раку молочної залози. Рентгенологи, які працюють в цих центрах, пройдуть спеціальне навчання з роботи на мамографах.

Подальша реалізація програми економічних реформ позитивно відіб'ється на легкості ведення бізнесу в Україні. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов повідомив, що за заявами іноземних інвесторів за останній рік в Україні істотно покращився інвестиційний клімат. «Це пов'язано зі стабілізацією політичної ситуації в країні і початком системних реформ, які охоплюють всі сфери життєдіяльності країни. Інвестори були приємно здивовані програмою реформ Президента, їх просуванням і виконанням українською стороною вимог МВФ та ЄС.

Немає підстав говорити про перевищення епідпорогу у Харківській області. Ігор Шурма

Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, немає підстав говорити про те, що епідпоріг в Харківській області перевищений. «Харківська область чи не єдиний регіон східної України, який не вводив карантин. Не можна сказати, що діти та дорослі в нашій області не хворіли. Було багато захворювань, і сьогодні люди хворіють, але своєчасні та ефективні управлінські рішення дозволили уникнути широкого розповсюдження грипу та гострих респіраторних захворювань», - підкреслив Ігор Шурма.

Рейтингові місця Харківської області за рівнем середніх цін на основні продукти харчування

У 2010 році Харківська область поліпшила показники в рейтингу регіонів України за рівнем середніх цін на основні продукти харчування в порівнянні з 2009 роком. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. З порівняльними показниками Харківської області у рейтингу регіонів України за рівнем середніх цін на основні продукти харчування в 2009 і 2010 роках можна ознайомитися в ніжченаведеній таблиці.

Бізнесменам, які можуть інвестувати в сільське господарство України, потрібні гарантії від держави. Юрій Сапронов

Для того, щоб Україна змогла стати однією з провідних країн світу з виробництва продуктів харчування, вкрай необхідна реформа в земельній сфері. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «За висновками фахівців ООН в України є всі шанси бути в трійці світових лідерів по динаміці виробництва продуктів харчування. Але щоб це сталося, в першу чергу необхідно здійснити реформу в земельній сфері, щоб інвестори мали гарантії від держави.

Міжрайонні медичні центри матимуть певні преференції. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 18 січня зустрівся з колективом Богодухівської центральної районної лікарні. Під час зустрічі заступник голови ХОДА передав для медичних закладів району 36 фельдшерських сумок-укладок з набором медикаментів, 44 слухові апарати, в т.ч. 2 дитячих, 11 приладів системи «Телекард» для фельдшерсько-акушерських пунктів, а також медикаменти та товари медичного призначення на суму 150 тис.грн.

Михайло Добкін взяв участь в урочистому богослужінні з нагоди свята Хрещення Господнього

19 січня голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у святкових заходах з нагоди Хрещення Господнього у відреставрованому Саржиному Яру. Голова області був присутній при урочистому богослужінні безпосередньо у парку відпочинку, а після освячення Купелі занурився в крижану воду.

Покарані будуть всі, хто поліз у кишеню державного бюджету. Юрій Сапронов

«Чиновник повинен нести відповідальність незалежно від суми, яку він вкрав або отримав у вигляді хабара, чи то 20 тис. грн. або кілька мільйонів», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За словами віце-губернатора, організація економічного співробітництва та розвитку рекомендує Україні ухвалити фундаментальне антикорупційне законодавство, що відповідає міжнародним стандартам, підсилити державні інститути по боротьбі з корупцією і створити спеціальний орган з розслідування злочинів у цій сфері для виконання взятих на себе міжнародних зобов'язань та демонстрації сильної політичної волі у боротьбі з корупцією.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 18 січня провів особистий прийом громадян у м.Богодухів. Під час прийому було вирішене питання про організацію заїзду громадян, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, на лікування в Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту. Забезпечення автотранспортом буде здійснюватися центральною районної лікарнею або районною державною адміністрацією. Також вирішене питання щодо закріплення одного із заступників головного лікаря відповідальним за медичне обслуговування чорнобильців.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1661 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 689,92 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 81 одиниць техніки і 120 дорожніх робітників. Станом на 19 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Євген Савін представив нового голову Коломацької РДА

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін представив сьогодні активу Коломацької району голову районної державної адміністрації Володимира Кужеля. Вітаючи Володимира Івановича, Євген Савін висловив впевненість у визначенні новопризначеним головою нагальних проблем району, шляхів їх вирішення та ствердженні нового курсу розвитку району.  

Вадим Ландсман представив нового голову Первомайської райдержадміністрації

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман представив активу району новопризначеного голову Первомайської районної державної адміністрації Віктора Намчука. Привітавши його з призначенням, Вадим Ландсман підкреслив, що на сьогодні першочерговими завданнями є вирішення найважливіших соціально-економічних проблем району.

Сьогодні введено в експлуатацію газопровід у с. Артемівка Печенізького району

Сьогодні введено в експлуатацію газопровід у с. Артемівка Печенізького району. Під час урочистого відкриття заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін привітав жителів села та запевнив їх у своїй всебічній підтримці. «Я - куратор Печенізького району, і згідно з вашими проханнями через главу району буду всіляко допомагати вирішувати всі життєво необхідні питання», - зазначив він. Голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров повідомив, що за 2010 рік по селу вдалося прокласти 12 км 250 метрів газових мереж, завдяки чому газ зайде в 171 оселю. «Це майже в чотири рази більше, ніж торік, і це дуже добре, і ми на цьому не зупинимося», - сказав він.

У Харківській області темпи зростання цін на основні продукти харчування були одними з найнижчих в Україні

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, у Харківській області темпи зростання цін на основні продукти харчування були одними з найнижчих в Україні. Крім того, в області вдалося уникнути суттєвого щорічного підвищення цін на продовольчі товари, яке спостерігалося наприкінці 2010 року у більшості регіонів України. Докладніше з рівнем цін у Харківській області порівняно з іншими областями можна ознайомитися у таблиці.  

Харківському державному університету мистецтв ім. І.П. Котляревського присвоєно статус національного

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін надіслав вітальну телеграму ректору Харківського державного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, заслуженому діячу мистецтв України, народній артистці України Тетяні Вєркіній та колективу ВНЗ з нагоди присвоєння університету почесного статусу національного: «Це є визнанням вашого вагомого внеску у розвиток вітчизняного музичного і театрального мистецтва, підготовку висококваліфікованих спеціалістів та викладачів. Професійні здобутки випускників ВНЗ відомі далеко за межами України і стали надбанням світового мистецтва. Бажаю зустріти 100-річчя рідного університету новими професійними перемогами».

Індекс споживчих цін на продукти харчування по Харківській області за 2010 рік склав 109,8%

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, за даними Держкомстату України індекс споживчих цін у середньорічному обчисленні за 2010 рік становив 109,0% при аналогічному показнику 2009 року 112,9%, тобто його інфляційна частина на 30% нижча в порівнянні з 2009 роком. Вперше за останні роки зазначений показник був менше середньоукраїнського (109,1%). Індекс споживчих цін на продукти харчування по Харківській області за 2010 рік склав 109,8% при середньому показнику по Україні 110,7%.

Перелік підприємств, які в 3 кварталі 2010р. здійснювали виплату заробітної плати нижче встановленого мінімального рівня

Шановні мешканці Харківщини! Обласна державна адміністрація продовжує інформувати Вас про підприємства, керівники яких виплачують своїм співробітникам заробітну плату нижче мінімально встановленого розміру, що є порушенням законодавства. Працівники підприємств! Вимагайте від роботодавців легалізації трудових відносин. Це Ваша соціальна захищеність і гідна пенсія у майбутньому.

Юні музиканти Зміївського району посіли призові місця на Міжнародному фестивалі «Танці з Карпатами 2011»

З 10 по 13 січня 2010 року в м. Ужгород відбувся Міжнародний багатожанровий фестиваль «Танці з Карпатами 2011». Як повідомляє офіційний сайт Зміївської РДА, у номінації «Виконавське мистецтво» посіли другі місця учні Комсомольської музичної школи Юрьєва Поліна та Ельштейн-Шарун Ревека, представники молодшої та старшої вікових категорій. Переможці були нагороджені дипломами та цінними подарунками.  

У Харкові відбулися міжнародні відкриті змагання зі стрибків у воду пам’яті Заслуженого тренера України Миколи Науменка

14-16 січня 2011 року у м. Харкові відбулися міжнародні відкриті змагання зі стрибків у воду пам’яті Заслуженого тренера України Миколи Науменка. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, в змаганнях взяли участь 52 спортсмени Дніпропетровської, Луганської і Харківської областей, які здійснювали стрибки з трампліна 1 і 3 метри. Серед переможців в обох групах чільне місце посіли харківські спортсмени.  

19 січня буде проводитися перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен

19 січня 2011 року о 14 годині 25 хвилин Головним управлінням з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації буде проводитися планова технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 848 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 521,66 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 104 одиниць техніки і 140 дорожніх робітників. Станом на 18 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений, зриву автобусных сполучень не було.

Діти Харківщини беруть участь у спортивно-оздоровчому зборі для кращих спортсменів – школярів

З 17 по 26 січня 2011 року в оздоровчому комплексі «Водограй» у селищі Чинадієво Закарпатської області відбувається спортивно-оздоровчий збір для кращих спортсменів – школярів. Як повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА, до складу команди загального збору ввійшли 23 учня м. Харкова та Харківської області. Зокрема, до Закарпатської області поїхали учні Підсереднянської загальноосвітньої школи І –ІІІ ст. Великобурлуцького району, Богодухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., Харківських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст. № 118, 150, 75, 40, Харківського ліцею мистецтв № 133 та Харківського навчально-виховного комплексу № 45.  

Кожен громадянин України може внести свої пропозиції до проекту закону про пенсійну реформу Україні. Михайло Добкін

 Як повідомив сьогодні в прямому ефірі програми «Зворотній зв'язок» Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, всі громадяни України можуть ознайомитися з текстом законопроекту про пенсійну реформу, який вже оприлюднили засоби масової інформації, та внести свої пропозиції до даного законопроекту.

Неможливо зробити свою країну успішною, без приведення елементарних речей у відповідність з сучасними умовами життя. Михайло Добкін

«Неможливо зробити свою країну успішною без приведення в порядок елементарних речей. Ми живемо в якомусь напіврадянську світі, і це треба міняти. Податкова реформа, пенсійна реформа - це основні реформи, без яких наше життя не змінити», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Показник виконання бюджетів міст і районів області цього року буде вищий, ніж у 2010 р. Михайло Добкін

Коментуючи в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного радіо інформацію про те, що 6 з 7 міст обласного значення та 6 районів не виконали бюджет у 2010 р., голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що у 2011 році показник виконання бюджетів буде вищим, а також підвищиться виконавська дисципліна.

Харківські фахівці в Київській та Черкаській областях вивчать досвід створення комплексу теплиць і роботи котелень на альтернативному паливі

Як повідомив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, цього тижня в Черкаську і Київську область виїде робоча група, яка ознайомиться з роботою тепличного комплексу в Київській області та роботою котельних на альтернативному паливі Черкаської області. Подібні проекти планується реалізувати в Первомайському районі Харківської області.

Зміна голів Первомайської та Коломацької райдержадміністрацій пов'язана з рішенням посилити керівництво цих районів

Як повідомив в прямому ефірі програми «Зворотній зв'язок» на Харківському обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, рішення Президента України про зміну голів Первомайської та Коломацької районних державних адміністрацій пов'язано з необхідністю посилити керівництво даних районів. 

Землю необхідно віддати тим, хто здатний її обробляти, і вміє на ній працювати. Михайло Добкін

В ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін висловив свою думку щодо скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення: «Землю необхідно віддати тим, хто здатний її обробляти, і вміє на ній працювати. Сьогодні такий господар через відсутність землі не може розвивати своє виробництво - власник молочно-товарної ферми не поставить своє виробництво в залежність від чужої кормової бази, а розширити свою він не може через відсутність землі. Такі господарі і повинні отримати землю в першу чергу».

Не пізніше березня ми побачимо абсолютно іншу картину взаємодії територіальних представництв Міністерств та відомств. Михайло Добкін

Адміністративна реформа, яка реалізується в Україні, полягає не просто в скороченні кількості чиновників, а в оптимізації роботи всіх державних структур, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, реформування державного апарату дозволить зробити його не тільки більш дешевим, але і більш ефективним.

Необхідно на законодавчому рівні внести зміни, які не дозволять спекулянтам втрутитися в земельний процес. Михайло Добкін

В Україні триває підготовка до скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Одне з основних завдань цієї підготовки - це законодавчий захист ринку землі від спекулянтів, а також реорганізація владних структур, що відповідають за земельні питання. Як зазначив 17 січня під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, чітко організована земельна реформа дозволить досить швидко домогтися серйозних результатів у сільському господарстві.

Архів документів