Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область зацікавлена в поставках аграрної продукції на російські ринки

У ході спільного засідання робочих груп Курської та Харківської областей заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Володимир Звєков заявив, що харківська сторона в перспективі зацікавлена в поставках сільськогосподарської продукції на ринки Росії.  

Перспективи співпраці Харківської та Курської областей почали проявлятися вже в цьому році. Ігор Колот

Перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської обласної державної адміністрації Ігор Колот в ході свого виступу на спільному засіданні робочих груп Курської та Харківської областей розповів про промисловий потенціал Харківської області,а також про співпрацю двох регіонів в цій сфері. «Перспективи співпраці двох областей почали проявлятися вже в цьому році. Підписано перший договір з Курською областю про постачання нашої кабельно-провідникової продукції, - зазначив Ігор Колот.- На сьогоднішній день основним флагманом нашої промисловості є ВАТ «Турбоатом», який успішно співпрацює з Курської АЕС. Також ми бачимо благополучну співпрацю Харківського підшипникового заводу з курськими підприємствами». 

На площі Свободи розпочав роботу Великодній ярмарок

25 березня у сквері на площі Свободи м. Харкова розпочав роботу Великодній ярмарок, в якому беруть участь 94 підприємства з Харкова та області.  

Лікарській амбулаторії с.Хрестище передано медичний автомобіль Opel Combo, який обслуговуватиме мешканців 5 сіл. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, лікарській амбулаторії села Хрестище (Красноградський район) передано медичний автомобіль Opel Combo, який обслуговуватиме мешканців 5 сіл. «З незрозумілих причин цей автомобіль знаходився в центральній районній лікарні і не виконував свою основну функцію, адже закупівля цих автомобілів передбачала обслуговування мешканців сільської місцевості, і чому він не дійшов до села раніше невідомо», - підкреслив Ігор Шурма.  

Дільничні лікарні Харківської області перепрофільовуться в сільські лікарські амбулаторії з денним стаціонаром. Ігор Шурма

«Відповідно до упорядкування роботи закладів охорони здоров’я у Харківській області всі фельдшерсько-акушерські пункти, дільничні лікарні, сільські лікарські амбулаторії переведені на районний рівень фінансування. Аналіз роботи дільничних лікарень показав, що їх ліжковий фонд сьогодні виконує не медичну, а соціальну функцію: у дільничних лікарнях по декілька разів на рік перебувають соціально нужденні, одинокі люди. Тому запропоновано всі дільничні лікарні перепрофілювати в сільські лікарські амбулаторії з денним стаціонаром. Мешканці села у випадку необхідності можуть отримати консультації та медичну допомогу первинного рівня у лікарській амбулаторії, а всі, хто потребують стаціонарного лікування, будуть скеровуватись в центральну районну лікарні або обласні установи», – зазначив під час зустрічі з колективом Хрестищенської сільської лікарської амбулаторії (Красноградський район) заступник голови ХОДА ігор Шурма.  

У Харківській області триває боротьба зі злочинами у сфері оплати праці

Як повідомляє прокуратура Харківської області, в регіоні поширеними залишаються факти умисної невиплати заробітної плати, нездійснення роботодавцями компенсацій працівникам у зв’язку з порушенням строків виплати їм заробітку, приховування його реального розміру, виплата нижче визначеного державою мінімального розміру, нелегальні трудові відносини та інші грубі порушення законодавства про працю.

Міжрегіональні зв'язки з Курською областю є виключно важливим пріоритетом для Харківщини. Анатолій Педешко

За 2010 рік зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Курською областю склав 13,3 млн. дол. (0,8% від обороту з РФ) і збільшився на 58,3% в порівнянні з 2009 роком. Експортні поставки склали 9,4 млн.дол. (1,15% від експорту в РФ) і збільшилися в 4,3 рази; імпортні поставки склали 3,9 млн.дол. (0,46% від імпорту із РФ) і зменшилися на 38,1%. Про це на спільному засіданні робочих груп Курської та Харківської областей повідомив начальник Головного управління зовнішньоекономічних і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолій Педешко.  

Для нас є дуже важливим творчий і культурний обмін між Росією та Україною. Алла Чертова

«У 2011 році випонюється 20 років Співдружності Незалежних Держав. Ця тема дуже важлива для нас, для нашого прикордонного співробітництва на міждержавному рівні. Головним завданням для нас є осмислення 20 років, які виростили нове покоління, і те історичне значення, яке ці роки заклали в наших дітей,- зазначила у ході спільного засідання робочих груп Курської та Харківської областей голова комітету у справах молоді та туризму Курської області Алла Чертова.  - Керівництво наших територій розуміє важливість цього питання. 16 вересня 2010 в Харкові було підписано договір про співпрацю з управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту, а також були визначені основні заходи та напрями нашої співпраці. У цьому році наша спільна робота вже почала давати свої результати».   

Михайло Добкін привітав колектив Харківського конструкторського бюро ім. О.О. Морозова з завершенням передачі першої партії БТР-4 для Республіки Ірак

Голова ХОДА Михайло Добкін привітав трудовий колектив Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова з успішним завершенням приймально-здавальних робіт першої партії бронетранспортерів БТР-4 для Республіки Ірак. «Цей контракт є логічним продовженням участі України у миротворчій місії в республіці Ірак та має важливе значення для економіки держави. Конструкторське бюро імені Морозова є одним із лідерів у виробництві танків та іншої броньованої гусеничної і колісної техніки. Ваша продукція відповідає найвищим стандартам і користується попитом на міжнародному ринку зброї. Не зважаючи на складну фінансово-економічну ситуацію, ви гідно представляєте Україну на міжнародному ринку бронетехніки. Бажаю колективу КБ нових здобутків у праці і кожному особисто — щастя і благополуччя», - говориться в телеграмі.  

Взаємодія Харківської та Курської областей у сфері культури розвивається в різних напрямках. Валерій Рудський

Харківська і Курська області тісно співпрацюють у культурній сфері. Як зазначив 24 березня під час спільного засідання робочих груп Курської та Харківської областей голова комітету по культурі Курської області Валерій Рудський, співпраця налагоджена в різних напрямках культурної сфери і продовжує розвиватися.

Питання оздоровлення дітей Харківської і Курської областей розглядається як нова сфера для міжрегіональної співпраці двох регіонів. Лариса Козлова

Як зазначила 24 березня в ході спільного засідання робочих груп Курської та Харківської областей заступник начальника Головного управління у справах сім'ї молоді та спорту - начальник Управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, питання оздоровлення дітей Харківської і Курської області розглядається як нова сфера для міжрегіональної співпраці двох областей. 

Ми повинні об'єднати наші зусилля в ім'я процвітання наших регіонів. Анатолій Педешко

Як зазначив на спільному засіданні робочих груп Курської та Харківської областей начальник Головного управління зовнішньоекономічних і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолій Педешко, зустріч президентів України і Росії, яка відбулася у квітні 2010 року в Харкові, дала новий імпульс розвитку відносин політичного, торговельно-економічного, інвестиційного , культурного, наукового партнерства як на центральному, так і на регіональному рівнях. «Підписані відповідні угоди між обласними адміністраціями Харківської та Курської областей. Спільне засідання робочої групи Харківської та Курської областей є підтвердженням зацікавленості у розвитку двосторонніх відносин між нашими регіонами. Я переконаний, що багаторічна спільна історія, наші бажання взаємовигідно співпрацювати є хорошою базою для об'єднання наших зусиль в ім'я процвітання наших регіонів», - підкреслив Анатолій Педешко.  

У нас налагоджено міцне співробітництво з Курською областю в культурній сфері. Дмитро Кузнєцов

Як підкреслив 24 березня в ході спільного засідання робочих груп Курської та Харківської областей начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, у сфері культури між Харківщиною і Курським регіоном налагоджено тісну і взаємовигідну співпрацю.Також Харківська область успішно співпрацює і з іншими областями Росії.

У нас є всі можливості для розширення структури взаємин між Курською та Харківською областями. Геннадій Плохих

«Адміністрація Курської області високо цінує багаторічну співпрацю і стосунки з Харківською областю, які динамічно розвиваються. Наші зустрічі, що стали доброю традицією, дозволяють вести відвертий діалог з широкого спектру питань, визначати нові можливості та вектори співпраці», - зазначив на спільному засіданні робочих груп Курської та Харківської областей заступник губернатора Курської області - голова комітету з розвитку зовнішніх зв'язків Геннадій Плохих.  

Харківська обласна державна адміністрація посідає перше місце в попередньому рейтингу учасників конкурсу «Приязна адміністрація» у 2010-2011 роках

За інформацією, оприлюдненою на сайті Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, на підставі методики оцінювання анкети учасника конкурсу «Приязна адміністрація», затвердженої наказом Головдержслужби від 31.01.2011 № 27, визначено попередній рейтинг учасників конкурсу за кількістю балів анкети учасника конкурсу. Згідно з цим рейтингом у номінації „Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська і Севастопольська міські державні адміністрації” перше місце посідає Харківська обласна державна адміністрація.  

Харківські підприємства витримують свої зобов'язання щодо непідвищення цін на соціальні сорти хліба. Михайло Добкін

«Найбільші підприємства Харківської області витримують свої зобов'язання щодо непідвищення цін на соціальні сорти хліба. Ціна на ці сорти була занижена, і я думаю, що до кінця року ми цю ціну утримаємо, - заявив під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення голова ХОДА Михайло Добкін. - Запасів зерна і борошна в нас достатньо, щоб у Харкові та Харківській області вартість соціальних сортів хліба не піднімалася до кінця року».  

Михайло Добкін візьме участь у суботнику

У рамках Всеукраїнської програми «За чисте довкілля-2011», яка стартувала 15 березня, в суботу 26 березня відбудеться перший обласний суботник. Голова ХОДА Михайло Добкін також візьме участь у цьому заході. «Ми будемо чистити рідний регіон від сміття, що накопичився за зиму. Я об'їжджаю зараз райони міста і області, якісь з них підготовлені краще, якісь - гірше, але порядок потрібно наводити скрізь. Я почну в перший суботник з міста Харкова. Ми вже визначили територію, яку будемо прибирати, вона знаходиться на перетині Московського проспекту і вулиці Харківських дивізій. Там є сквер, який необхідно буде привести у порядок.Там ми будемо працювати в суботу», - повідомив голова області 24 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні.

У поточному році в Харківській області планується засіяти 24 тис. тонн гречки. Віталій Алексейчук

Як повідомив у ході програми «Час влади» на Харківському обласному державному телебаченні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в 2011 році в Харківській області планується засіяти 24 тис. га гречки. «Цього року ми засіємо 24 тис. га гречки - майже у два рази більше, ніж у минулому році. Це дасть нам можливість отримати 24 тис. тонн гречки, при потребі населення регіону в 5,6 тис. тонн на рік, - підкреслив Віталій Алексейчук. - Завдання, які поставлені перед нами главою області, ми обов'язково виконаємо. Для успішного проведення весняно-польової кампанії 2011 року у нас є кадри, ресурси і техніка. Ми чудово розуміємо, що ми повністю відповідаємо за забезпечення населення міста і області продовольством, і ми все це для цього зробимо».  

У 2011 році в Харківській області працюватимуть усі цукрові заводи

У поточному році в Харківській області будуть запущені 2 цукрових заводи, які в попередньому році не працювали. Мова йде про Савінський і Мурафський заводи. Завдяки цьому цукровий буряк на Харківщині будуть переробляти всі наявні в регіоні цукрові підприємства.

Харківська область готова до весняно-польових робіт. Віталій Алексейчук

Як підкреслив 24 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, Харківська область повністю готова до початку весняно-польових робіт. «Харківська область готова до весняно-польових робіт. На сьогоднішній день для 771 тисячі гектарів землі, які потрібно засіяти, ми підготували всі матеріальні та фінансові ресурси. Насіння підготовлено на 109, 4%, добрива - на 141%, засоби захисту рослин - на 86%, техніку - на 99%. На жаль, є господарства, які ще недостатньо підготовлені до весни, але ми над цим питанням працюємо», - сказав він.

Нікому не дано право занапастити цукрові заводи нашого регіону. Михайло Добкін

«Зменшення посівної зони цукрових буряків - це однозначна дорога до знищення цукрових заводів. Не буде сировини - заводи не запустяться, тому що є мінімальна кількість буряків, яку повинен переробити завод для того, щоб вийти на точку прибутку», - заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У 2011 році буде зроблено все, щоб уникнути дефіциту продуктів харчування

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив надію, що в 2011 році дефіциту продуктів харчування вдасться уникнути. Він повідомив, що у цьому році в Харківській області територія площ під посіви гречки збільшена практично на 5 тисяч га, що дозволить зібрати непоганий урожай. «Я думаю, врожайність буде добра, і ми раз і назавжди забудемо про дефіцит цієї крупи. Той ажіотаж, який був, крім проблем дасть нам певний досвід», - зазначив голова ХОДА.

Завод імені Малишева отримав проект договору на виробництво танків «Булат» і «Оплот» на суму близько 100 млн. грн.

Завод імені Малишева отримав від Міноборони проект договору на виробництво танків «Булат» і «Оплот» на суму близько 100 млн. грн. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Завод ім. Малишева поставляє до Іраку першу партію бойових машин

На сьогоднішній день комісією замовника вже прийняті 26 БТРів, виготовлених на заводі ім. Малишева для Іраку. Про це в ефірі програми «Час влади» телеканалу ХОД ТРК заявив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. «В даний час оформлюються акти, і це дасть можливість нам отримати 250 млн грн за першу партію машин, в числі яких 4 тренажерних стенди з водіння та управління вогнем, дві спецмашини обслуговування, а також 26 нових двигунів, виготовлених за дуже короткий час,- підкреслив Володимир Миколайович.

У мене є чітке бачення виведення ХЕМЗу з кризового стану. Михайло Добкін

Як зазначив 24 березня під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного державного телебачення голова ХОДА Михайло Добкін, на сьогоднішній день заборгованість по виплаті заробітної плати на державному підприємстві «Харківський електромеханічний завод» становить менше 6 млн.грн. «Я думаю, що до початку наступного тижня всі необхідні документи щодо залучення на підприємство засобів, які дозволять повністю розрахуватися з працівниками заводу по заробітній платі, вже будуть на руках у керівництва заводу. Коли буде погашена заборгованість по заробітній платі, виникне наступне питання - необхідність оптимізації кількості людей, що працюють на підприємстві», - повідомив Михайло Добкін.  

28 березня Михайло Добкін проведе чергову зустріч з робочою групою заводу імені Шевченка

У понеділок, 28 березня голова ХОДА Михайло Добкін ще раз зустрінеться з представниками трудового колективу приладобудівного заводу імені Шевченка, щоб обговорити з ними план виведення підприємства з кризи. Про це губернатор повідомив під час прямого ефіру програми "Час влади" на обласному державному телебаченні.

Нові торги з продажу неліквідного майна заводу імені Шевченка призначено на 18 квітня

Як повідомив 24 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, вже призначена нова дата торгів з продажу майна приладобудівного заводу імені Шевченка. «На 18 квітня вже намічені нові торги з того майна, яке може бути реалізоване без шкоди для виробництва. Я думаю, що на цих торгах можна буде виручити значну суму», - повідомив голова області.

Події дня

Сьогодні, 25 березня, о 15:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада "Про стан виконання комплексної обласної програми "Здоров'я Слобожанщини " на 2010 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17.06 .10 № 1716 - V " 

Мене, як і мільйони громадян України, спіткало глибоке розчарування в Президентові Ющенко. Юрій Сапронов

«Коли Віктор Ющенко став Президентом, я щиро повірив, що Україна отримала унікальну можливість в найкоротші терміни побудувати справді демократичну державу із соціально орієнтованою економікою європейського зразка. На жаль, мене, як і мільйони громадян України, спіткало глибоке розчарування. Тому обрання Президентом України Віктора Януковича і прихід до влади команди Партії регіонів були єдиною можливістю зупинити негативні процеси», - повідомив в інтерв'ю інформаційно-аналітичному порталу «Харків. Коментарі» віце-губернатор Юрій Сапронов.

Заступник директора Красноградського ЦДЮТ дістала винагороду Всеукраїнського конкурсу педагогічної майстерності

17-18 березня 2011 року у  Києві відбувся другий (очний) тур 3-го етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників. Харківську область на цьому конкурсі представляла заступник директора Красноградського центру дитячої та юнацької творчості Красноградської районної державної адміністрації Галина Жученко, яка стала переможцем у номінації «Заступник директора» та була нагороджена Грамотою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та подякою інституту Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова

Архів документів