Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українсько-Російський технопарк «Слобожанщина» - спільнота творців інновацій!

Українсько-Російський технопарк «Слобожанщина» - спільнота творців інновацій!

Виступаючи на Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі, голова ХОДА Михайло Добкін розповів про перші результати роботи Українсько-російського технопарку «Слобожанщина»: «Завдяки досвіду, накопиченому його засновниками, технопарк через неповний місяць своєї роботи вже ініціював кілька інноваційних проектів: у галузі виготовлення світлодіодних світильників підвищеної потужності, конвеєрного виробництва стовбурових клітин для лікування хворих після інсульту,створення системи дистанційного навчання менеджерів інноваційних проектів, у сфері нанотехнологій.

Харківська технологія нанесення багатошарових зміцнюючих нанопокрить на деталі авіаційного агрегатобудування вже зацікавила підприємства Російської Федерації, а також наноцентр Бєлгородського державного університету. Сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо залучити до реалізації даного проекту і всесвітньо відому компанію в сфері високих технологій «Роснано».

Михайло Маркович підкреслив, що це тільки перші кроки технопарку і висловив упевненість, що «вже через рік на Третьому російсько-українському міжрегіональному економічному форумі ми зможемо навести безліч прикладів практичного втілення економіки знань і підтвердити наш слоган: Українсько-Російський технопарк« Слобожанщина» - спільнота творців інновацій!»

Довідково

Завдяки спільним зусиллям Харківської обласної державної адміністрації та Уряду Бєлгородської області 20 вересня 2011 року український-російський технопарк «Слобожанщина» був зареєстрований.

Його засновниками стали з української сторони - Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Харківський національний університет радіоелектроніки, Науковий парк «ФЕД», з російської - Бєлгородський державний національний дослідницький університет.

Українсько-Російський технопарк «Слобожанщина» буде охоплювати широке коло галузевих напрямків, що дозволить йому стати реальним центром впровадження інновацій не тільки для України, Російської Федерації, а й для країн ближнього і далекого зарубіжжя.